pancakes): 1 cup of potato salad 1 egg 2-4 tbsp of flour (depends of how moist is the salad) fat for frying smash salad a bit with the fork add egg and 2 tbsp of flour, mix well mass shouldn’t be to runny – if it’s to moist, add more flour heat the pan with
SandraFrej.comthis salad is as good on the second day as on first – it just doesn’t look as good, as watermelon release juice and shrink a bit. But flavor is still there! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Click, if you’d like to support my blog Thank you! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ARBUZA pochodzi
SandraFrej.comkończą, więc ostatnim rzutem na taśmę podrzucam Wam pomysł na deser z tymi pysznymi owocami! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyżeczka miodu 1/2 szklanki borówek leśnych bita śmietana i jagody do dekoracji Sposób wykonania: 1. Borówki opłukać na sicie. W kielichu blendera umieścić jogurt, borówki i miód, zmiksować. 2. Przełożyć do 2 szklanek. Udekorować bitą śmietaną
Kuchnia domowa AniSkładniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, herbatniki 300 gram, wiśnie 1 kg + 2 łyżki mąka ziemniaczana woda 4 szklanki czekolada gorzka 100 gram, kakao 4 łyżki, śmietana 18% 4 łyżki, maślanka
W Mojej Kuchni Lubięśrodek kruchego ciasta konfiturę i jeżyny, zawinąć brzegi ciasta do środka i upiec na z ł oty kolor. Dodatkiem do ciasta może być kwaśna śmietana, bita śmietana lub lody waniliowe. Polecam serdecznie :) **** Volevo condividere con Voi la ricetta per deliziosa galette di more, l a crostata rustica comunemente diffusa nella tradizione culinaria francese
La grande e la piccola cuocazdecydowałam sprawiają, że ten hot dog meksykański nie jest za ciężki i, przede wszystkim, smakuje wybornie. Today is Hot Dog Day! On this occasion, I’ve prepared a bit less „usual” recipe, that slightly reminds of mexican cuisine. Why? Because it’s summer, and ingredients I’ve chosen make this hot dog lighter and, most
SandraFrej.comjogurtu szczypta soli garść orzechów (mogą być włoskie, laskowe, migdały) szczypta cynamonu łyżka rodzynek łyżka konfitury (najlepiej będzie tu pasowała żurawinowa, jabłkowa, różana czy wiśniowa) do podania: lody waniliowe + bita śmietana Czas przygotowania: 15 minut przygotowania + 30 minut pieczenia Liczba porcji 2 Przygotowanie Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy masło i wszystko razem rozcieramy
Analiza Smakubiszkopt pieczony z bezą, przełożony bitą śmietaną i truskawkami. Uwielbiam Midsommar krajankę Pinokio. Piekę to ciasto często i nie tylko na Midsommar! Biszkopt jest puszysty, bez krucha, słodkie truskawki, bita śmietana o smaku amaretto… Co tu dużo pisać, łatwa Midsommar krajanka pinokio…Nikt z moich szwedzkich znajomych nie mógł mi wyjaśnić dlaczego to ciasto nazywa się Pinokio. Może
codojedzeniaDodajemy lody orzechowe i czekoladowe. Zalewamy mocno schłodzona kawą. Posypujemy kakao i np. kawałkami czekolady. Świetnym dodatkiem z całą pewnością ( da tych, co kalorii nie liczą, będzie też bita śmietana! ). Polecam! Smacznego! Ps. a jeśli tak jak i ja kochacie kawowe słodkości to bądźcie czujni! Wkrótce na blogu przepis na fantastyczne ciacho
Ostra na SłodkoSezon truskawkowy powoli dobiega końca, ale zanim świeże truskawki zniknął całkowicie z krzaczków zróbcie pyszny truskawkowy deser. Lekka pianka truskawkowa, odrobina galaretki oraz bita śmietana. Pycha!!! DESER TRUSKAWKOWY Składniki: (4 porcje) 500 g truskawek 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (+1/3 szkl wody) galaretka truskawkowa 200 ml śmietany 30% (+ cukier puder do smaku
Bon appetit mon amiePiankę łączymy z ostudzoną żelatyną i przelewamy do szklanek z kawą. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem wierzch można posypać czekoladą w proszku lub podać z bita śmietaną
Bon appetit mon amiesmakuje ? Zapraszam do wypróbowania przepisu. składniki: 3 dojrzałe mango 3 łyżki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru 1 szklanka mleczka kokosowego suszone owoce mango opcjonalnie: bita śmietana Mango obieramy i odkrawamy kawałek do dekoracji, a z reszty robimy puree. Podgrzewamy wodę z żelatyną. Dodajemy cukier i mieszamy. Następnie puree z mango i mleczko kokosowe. Wlewamy do miseczek
noteskulinarnyfiga330ml śmietany 30% 250ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus truskawkowy: 180g świeżych truskawek 50ml wody 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dekoracja: bita śmietana truskawki posypka Wykonanie: 1. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnego mleka, wymieszać i odstawić do napęcznienia. 2. Do garnka wlać śmietanę, pozostałe mleko, dodać miąższ z laski wanilii, laskę wanilii
Szalona Kuchnia Ewelinypodświetlanym zbiornikiem na wodę oraz zdalną obsługą za pośrednictwem smartfona! Cafe latte kasztanowe: 2 łyżeczki kremu z kasztanów jadalnych 1 łyżeczka miodu spadziowego lub gryczanego Espresso Spienione mleko Opcjonalnie bita śmietana i starta gorzka czekolada Przygotowanie: Do wysokiej szklanki o pojemności około 300 ml włożyć krem kasztanowy i miód i przygotować caffé latte z w ekspresie Nivona. Przed wypiciem dokładnie
Kraina Miodem PłynącaSezon na truskawki w pełni, więc trzeba z nich korzystać ile tylko się da. Tym razem zapraszam po przepis na pyszne ciasto bez pieczenia, truskawkowa wersja ciasta 3 bit. Budyniowy krem, masa truskawkowa i śmietana a pomiędzy każdą warstwą herbatniki. Idealne ciasto na upalne dni, kiedy to ma się ochotę na coś słodkiego i nie trzeba włączać piekarnika :) Koniecznie
Zrób to smacznie