ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:364/1234)

Pierniczki Katarzynki 227

bez nadzienia wałkowałam ciasto na grubość 5 mm - 1 cm, ale te które nadziewałam wałkowałam dużo cieniej. Nadziewanie polegało na wycięciu kształtu pierniczka, na środek układałam odrobinę powideł śliwkowych, (oczywiście tych własnej roboty) i przykrywałam ciastem o takim samym kształcie, boki lekko dociskałam palcem aby się zlepiły. Pierniczki układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed samym pieczeniem pierniczki posmarowałam pędzelkiem zmoczonym w wodzie. Piekłam 12 - 15 minut w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal 163

Sztuka) Do polania ciasta: Truskawki (świeże) – 100 g (0.43 x Garść) Czas przygotowania: 40 minut   1. Buraki obierz i ugotuj. 2. Zmiksuj w blenderze buraki, banana i  olej kokosowy (jeśli nie masz blendera, rozgnieć wszystkie dokładnie widelcem) 3. Połącz osobno pozostałe składniki suche, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. 4. Piecz około 25-35 minut w temperaturze 180st(...)Sztuka) Ser mozzarella – 30 g (2 x Porcja) Ogórki kiszone – 60 g (1 x Sztuka) Cebula dymka – 20 g (1 x Sztuka) Filet z piersi kurczaka (bez skóry) – 200 g (2 x Porcja) Czas przygotowania: 30 minut   1. Groszek i ziemniaki ugotuj i zrób z nich puree z dodatkiem masła i przypraw. 2. Piersi

Powiedz dietom nie
Torcik lodowy. 179

Dziś mam dla Was przepis na torcik lodowy. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nie wymagana jest żadna umiejętność pieczenia, oraz żadne inne umiejętności kulinarne

Pani domowa
Sernik makowy bez pieczenia 1591

Sernik makowy bez pieczenia to kolejna propozycja na słodkie ciasto świąteczne. Pyszna masa serowa jest najeżona drobno zmielonym makiem, a dzięki dodatkowi ubitej śmietanki, sernik ma delikatną konsystencję i rozpływa się w ustach.Sernik udekorowałam kulkami przygotowanymi z masy makowej, które nie tylko wyglądają strojnie na wierzchu sernika, ale też smakują jak nadzienie z tradycyjnego makowca.Sernik na zdjęciu został(...)gotować 20-30 minut, w razie potrzeby dolewając nieco wody, by mak był nią zakryty przez cały czas- ugotowany mak dokładnie osączyć z wody, zemleć trzykrotnie w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem- herbatniki rozdrobnić na piasek- masło roztopić, dodać do ciastek razem z mlekiem, wymieszać, całość powinna mieć konsystencję mokrego piasku- tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia- herbatniki przełożyć

Smakołyki Bereniki
KOKOSOWE CIASTO Z KASZY MANNY Z MORELAMI 162

tradycyjnych ciast. Jest ono puszyste i smakuje oraz wygląda jakby było to ciasto z mąką - ten kto nie wie, nawet się nie zorientuje 😉 Oprócz tego jest wilgotne, dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego oraz oleju. A całość dopełniają pyszne i zdrowe morele 🍑🍑🍑 Do tego ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a także szybkie - przygotowanie zajmuje tylko 10 minut i do piekarnika. Zaletą(...)pieczenia 4-5 moreli Wykonanie: W misce mieszamy składniki suche: kaszę mannę z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem kokosowym. Dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Następnie cienką strużką wlewamy olej, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy porcjami składniki suche i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Morele myjemy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe z migdałami, pistacjami, piankami marshmallow i karmelem 131

Składniki:100 g całych migdałów bez skórki60 g pistacji150 g + 350 g cukru200 g śmietany kremówki350 g czekolady 70% kakao250 g masła5 jajek1 łyżka melasy210 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczeniasól40 g pianek marshmallowPrzygotowanie:Migdały i pistacje grubo siekamy, a pianki kroimy na drobne kawałki. W garnku lub na patelni roztapiamy 150 g cukru na jasny karmel. Dodajemy(...)Jajka ubijamy z 350 g cukru przez 10 minut. Pod koniec ubijania dodajemy melasę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do ubitych jajek dodajemy czekoladę z masłem, potem wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie po 30 g posiekanych pistacji i migdałów. Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy

Smakowity Blog Kulinarny
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 187

otrzymania puszystej masy. Dodajemy po kawałeczki miękkie masło. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy razem z ubitymi białkami. Całość ciasta dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy sypki kisiel. Mieszamy. Papilotki nadziewamy białym i różowym ciastem. Do środka wkładamy malinę. Pieczemy 40min w 160-180 o C. Przygotowanie kremu: Miksę ustawić na garnku z wodą(...)osiągnąć minimum 60-65 o C, gdyż właśnie w takiej temperaturze giną pałeczki Salmonelli. Białka z rozpuszczonym cukrem należy ubić mikserem przez ok 10 minut, do momentu aż masa będzie bardzo gęsta, a beza zimna. Obroty miksera należy zmniejszyć do minimum. Stopniowo dodajemy masło cały czas mieszając. Masa po pewnym czasie będzie stawała się rzadsza i w konsystencji będzie przypominała

Słodki Zakątek
Bułka mleczna bez jajek 165

Wymieszać łyżką składniki w misce. Posolić ciasto. Wyłożyć na blat i zagnieść gładkie, sprężyste ciasto. Starać się nie dosypywać mąki. Gotowe ciasto łatwo odchodzi od ręki i jest sprężyste, czyli po naciśnięciu palcem, „dołek” wyprostowuje się. Ciasto uformować w kulę i włożyć do wysypanej mąką miski na 1,5 godziny. W połowie wyrastania ciasto wyjąć i złożyć jak list urzędowy(...)ciasto podzielić na pół i z każdej uformować bochenek. Ułożyć na dużej blasze z piekarnika (na papierze do pieczenia), przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut, aby bochenki urosły. Przed samym włożeniem ich do piekarnika można je dekoracyjnie naciąć. W międzyczasie nagrzać piekarnik do 200°C . Blachę z bochenkami włożyć do piekarnika i piec 15 minut

Posadzone i zjedzone
Sernik 211

Sobota, trzeba było przygotować jakieś ciasto. Mój P. uwielbia serniki, więc pomyślałam, że będzie to idealne rozwiązanie. Dzieci też lubią sernik, więc wszyscy byli zadowoleni. Nie do końca miałam pomysł jak go stworzyć i nie mogłam znaleźć idealnej inspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód(...)około 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 10 minut. Wystudzić. 2. Twaróg zemleć trzykrotnie, ja użyłam takiego z wiaderka, więc go nie mieliłam. Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wylać na ostudzone ciasto. Całość wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut w temp. 170 stopni. Pozostawić

dom-agi.pl
Kremowa czekoladka 112

dodajemy kolejno żółtka. Na koniec dodajemy kakao, proszek do pieczenia, mąki i całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki (23x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 600 ml mleka  2 budynie o smaku waniliowym lub śmietankowym (40g, bez cukru) 1/2 szklanki cukru   1 łyżka(...)Odstawiamy do ostudzenia.   Miękkie masło ucieramy do białości (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu i miksujemy do połączenia. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (np z czarnej porzeczki) herbatniki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Biszkopt przekrawamy na pół. Na jednej połowie rozsmarowujemy dżem, na dżem dajemy

Cynamonowe szczęście
PRECLOWE BUŁECZKI 213

ciepłe miejsce na ok.60 minut, do podwojenia objętości. Po tym czasie wyrośnięte ciasto przekładam na podsypany mąką blat, formuję wałek i dzielę go na 8-10 części. Z każdej części formuję bułkę i odkładam ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z bułkami odstawiam pod przykryciem do napuszenia, na ok.30 minut. Wyrośnięte bułeczki nacinam ostrym nożem (kiedyś nacinałam(...)minucie z każdej strony. Ja obgotowuję bułki na dwie tury, po 4 lub 5 sztuk na jeden wsad. Obgotowane bułki odsączam (najlepiej przetrzeć delikatnie spód, by się nie przykleiły do papieru), następnie przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed wstawieniem do piekarnika bułki smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 220*C na programie góra-dół, bez

Smaczne Zdrowe
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 172

łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 4 kopiaste łyżki cukru pudru 25 dag margaryny ,, Kasia'' 1 puszka ananasa w syropie Pianka: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego(...)pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy

Izabelawkuchni
Biszkoptowy "Salceson" 180

dodatkami w środku. Składniki na małą keksówkę, rynienkę: 3 jajka 80 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego bez cukru 100 g cukru 2 płaskie łyżki dobrego kakao 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jabłko lub dwa małe ( u mnie dodatkowo jeszcze jedna gruszka) 1 i 1/2 czubatej łyżki posiekanych orzechów (włoskich, laskowych(...)Następnie dodajemy partiami, wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy całość łyżką albo szpatułką. 3. Na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę owoce oraz orzechy. Pieczemy w 170 stop. przez około 30-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity w ciasto, musi być suchy

Gotowanie...to proste !
Super proste ciasto z jabłkami i malinami. 143

Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho z jabłkami i malinami w dodatku w trochę zdrowsze wersji, bez tłuszczu a dodatkiem cukru nierafinowanego i mąki owsianej.  Ciasto przygotowałam razem z moim 4ro latkiem i świetnie się przy tym bawiliśmy także polecam w ramach gotowania z dziećmi 😉 Składniki(...)drugiej misce zmieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. Dosyp mąkę do masy z jajek i dokładnie zmieszaj ( możesz użyć miksera na wolnych obrotach ). Do przygotowanej wcześniej formy wyłóż połowę ciasta, ułóż pokrojone w plasterki jabłka, dodaj maliny i pozostałe ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 35 - 40 minut. Po ostudzeniu ciasto możesz posypać cukrem pudrem 😉 ale świetnie

Jusia gotuje
Torcik Nesquik 135

ciasto na inną uroczystość. Ciemny biszkopt przełożony mocno czekoladowym kremem budyniowym. Pyszne z pewnością sprawi dużą radość solenizantowi:) Zapraszam do przepisu. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 szklanki przesianej mąki pszennej 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 3 łyżki kakao Krem budyniowy 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez(...)jeszcze chwilę do połączenia składników. Mąkę ,proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Wsypywać do masy i powoli mieszać łyżką. Przygotować tortownicę 23 cm, wyłożyć dno papierem do pieczenia , wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec do suchego patyczka około 40 minut. Masło utrzeć mikserem na puch. Ucierając dalej dodawać partiami budyń , partiami

gotuj ze mną