ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:463/1234)

Wilgotne, orkiszowe ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym na Halloween i nie tylko (wegańskie) 180

100g) 250kcal. Składniki na ciasto: - 3 szklanki startej marchewki - 2 szklanki mąki orkiszowej - 1 szklanka rodzynek - 1 szklanki orzechów włoskich - 0,5 szklanki oleju rzepakowego/kokosowego - 2 banany - 3 łyżki cynamonu - 2-3 łyżki ksylitolu - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na opcjonalny krem: (świetnie smakuje również bez niego) - 125g serka(...)odpinanym spodem - wykładamy dno papierem do pieczenia, zapinamy, nożyczkami odcinamy nadmiar papieru, a boki za pomocą pędzelka natłuszczamy olejem, jeżeli nie - natłuszczamy całość wraz z dnem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Jeżeli zdecydowaliśmy się na wykonanie kremu: serek, cynamon i miód miksujemy do połączenia składników. Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż na pół i przekładamy gotowym kremem

Be Fit Be Strong
Chleb paleo bananowy (z mąką gryczaną) 117

smak , a dzięki właściwościom tej mąki można go przyrządzić bez jajek. Chleb paleo bananowy z mąki gryczanej – bez jajek, bezglutenowy, bez nabiału (laktozy i kazeiny), bez orzechów: mąka gryczana – 1,5 szklanki (ok 250 g) banany – 4 dojrzałe miód – ⅓ szklanki olej kokosowy – ⅓ szklanki cynamon – 1-2 łyżeczki (zależy, czy lubisz(...)korzennego smaku możesz go pominąć. Rozgrzej piec do 180° . Foremkę do pieczenia posmaruj tłuszczem albo wyłóż papierem. Teraz dodaj do ciasta sodę, dobrze wymieszaj, a na sam koniec ocet jabłkowy lub sok z cytryny i energicznie zamieszaj ciasto. Piecz około 50 minut – do suchego patyczka. Gotowy chleb można jeść samodzielnie (jak ciasto) albo posmarować masłem

PaleoSMAK
Rabarbarowo- truskawkowa pianka z bezami na biszkopcie 160

wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy. Piec w rozgrzanym do 160 st.C piekarniku przez około 30-40 minut do zarumienienia (warto zrobić test patyczkiem- jeśli wbity do ciasta będzie suchy, oznacza to, że biszkopt jest upieczony).   Po tym czasie piekarnik uchylić, a biszkopt pozostawić w nim do studzenia. Po kilkunastu minutach wyjąć i odstawić(...)której był pieczony. Nasączyć go wodą z cytryną i cukrem i nałożyć na niego rabarbarowo-truskawkową piankę, która powinna szybko tężeć, zostawiając kilka łyżek na bok. Dobrze rozprowadzić piankę po całej powierzchni biszkoptu. Na piance ułożyć warstwę herbatników, a je przykryć resztą pianki. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny. Przed podaniem udekorować bezami. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Przepis #184 Dyniowe ciasto czekoladowe - bez mąki, laktozy i białego cukru 149

bardzo wilgotne i delikatne w smaku. Choć wygląda jakby było niedopieczone jest w pełni jadalne oraz smaczne. Bez problemu można je wyciągnąć z formy i pokroić. Dyniowe ciasto czekoladowe powstało bez mąki, laktozy oraz dodatku białego cukru. A dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na całość: 1168 kcal(...)blendujemy. Na koniec wsypujemy posiekane drobno orzeszki. Mieszamy. Tak przygotowaną masę przkładamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut. Po wyciągnięciu pozostawiamy do wystudzenia.  Polewa W kąpieli wodnej  rozpuszczamy olej kokosowy z czekoladą. Polewamy ciasto. Wierzch można udekorować wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzeszkami. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone przez noc w lodówce

Health-Fit-Life
Wuzetka (ciasto W-Z) 512

wyczerpania. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 36 na 24 cm) i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 35-40 minut. Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę mieszamy z łyżką soku z cytryny oraz łyżką wody i zostawiamy do napęcznienia na ok. 3 minuty. Po tym czasie rozpuszczamy żelatynę nad parą wodną(...)łyżką rumu – ja wolę bez nasączania). Jeden biszkopt smarujemy konfiturą, a na wierzch wykładamy ubitą śmietanę. Wyrównujemy i przyciskamy drugim biszkoptem. Wkładamy do lodówki. Polewa: Śmietankę podgrzewamy, aż będzie bardzo gorąca (ale nie wrząca). Czekolady siekamy na małe kawałki, wkładamy do miseczki i zalewamy gorącą śmietaną. Przykrywamy i odczekujemy 1-2 minuty. Po tym czasie zaczynamy mieszać

Poezja smaku
Tarta z rabarbarem i kokosową bezą 208

stronę z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Naczynia wykonane są ze szkła żaroodpornego więc można ich używać do pieczenia a także do dań i wypieków bez pieczenia. Są łatwe w myciu a potrawy możemy podać bezpośrednio w naczyniach.Zapraszam również na ich profil na facebooku. Składniki: 200 g mąki krupczatki 100 g mąki pszennej 100 g cukru(...)żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. W tym czasie pokroić rabarbar i zasypać cukrem. Ugotować budyń w zmniejszonej ilości mleka. Do gorącego budyniu dodać pokrojony rabarbar. Jeśli jest dużo soku odlać. Formę do tarty o średnicy 28 cm wysmarować margaryną, wyłożyć ciastem, spód nakłuć widelcem i wylać

