Kolejne pyszna ciach,ale jak mogłoby być inaczej skoro składa się na nie lekki biszkopt,bita śmietana,herbatniki,ryż preparowany z masą kajmakową i batoniki liony....mniam,polecam Składniki: na biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2/3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli na masę śmietankową: 500 ml śmietany
Swojskie jedzonkoserową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżeczki kakao + ew. bita śmietana do dekoracji (ja wykorzystałam resztę kremu śmietanowego z jednorożca) Jak zrobić urodzinowy sernik na zimno? Ciasteczka na spód kruszymy w blenderze na proszek, dodajemy roztopione masło i mieszamy
Ciastkozercyform. Melt the butter on the pan and fry shallots for 2 minuts. Add mushrooms and on the low heat pan fry for 10 minuts. Add just a little bit of salt and pepper for the taste. Mix all using hand blender for a smooth paste. Dough Mix flour with melted butter and salt. Slowly add a water
chefintheforestpomarańczy 250ml wody sok z 1/2 limonki 16 listków mięty 1 łyżka żelatyny Galaretka kokosowa: 1 puszka mleczka kokosowego 100ml wody 1 łyżeczka żelatyny 5 łyżeczek cukru trzcinowego Dekoracja: bita śmietana listki mięty kilka kawałków mango Wykonanie: 1. Galaretka z mango: Jedno mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać sok pomarańczowy i zmiksować blenderem do postaci musu. Drugie mango obrać
Szalona Kuchnia Ewelinypysznych Markiz Blacky od Cukry Nyskie . Polecam Składniki: 4 ciastka markizy blacky od Cukry Nyskie 2 gałki lodów waniliowych 1 banan 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szkl mleka bita śmietana Przygotowanie: Markizy mielimy bardzo drobno (łyżkę odkładamy do dekoracji) i przekładamy do kielicha blendera. Do ciastek dokładamy pokrojonego banana, lody, wsypujemy cukier waniliowy i wlewamy mleko. Blendujemy na gładkiego
słodkie i nie tylko historie kulinarnedużych pucharków : 330 ml śmietanki kremówki 30% 20 dag gorzkiej czekolady 60% kakao 10 dag mlecznej czekolady 4 jajka Szczypta soli 25 ml likieru amaretto lub rumu Bita śmietana: 300 ml śmietanki kremówki 1 pełna łyżeczka cukru pudru Sos owocowy: 15 dag mrożonych malin 20 dag truskawek 1 łyżka cukru 2 listki żelatyny Dr.Oetker 2 łyżki wody Wiórki
Wanilia i Kardamonmąki pszennej 30g płatków (u mnie najczęściej są to owsiane lub jaglane) 10g wiórków kokosowych 40g cukru 7 łyżek oleju Opcjonalnie do podania: cukier puder świeże owoce bita śmietana Wszystkie składniki kruszonki dokładnie połączyć za pomocą palców - tak, aby powstało grudkowate ciasto. Na dnie formy wysmarowanej odrobiną tłuszczu ułożyć plasterki banana, skropić je sokiem pomarańczowym i umieścić plastry kiwi
Di gotujemasła 1 skyr o smaku jagodowo porzeczkowym 1 serek wiejski 1 galaretka wiśniowa 1 ¼ szklanki wrzątku 0,5 łyżeczki żelatyny 1/2 galaretki owoce leśne 0,5 szklanki wrzątku Bita śmietana do dekoracji W miseczkach rozpuszczamy galaretki. W jednej rozpuszczamy galaretkę wiśniową z żelatyną. W drugiej galaretkę owoce leśne. Maślane ciasteczka dokładnie mielimy w malakserze lub blenderze. Wlewamy rozpuszczone masło
VioletoweKucharzenielikieru amaretto Polewa: 100g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 200g śmietany 30% 2 łyżki miodu 2 łyżeczki miodu 80ml wody 2 łyżki masła Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 6 truskawek bita śmietana Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukry, dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać do formy o wymiarach 39 x 30cm
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanka = 250 ml) 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 2 łyżki kakao 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Moja dekoracja: bita śmietana nadzienia cukiernicze o różnych smakach posypka cukrowa w kształcie serduszek W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche
Di gotujeSkładniki: jajka "M" 10 sztuk, cukier 1 szklanka, budyń śmietankowy 2 opakowania, śnieżka bita śmietana 1 opakowanie, twaróg z wiaderka 1,5 kg-wiaderko 1 i 1/2, kasza manna 4 łyżki, herbatniki 250 gram, wafelki w czekoladzie 6 sztuk, płatki kukurydziane 2 szklanki Jajka z cukrem ubić mikserem do białości na najwyższych obrotach z 4 minuty. Dodać 1,5 wiaderka
W Mojej Kuchni Lubięlikieru amaretto 70 ml wódki 9 ml aromatu migdałowego Żelka jagodowa: 450g świeżych lub mrożonych jagód 300ml wody 2 galaretka jagodowe Dodatkowo na dekorację: 125g jagód bita śmietana Wykonanie: 1. Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. W drugiej misce ubić na sztywno śmietanę
Szalona Kuchnia Ewelinyrazie potrzeby możecie użyć ajerkoniaku lekko rozcieńczonego mlekiem. SKŁADNIKI / 1 PORCJA 50-70 ml włoskiego likieru jajecznego bombardino lub ajerkoniaku wymieszanego z 2 łyżkami mleka 50 ml espresso bita śmietana odrobina kawy rozpuszczalnej lub gorzkiego kakao WYKONANIE Zaparzamy mocne i aromatyczne espresso. W małym rondelku (najlepiej na parze) na małym ogniu, często mieszając, podgrzewamy (nie gotujemy) likier jajeczny. Przelewamy
cool and mintytrzcinowego 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao śmietanka z 1 puszki mleczka kokosowego ( u mnie w wersji light)* 2 łyżki ksylitolu lub erytytolu kakao do dekoracji Wykonanie: Bita śmietana: Z puszki wyjąć tylko stałą część mleczka kokosowego, dodać 2 łyżki ksylitolu/erytrytolu i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę. Zagotować 400 ml mleka wraz
Healthy food explorerponieważ często kremy wymagają ugotowania, a następnie zmiksowania. To jedna z moich ulubionych kategorii więc polecam wam kilka świetnych przepisów na ciasto czekoladowe bez pieczenia , kokosowe , chałwowe , Malakoff , 3 bit , czy malinową odmianę banoffee pie Bez pieczenia – czekoladowo agrestowe Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe Ciasto bez pieczenia kokosowa zebra Malinowy banoffee pie Podsumowanie Wydaje mi się, że wymieniłam
Relaxtime