ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:139/867)

Bezy, beziki domowe 158

Nie wiesz co zrobić z białkami? Dobrym pomysłem są pyszne ciasteczka bezy z białek i cukru. Są bardzo proste w przygotowaniu, Wyglądają ładnie i są pyszne

Kulinarne pyszności Molki
Pizza z awokado 133

jajkiem sadzonym na wierzchu dałam je tylko na jedną połowę. Jajka na pizzy bardzo przypadły mi do gustu, jednak mój syn wolał wersję bez nich, czyli podział był sprawiedliwy i w kilka minut było po pizzy :) Składniki potrzebne do przygotowania pizzy z awokado: Ciasto: 250g mąki pszennej, 1 łyżeczka suszonych drożdży, 1 łyżeczka soli, szczypta cukru(...)połówki cytryny, szczypta chili,  1 mała cebula, 8 plastrów szynki dojrzewającej (ja użyłam Szwarcwaldzkiej), 2 kulki mozzarelli, klika pomidorków koktajlowych lub niewielkich zwykłych, 2 lub 4 jajka, szczypiorek. Sposób przygotowania pizzy z awokado: Z podanych składników zagniatam miękkie i elastyczne ciasto, które rozkładam na lekko podsypanej mąką blasze. Miękkie i dojrzałe awokado blenderuję z sokiem

Gotuj Się Kto Może
składany sernik z bezą i miodem 272

łyżeczki sody oczyszczonej na sernik: 1 kg sera na sernik 6 jajek 125 g masła 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego szczypta soli na masę budyniową: 750 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej 40 g mąki pszennej 3 żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła na bezę: 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej łyżka(...)konfitury  Przygotować ciasto: Mąkę przesiać, sodę wymieszać z mlekiem. Wszystkie składniki zagnieść i podzielić ciasto na dwie części. Obie rozwałkować na papierze do pieczenia na wielkość blaszki. Na jedną część nałożyć konfiturę. Oba placki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15-20 minut aż będą rumiane.  W tym czasie przygotować bezę: białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczone pierogi z mięsem 199

nadmiaru pierogów jednak nie zaistniał, postarali się o to domownicy, szczególnie dziecko.  Składniki ciasta:  320 g mąki pszennej 200 g masła 100 g gęstej kwaśnej śmietany 1 duże jajko  1/2 łyżeczki soli żółtko do posmarowania pierogów Składniki farszu: 4 udka kurczaka (bez skóry) 2 marchewki 1 pietruszka niewielki kawałek selera 1 duża cebula 1,5 łyżki(...)warzywami i zeszkloną cebulą, przy pomocy maszynki do mięsa. Dodać do farszu masło i doprawić do smaku solą, pieprzem, kolendrą i ziołami prowansalskimi. Wyrobić farsz na gładką masę. Przygotowanie ciasta: Z przygotowanych składników zagnieść ciasto, nie wyrabiać zbyt długo, bo będzie twarde. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w torbę foliową i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto rozwałkować na placek

Codziennik Kuchenny
Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 189

Kolejna moja przygoda z ciastem bez glutenu :-) Kolejna pyszna przygoda, którą zachwyciłam moich gości :-) Szczególnie waniliowa masa z kaszy jaglanej zrobiła furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak delikatne lody i nikt nie zgadł, że to kasza ;-) więc nawet najwięksi jej przeciwnicy nie krzywili się jedząc :-) SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szklanki mąki bezglutenowej lub mieszanki mąk (ja użyłam 1 szklanki mąki(...)łyżki oleju kokosowego 2 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Masa: 3 szklanki mleka 1 szklanka kaszy jaglanej 2 łyżki cukru z wanilią 1 laska wanilii 150 g masła 3 łyżki syropu o smaku irish cream Dodatkowo: 50 ml wody 2 łyżki syropu o smaku irish cream 4 małe bezy Składniki ciasta zagniatamy razem, a następnie przygotowanym ciastem

Czary - gary w kuchni
Mazariner - szwedzkie tartaletki migdałowe 177

masło z przesianą mąką i cukrem, dodać zmielony kardamon i jajko. Zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez min. 30 min. Mikser planetarny/ malakser: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera/ malaksera. Włączyć urządzenie i miksować tylko do czasu, kiedy składniki zaczną się sklejać. Wyjąć ciasto, dłońmi uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez(...)łupinkach zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie odlać wodę i usunąć łupinki (powinny bez problemu odchodzić). Migdały osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić na mąkę - ja to robię w malakserze. W rondelku roztopić masło i odstawić do przestygnięcia. Jajka ubić z cukrem do białości (miksować kilka minut). Następnie dodać zmielone migdały, ekstrakt migdałowy oraz stopione

Domowa Cookierenka Agi
Sernik z kokosową bezą 141

składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru 2 szklanki pszennej mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób wykonania: Do miski(...)dwie szklanki mąki, dodajemy cukier puder, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i dwa jajka. Masło lub margarynę roztapiamy w rondelku. Po roztopieniu przelewamy do miski i wszystko razem ugniatamy, aż do otrzymania gęstego, jednolitego ciasta. Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy

Kuchnia Pani Wiosny
Ciastka musli 147

Składniki (około 13 ciastek): 2 szklanki musli (najlepiej domowe lub sklepowe bez dodatku cukru) 2 białka jajek 1 żółtko jajka 2 łyżki odżywki białkowej waniliowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Białka miksujemy na sztywną pianę do musli dodajemy odżywkę, żółtko, ubite białka, mieszamy odstawiamy ciasto na kilka minut (około 5), aż płatki napęcznieją przy pomocy łyżki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rustykalna tarta z botwinką 124

zdrowe, wiosenno-letnie danie, nie wymaga dużego nakładu pracy.    Składniki na 2-3 porcji Czas przygotowania: 15 min + 35 min gotowe ciasto francuskie najlepiej w formie koła 2 pęczki botwinki bez buraczków 2 jaja 4 łyżki śmietany 30% pęczek koperku 150 g mozzarelli sól, pieprz       Do podania hummus z buraka (przepis(...)Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st C  2. Botwinkę dokładnie płuczemy, siekamy  3. Jajka mieszamy ze śmietanką, doprawiamy solą i pieprzem 4. Ciasto francuskie rozwałkowujemy lekko 5. Botwinkę zalewamy mieszaniną jajek i śmietanki, mieszamy dokładnie, dodajemy posiekany koperek 6. Wykładamy botwinkę na środek ciasta, pozostawiamy 2-3 cm wolnego brzegu dookoła, następnie naciągamy do środka tarty

Słodki Kompromis
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 186

sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu(...)waniliowego śliwki bez pestek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem i karobem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną

FitKot
Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 217

dzień jak i od Święta. Korzenny sernik gotowany Składniki : Ciasto : 1 kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka)  600 g ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe bez cukru  4 jajka  3 łyżeczki przyprawy korzennej (lub do piernika)  Polewa : 80 g masła(...)Układamy na spodzie warstwę ciastek korzennych, Wylewamy połowę masy serowej, a na niej układamy kolejną warstwę ciastek. Następnie wylewamy resztę masy serowej i przykrywamy całość kolejną warstwą ciastek.  Ciasto odkładamy do schłodzenia i przygotowujemy polewę. Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder, mleko i kakao, mieszamy. Gotową polewę wylewamy na ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babka z kisieli 355

blogu Piernikowa Chata do wspólnego pieczenia w akcji Ciasta na Wielkanoc. Tym razem zaproponowała pieczenie babki z kisieli. Ja zrobiłam cytrynową. Babka prosta do zrobienia a w smaku rewelacyjna. Składniki: 1 kostka margaryny 1 szkl cukru  5 jajek 1 szkl mąki pszennej 1 szkl kisielu cytrynowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie:Margarynę utrzeć z cukrem

Ala piecze i gotuje
Ciasto korzenne z batatem i słodką chmurką (bez cukru) 167

OlejKonwenanse i spróbuj piernika w wersji 2.0? Ciasto korzenne z batatem i słodką chmurką (bez cukru) Ciasto: 120 g (1 szklanka) mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki przyprawy korzennej 35 g mielonych orzechów laskowych lub włoskich 2 jajka 100 g ksylitolu 1 łyżka miodu (lub syropu klonowego) 1/4 szklanki Oleju Wielkopolskiego (użyłam(...)około 30 minut (po delikatnym zrumienieniu wierzchu przełączyć na pieczenie od spodu – dolna grzałka). Przestudzone ciasto posmarować powidłami śliwkowymi i przykryć upieczoną warstwą piankową. Przepis bierze udział z konkursie #OlejKonwenanse organizowanym przez #OlejWielkopolski Artykuł Ciasto korzenne z batatem i słodką chmurką (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Ryba w cieście 163

Szybko i smacznie..pomysł na taką rybę w cieście  podpatrzyłam tutaj , tylko , że ja podałam bez sosu.. filety dowolnej ryby sok z cytryny  przyprawa do ryb 50 g mąki luksusowej Młynomag 75 ml wody 100 ml mleka 1 jajko łyżka octu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka odrobina soli i pieprzu  Mąkę przesiać razem(...)dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Filety pokroić na kawałki ,skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb. Rybę zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przełożyć na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

Moje domowe kucharzenie
1493.Afrodyta 250

pieczenia jak to proszek ..wiadomo...potrzebny do pieczenia [ chociaż można biszkopt upiec i bez proszku, ale ja jeszcze takiego nie piekłam]..Śnieżka jest wykorzystywana jako dodatek do ciast lub owoców..wystarczy zmiksować ją z mlekiem lub śmietaną i już gotowe.. BISZKOPT 7 jajek 1 szkl. cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku

Moje domowe kucharzenie