Ala piecze i gotuje
Pastiera Napoletana - włoskie ciasto wielkanocne 114

delikatnie ubić trzepaczką; powinien być bez grudek. Jeżeli nie mamy wody z kwiatów pomarańczy możemy użyć aromatu pomarańczowego. Upieczone ciasto zostawiamy w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach na ok. 30 minut. Pastiera po upieczeniu powinna odstać, najlepiej w lodówce; najsmaczniejsza jest drugiego dnia po upieczeniu. Ciasto możemy przechowywać w lodówce(...)wszystkich tych prezent ów , mieszała je, tworząc ten wyjątkowy deser. Zapraszam Was na dzisiejszy przepis na tradycyjn ą  Pastiera Napoletana, ciasto, bez którego wielu Włochów, nie wyobraża sobie świąt Wielkanocnych.  SKŁADNIKI Kruche ciasto 500 g m ą ki pszennej 230 g masła  200 g cukru 1 jajko 2 żółtka skorka otarta

La grande e la piccola cuoca
Tarta kawowa 175

kawowej tarty. Sam przepis jest prosty i niewymagający wielkich umiejętności cukierniczych. A samo przygotowanie nie powinno Wam zająć więcej niż 15-20 minut. PRZEPIS  NA TARTĘ KAWOWĄ Składniki: Ciasteczkowy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 1 łyżka ciemnego kakao Kawowe nadzienie: 250 g sera twarogowego 100 ml śmietanki 30% 100 ml jogurtu naturalnego(...)ciasteczkowy spód rozsmarować dżem porzeczkowy. Następnie wylać masę serowo-kawową. Banany pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć plasterki bananów dookoła brzegu tarty. 4 . Tartę piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 25 minut. Upieczona tarte udekorować masłem orzechowym i kruszonymi ciastkami, bezami lub innymi dodatkami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciabatta - ciabattki - bułeczki - Pyszne! 133

naczynia (ja nie żałuję) Drożdże pomieszaj z wodą i cukrem, dodaj mąkę wyrób (ręcznie lub w jakimś urządzeniu) ciasto. Ciasto się lepi. Przełóż do miski wylanej oliwą z oliwek. Przykryj folią spożywczą i ściereczką. Sprawdź po godzinie. Gdy ciasto podwoi objętość, rozciągnij je i zawiń w kopertę lub pozakładaj rogi do środka i złóż na pół. Możesz też(...)dowolną ilość ciabattek. Ręce możesz oprószyć w mące lub jak ja- polać oliwą. Styl dowolny - zajęcie przyjemne :) Nagrzej piekarnik do 220 stopki bez termoobiegu.  Skrop ścianki piekarnika wodą, wstaw bułki i piecz 20 minut

Cytryna&Co.
Baci di dama - włoskie ciasteczka z migdałami i czekoladą 117

łami bez sk ó rek .   PRZYGOTOWANIE Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, cukier, szczyptę soli i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy 1 żółtko. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce ok. 1 godz. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 stopni. Schłodzone ciasto dzielimy(...)mniejsze porcje a dokładnie na 70 porcji o wadze ok. 8 gram.  Z ka ż dej porcji ciasta formujemy ma ł e kuleczki, które wykładamy na formę pokrytą papierem do pieczenia.  Ciasteczka pieczemy ok. 15 minut.  Upieczone ciasteczka powinny mieć jasn ą  barwę i  delikatnie brązowy  sp ó d.  Ciasteczka  zaraz

La grande e la piccola cuoca
Ciasto Pomarango 146

cukier, aż postanie sztywna, lśniąca beza. Dodajemy po 1 żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie, acz delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wykładamy do blaszki i pieczemy ok. 40 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Składniki na krem kajmakowy: 150 ml mleka 300 g cukru cukier waniliowy  2 łyżki masła ½ szklanki

Domowe ciasta
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 258

szklanka drobnego cukru 16g cukru waniliowego/wanilinowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2x40g) ½ szklanki oleju np. rzepakowego Dodatkowo: około 400g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Ciasto: wszystkie składniki dodajemy do miski i szybko zagniatamy ciasto , jeżeli będzie zbyt sypkie można dodać 2 łyżki wody. Ciasto dzielimy na dwie części po 60% i 40%, formujemy 2 kulki, zawijamy(...)folię i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc blaszkę 33x20cm wykładamy papierem do pieczenia , następnie na tarce o grubych oczkach ścieramy większą kulkę ciasta, które wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20 minut , po tym czasie blaszkę z ciastem wyciągamy z piekarnika i odkładamy ,aż ciasto wystygnie Pianka budyniowa: kiedy podpieczone ciasto się studzi przygotowujemy pianę

Słodkie zapomnienie
PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 146

cebula będzie miękka. Odkładam na bok.  Następnie do tego samego garnka przekładam pokrojone pieczarki ,doprawiamy solą i pieprzem i smażę kilka minut na rumiano. Można dodać łyżkę koncentratu. Na koniec dodaję pokrojone suszone pomidorki. Kiedy ciasto urośnie odrywam kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie za pomocą wałka , wałkuje na grubość ok 0.5 cm. Każdy krążek smaruję koncentratem pomidorowym doprawiamy(...)łyżki porcję cebuli i porcję pieczarek.  Na wierzch kładę kilka słupków papryki.  Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki