ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:346/1234)

malinowy ekler 214

około 20 minut . Z ciasta formować kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPiec około 15 w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia. Odstawić do wystygnięcia , następnie pokruszyć rękoma. * przed dodaniem kakao do ciasta oderwałam kawałek by przygotować maślane ciasteczko na eklerze dodając łyżeczkę startej skórki z cytryny  , ciasto wałkujemy na grubość około(...)koniec dodać szafran, wyłożyć na maślane ciastko na eklerze. MUS MANGO Jedną puszkę mango  należy zblendować bez syropu . Wyłożyć  dekoracyjnie na talerz. SZKŁO KARMELOWE 3 łyżki cukru rozpuścić na patelni do uzyskania karmelu , odstawić z palnika na kilka minut , jak zacznie zastygać wylać na papier dopieczenia i zaczekać aż stwardnieje - połamać według uznania. DODATKOWO DO DEKORACJI kilka

na gazie
Niebo, czyli biszkoptowe ciasto z złotym kokosem i kremem budyniowym 1643

moich ulubionych ciast :) W ogóle to uwielbiam krem budyniowy i ciasta z nim powiązane :) Niebo jest dość proste w zrobieniu, a za to jakie efektowne :) Gorąco polecam :) Biszkopt: 6 jajek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 750ml mleka(...)czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką lub szpatułką. Biszkopt przelewamy do wyłożonej pergaminem blaszki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C, około 22 minut. W ¾ szklanki mleka rozrabiamy budynie i żółtka, resztę mleka zagotowujemy, gdy zewrze wsypujemy cukier

Smakowy Raj
Smażona, Dwukolorowa Babka Z Jagodami 118

taki upał piec ciasto to istny zamach na życie ;) ale nie w tym przypadku to ciasto zrobicie na patelni i zapewniam Was że jest równie dobre jak te z piekarnika. Do jasnego ciasta dodałam kilkanaście jagód i w pierwszej wersji ciasto było tylko z cukrem pudrem, natomiast najpyszniejsze było przełożone domową nutellą ze śliwek i oblane czekoladą :) Składniki na patelnię(...)się że ciasto może się przypalać w trakcie smażenia to wycinamy okrąg z papieru do pieczenia i wkładamy go do patelni i smarujemy olejem)  na tak rozgrana patelnię wylewamy najpierw jasne ciasto, posypujemy je np. jagodami a na nie ciemne ciasto, przykrywamy pokrywką bez dziurek ! jeśli są dziurki to trzeba je zakryć/zakleić ! ciasto smażymy

Gotowanie...to proste !
Ślimaczki Z Serem I Rodzynkami 180

esencję waniliową umieszczamy w misce. Dodajemy do tego wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabiać ciasto, podczas wyrabiania dolewamy masło ( moje ciasto wyrobił robot i trwało to około 5-7 minut). Jeśli ciasto jest zbyt tępe dodajemy jogurt/śmietanę i wyrabiamy dalej. Gotowe ciasto odstawiamy na 30-40 minut do podrośnięcia. 3. Łączymy z serem żółtko, cukier, roztopione masło (jeśli ser był(...)czyste. Zawijamy i kroimy na kawałki grubości 2-3 cm. 5. Gotowe ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 15-20 minut do lekkiego podrośnięcia. Ślimaczki pieczemy 190 stop przez około 30. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Kiedy ślimaczki ostygną, możemy je polukrować. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Paluchy drożdżowe z sezamem – prosty przepis 208

około 1 godzinę). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12-14 części (w zależności od tego jak grube paluchy lubimy). Formujemy z każdej podłużne wałeczki. Układamy je na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy przykryte ściereczką do podrośnięcia (na 20 minut). Następnie smarujemy je rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Tak przygotowane paluchy pieczemy w nagrzanym(...)stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 15-20 minut. Paluchy należy obserwować. W moim nowym piekarniku piekły się nawet szybciej Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto czekoladowe lekko ciągnące 246

mieszankę i zmiksuj krótko. W drugim naczyniu wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj suche składniki do czekoladowej masy i wymieszaj łyżką. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia. Rozprowadź masę równomiernie i wstaw foremkę do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 30 minut. Ciasto wyrasta ale po wyjęciu z piekarnika opada. Taka jego natura. Ostudź ciasto. Ciasto dochodzi

codojedzenia
Wytrawny placek (galette) z botwinką 235

pieprz +opcjonalnie parę plasterków chorizo przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190°C. Blachę do pieczenia ułożyć spodem do góry na środkowej półce. Ciasto - wszystkie składniki wyrobić w malakserze, tak długo aż utworzą kulę. Wyjąć, rozpłaszczyć, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 20 -30 minut. Przygotować nadzienie: Liście botwinki umyć, odciąć łodyżki. Łodyżki pokroić w drobne kawałki, osobno pokroić

Stare Gary
Gofrokanapka ze szparagami 150

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 duże jaja (żółtka i białka osobno) 125 ml oleju rzepakowego 415 ml wody 1/2 łyżeczki soli Do kanapki: majonez sałata zielone szparagi pomidor gotowany kurczak jajko sadzone Na początek warto przygotować sobie ciasto na gofry, które musi odpocząć około 15 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę sól i proszek do pieczenia

MamaOskarka
Tartine Bread 142

Koszyk do wyrastania wysypać mąką ryżową i ostrożnie przenieść do niego ciasto spodem do góry. Przykryć kolejny raz i odstawić na około 3-4 godziny w temperaturze pokojowej lub wstawić do lodówki na 8-12 godzin. Około 30 minut przed upływem czasu wyrastania rozgrzać piekarnik i żeliwny garnek (bez plastikowych elementów) do 240 stopni.  Chleb przełożyć delikatnie(...)góry nogami do rozgrzanego garnka, naciąć i przykryć garnek. Wstawić do piekarnika i piec 45 minut - 20 minut z pokrywką, a następnie około 25 minut bez niej aż skórka nabierze złotobrązowego koloru.  Po upieczeniu wyjąć bochenek z garnka i wystudzić na kratce

wyzwania kuchenne
Markizy piernikowe 223

Przygotowanie ciasto rozwałkowuję na grubość 3mm. Foremkami o dowolnym kształcie wykrawam w cieście ciasteczka. Ciastka układam na blaszce i piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa: Mleko zagotowuję razem z cukrem waniliowym. Stopniowo wsypuję kaszę mannę. Cały czas mieszając kaszkę gotuję 3 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję(...)kaszę mannę. Ucieram. 4. Połowę ciasteczek smaruję masą i sklejam z ciasteczkami bez masy. 5. Cukier puder ucieram razem z wodą na jednolitą masę. Przygotowane markizy zanurzam z jednej strony w lukrze. Odstawiam do stwardnięcia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowe kopertki z budyniem i powidłem. 194

środek każdego kwadratu smarujemy powidłem, nakładamy porcje budyniu, następnie unosimy rogi ciasta do góry i zlepiamy formując kopertkę. 5. Pieczenie: Tak wykonane kopertki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, odstawiamy tak jeszcze na 10-15 minut w ciepłe miejsce, żeby podrosły i pieczemy około 30 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Tak upieczone drożdżowe(...)koperki są gotowe do podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Z przepisu wyszło mi 4 spore blaszki drożdżowych bułeczek. Słoiczek powidła tak około

Izabelawkuchni
Tiramisu piernikowe 259

Pyszne włoskie klasyczne tiramisu wzbogacone korzenną przyprawą do piernika, aksamitne gorzko słodkie , rozpływające się w ustach najlepsze na drugi dzień  po schłodzeniu, smak wzbogacony ciemnym

Wanilia i Kardamon
Amoniaczki czyli błyskawiczne ciasteczka. 266

stolnicę podsypaną mąką i jeszcze raz szybko zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na około 1/2 cm i za pomocą foremek o dowolnym kształcie wycinamy ciasteczka. Układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni pieczemy na złoty kolor moje ciasteczka piekły się około 12 minut. Takie ciasteczka możecie polukrować, polać czekoladą lub po prostu oprószyć(...)cukrem pudrem, wybór należy do Was :) U mnie najlepiej schodzą takie bez niczego :) Ciasteczka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku nawet tydzień. Życzę udanych wypieków i smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżówki a la Pizza 258

Pizza 4 porcje (4 duże drożdżówki, 1 porcja to ok. 300kcal) czas przygotowania to ok. 1 h 40 min (z tego 1 godzina na rośnięcie ciasta i 20 minut pieczenia) koszt to ok. 2 zł 85 gr Składniki: drożdże świeże 20g ciepła woda 200ml ksylitol lub cukier 15g sól 1 szczypta masło 40g mąka pszenna 300g sos pomidorowy

rabarbarowo
Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą (z orkiszową mąką pełnoziarnistą) 166

masa o konsystencji miękkiej plasteliny.) Na końca wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i spłaszczyć widelcem. (Odstępy nie muszą być zbyt duże.) Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 17-18 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny lekko się zarumienić.) Po ostudzeniu przechowywać

Di gotuje