ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:145/409)

PLACKI Z SAŁATKI ZIEMNIACZANEJ 106

pancakes): 1 cup of potato salad 1 egg 2-4 tbsp of flour (depends of how moist is the salad) fat for frying smash salad a bit with the fork add egg and 2 tbsp of flour, mix well mass shouldn’t be to runny – if it’s to moist, add more flour heat the pan with

SandraFrej.com
ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ARBUZA 101

this salad is as good on the second day as on first – it just doesn’t look as good, as watermelon release juice and shrink a bit. But flavor is still there! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Click, if you’d like to support my blog Thank you! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Artykuł ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ARBUZA pochodzi

SandraFrej.com
Deser jagodowy 168

kończą, więc ostatnim rzutem na taśmę podrzucam Wam pomysł na deser z tymi pysznymi owocami! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyżeczka miodu 1/2 szklanki borówek leśnych bita śmietana i jagody do dekoracji Sposób wykonania: 1. Borówki opłukać na sicie. W kielichu blendera umieścić jogurt, borówki i miód, zmiksować. 2. Przełożyć do 2 szklanek. Udekorować bitą śmietaną

Kuchnia domowa Ani
wyborny sernik z wiśniami,polewą kakaową z szybkowara... 145

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, herbatniki 300 gram, wiśnie 1 kg + 2 łyżki mąka ziemniaczana woda 4 szklanki czekolada gorzka 100 gram, kakao 4 łyżki, śmietana 18% 4 łyżki, maślanka

W Mojej Kuchni Lubię
Galette z jeżynami (Galette di more) 104

środek kruchego ciasta konfiturę i jeżyny, zawinąć brzegi ciasta do środka i upiec na z ł oty kolor. Dodatkiem do ciasta może być kwaśna śmietana, bita śmietana lub lody waniliowe.  Polecam serdecznie :)    **** Volevo condividere con Voi la ricetta per deliziosa galette di more, l a crostata rustica comunemente diffusa nella tradizione culinaria francese

La grande e la piccola cuoca
HOT DOG MEKSYKAŃSKI 107

zdecydowałam sprawiają, że ten hot dog meksykański nie jest za ciężki i, przede wszystkim, smakuje wybornie. Today is Hot Dog Day! On this occasion, I’ve prepared a bit less „usual” recipe, that slightly reminds of mexican cuisine. Why? Because it’s summer, and ingredients I’ve chosen make this hot dog lighter and, most

SandraFrej.com
Jabłka w cieście kruchym 107

jogurtu szczypta soli garść orzechów (mogą być włoskie, laskowe, migdały) szczypta cynamonu łyżka rodzynek łyżka konfitury (najlepiej będzie tu pasowała żurawinowa, jabłkowa, różana czy wiśniowa) do podania: lody waniliowe + bita śmietana Czas przygotowania: 15 minut przygotowania + 30 minut pieczenia Liczba porcji 2  Przygotowanie Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy masło i wszystko razem rozcieramy

Analiza Smaku
Krajanka tortowa Pinokio 116

biszkopt pieczony z bezą, przełożony bitą śmietaną i truskawkami. Uwielbiam Midsommar krajankę Pinokio. Piekę to ciasto często i nie tylko na Midsommar! Biszkopt jest puszysty, bez krucha, słodkie truskawki, bita śmietana o smaku amaretto… Co tu dużo pisać, łatwa Midsommar krajanka pinokio…Nikt z moich szwedzkich znajomych nie mógł mi wyjaśnić dlaczego to ciasto nazywa się Pinokio. Może

codojedzenia
MROŻONA KAWA Z LODAMI + NIESPODZIANKA! 159

Dodajemy lody orzechowe i czekoladowe. Zalewamy mocno schłodzona kawą. Posypujemy kakao i np. kawałkami czekolady.   Świetnym dodatkiem z całą pewnością ( da tych, co kalorii nie liczą, będzie też bita śmietana! ). Polecam! Smacznego! Ps. a jeśli tak jak i ja kochacie kawowe słodkości to bądźcie czujni! Wkrótce na blogu przepis na fantastyczne ciacho

Ostra na Słodko
Deser truskawkowy 281

Sezon truskawkowy powoli dobiega końca, ale zanim świeże truskawki zniknął całkowicie z krzaczków zróbcie pyszny truskawkowy deser. Lekka pianka truskawkowa, odrobina galaretki oraz bita śmietana. Pycha!!! DESER TRUSKAWKOWY Składniki: (4 porcje) 500 g truskawek 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (+1/3 szkl wody) galaretka truskawkowa 200 ml śmietany 30% (+ cukier puder do smaku

Bon appetit mon amie
Kawowa pianka jak mrożone cappucino 625

Piankę łączymy z ostudzoną żelatyną i przelewamy do szklanek z kawą.  Odstawiamy do lodówki do stężenia.  Przed podaniem wierzch można posypać czekoladą w proszku lub podać z bita śmietaną

Bon appetit mon amie
Deser z mango 846

smakuje ? Zapraszam do wypróbowania przepisu. składniki: 3 dojrzałe mango 3 łyżki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru 1 szklanka mleczka kokosowego suszone owoce mango opcjonalnie: bita śmietana Mango obieramy i odkrawamy kawałek do dekoracji, a z reszty robimy puree. Podgrzewamy wodę z żelatyną. Dodajemy cukier i mieszamy. Następnie puree z mango i mleczko kokosowe. Wlewamy do miseczek

noteskulinarnyfiga
Waniliowa panna cotta z truskawkami 138

330ml śmietany 30% 250ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus truskawkowy: 180g świeżych truskawek 50ml wody 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dekoracja: bita śmietana truskawki posypka Wykonanie: 1. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnego mleka, wymieszać i odstawić do napęcznienia. 2. Do garnka wlać śmietanę, pozostałe mleko, dodać miąższ z laski wanilii, laskę wanilii

Szalona Kuchnia Eweliny
2 pomysły na kawę- mrożona, sezamowa Frappe oraz łagodna, kasztanowa Latte 96

podświetlanym zbiornikiem na wodę oraz zdalną obsługą za pośrednictwem smartfona! Cafe latte kasztanowe: 2 łyżeczki kremu z kasztanów jadalnych 1 łyżeczka miodu spadziowego lub gryczanego Espresso Spienione mleko Opcjonalnie bita śmietana i starta gorzka czekolada Przygotowanie: Do wysokiej szklanki o pojemności około 300 ml włożyć krem kasztanowy i miód i przygotować caffé latte z w ekspresie Nivona. Przed wypiciem dokładnie

Kraina Miodem Płynąca
TRUSKAWKOWY 3 BIT 126

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba z nich korzystać ile tylko się da. Tym razem zapraszam po przepis na pyszne ciasto bez pieczenia, truskawkowa wersja ciasta 3 bit. Budyniowy krem, masa truskawkowa i śmietana a pomiędzy każdą warstwą herbatniki. Idealne ciasto na upalne dni, kiedy to ma się ochotę na coś słodkiego i nie trzeba włączać piekarnika :)  Koniecznie

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania