ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:144/409)

Mascarpone i borówki – duet idealny 84

słodkiego i pysznego ale akurat wstąpił w Ciebie leń? I najlepiej gdyby wystarczyło pstryknąć palcami żeby na stole pojawiło się coś zjawiskowego? Mam coś dla Ciebie! Deser idealny, mascarpone, bita śmietana i borówki. To wszystko przełożone kakaowymi herbatnikami czyli połączenie doskonałe a włożony wysiłek minimalny. Spróbuj i przekonaj się sam. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog

Słodki Blog
Prosta szarlotka – łatwy przepis 122

jabłek (np. szarej renety) lub gruszki azjatyckiej (jabłko-gruszka) około 2 łyżki cukru lub 2 łyżki płynnego miodu cynamon Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta opcjonalnie: bita śmietana lub lody do podania Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy oba rodzaje cukru, wbijamy jajko i dodajemy pokrojone masło. Zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na około godzinę

Słodkie okruszki
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 179

cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kieliszek rumu lub aromat rumowy Polewa czekoladowa - czekoladowy ganache 250 g czekolady deserowej 150 ml śmietany kremówki Dodatkowo: pół słoika przetartych powideł śliwkowych bita śmietana do dekoracji Przygotowanie tortu Amandine Zaczynamy od biszkoptu czekoladowego . Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy je mikserem z cukrem pudrem na pulchną masę, do białości. Białka, z dodatkiem szczypty soli

Korniszonki
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 129

cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kieliszek rumu lub aromat rumowy Polewa czekoladowa - czekoladowy ganache 250 g czekolady deserowej 150 ml śmietany kremówki Dodatkowo: pół słoika przetartych powideł śliwkowych bita śmietana do dekoracji Przygotowanie tortu Amandine Zaczynamy od biszkoptu czekoladowego . Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy je mikserem z cukrem pudrem na pulchną masę, do białości. Białka, z dodatkiem szczypty soli

Gotujemy i jemy
Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną 125

powoli wlewamy zimną, ale jeszcze nie stężałą żelatynę. Bitą śmietanę rozprowadzamy na wierzchu biszkopta i wyrównujemy. Posypujemy stratą czekoladą. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masa i bita śmietana dobrze stężały. [caption id="attachment_8426" align="aligncenter" width="685"] Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną[/caption] Zobacz przepisy na inne ciasta z jabłkami: Szarlotka Bez Pieczenia Z Masą

e-PrzepisyKulinarne
Sernik gotowany na krakersach z bitą śmietaną. 129

papierem do pieczenia. Układamy warstwę krakersów i połowę masy serowej, ponownie wykładamy warstwę krakersów i resztę masy serowej, na koniec znów warstwę krakersów. Sernik odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Bita śmietana: Śmietanki ,, Śnieżki'' ubijamy z mlekiem na puszystość. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Letnią i płynną żelatynę wlewamy do śmietanki i dokładnie miksujemy. Śmietankę wykładamy na sernik

Izabelawkuchni
Letni sorbet kawowy 66

podstawowym składnikiem jest kawa, świetnie sprawdzi się jako zamiennik gorącej kawy. Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki

Wymiar Zdrowia
Robisz ciasto na naleśniki? Sprawdź czy nie popełniasz błędu! 90

najlepiej podać je (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ze świeżymi owocami np. truskawkami, borówkami, bananami, ale również z owocami w żelu, owocami ze słoika. Dodatkowymi składnikami, które poprawą smak są bita śmietana, krem czekoladowy, wszelkiego rodzaju polewy np. czekoladowa, toffi. Jeśli wolisz naleśniki na słono, czyli w wersji wytrawnej to polecam dodać do nich szpinak z fetą, kapustę kiszoną, kurczaka bądź inne

To Musisz Wiedzieć
Pijesz jedną bądź kilka kaw dziennie? Sprawdź jak wpływa to na twoje jelita! 94

dwóch filiżanek kawy dziennie nie będzie miał złego wpływu na pracę organizmu, jednak nadmierne jej spożywanie już może negatywnie wpłynąć. Jakie są wady picia kawy? problemy z zasypianiem, szybsze bicie serca, biegunki, poczucie niepokoju, skurcze żołądka wypłukiwanie minerałów i witamin z organizmu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jaką ilość kawy można pić? Ilość kawy, którą można pić to maksymalnie cztery szklanki, jednak

To Musisz Wiedzieć
Banoffee pie (bez pieczenia, wegańskie, bez cukru) 135

zbyt gęsta dodać więcej mleka, uważając, żeby jednak masa nie wyszła za płynna. Banany pokroić w plastry i ułożyć ciasno na przygotowanym spodzie. Następnie równomiernie rozprowadzić masę z daktyli. Bita śmietana z mleczka kokosowego: Z puszki mleczka kokosowego wybrać stałą część, dodać puder z erytrytolu (miksuję erytrytol w mikserze wysokoobrotowym) lub zwykły cukier puder i ubić na sztywno. Bitą śmietanę

Domowa Cookierenka Agi
Letni sorbet kawowy 69

podstawowym składnikiem jest kawa, świetnie sprawdzi się jako zamiennik gorącej kawy. Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki

Wymiar Zdrowia
Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami 258

czasu na pieczenie a masz ochotę na ciasto z jabłkami? Koniecznie wypróbuj szarlotkę bez pieczenia na herbatnikach. Ciasto jest szybkie w wykonaniu. Masa jabłkowa ma posmak cytrynowy, do tego bita śmietana powodują, że każdy się zachwyci tym deserem. Schłodzony kawałek ciasta będzie idealnie pasował do gorącej kawy bądź herbaty. Szarlotka bez pieczenia na herbatnikach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Najsmaczniejsze szarlotki

To Musisz Wiedzieć
Leśne pucharki z karmelizowanymi jabłkami 80

troszkę pokruszonego ciasta, którym dekorowałam wierzch kostki. Jak się okazało była to świetna baza pod deser w pucharkach, z karmelizowanymi jabłkami i jogurtem. Zamiast jogurtu świetnym rozwiązaniem jest bita śmietana, więc jeśli nie liczycie kalorii taką wersję również warto wypróbować :) Składniki (2 szt): 8 łyżek okruchów ciasta szpinakowego  2 jabłka 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka masła 6 łyżek

Kocham..lubię..gotuję..
Dwusmakowa galaretka z truskawkami 91

Galaretka truskawkowa – 1 op Galaretka cytrynowa – 1 op Truskawki – 20 dag Bita śmietana Woda – 1 L Mięta  Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, każdą osobno, dobrze wymieszać , aż się dokładnie rozpuści. Schłodzić. Truskawki oczyścić, opłukać i parę odłożyć do dekoracji. Cytrynową zimną galaretkę rozlewamy do szklanek do połowy i ustawiamy pod skosem w lodówce, na wierzchu układamy truskawki

ciasta i desery czyli na słodko
Beza z kremem z kawą zbożową 125

cytryny, Składniki na krem: 2 szklanki mleka, 10 łyżek kawy inki, 2 śnieżki, 5 łyżeczek żelatyny, 3/4 szklanki zimnej wody, 1 czekolada deserowa, Ponadto: 50g mlecznej czekolady, bita śmietana, listki mięty, maliny, kwiatki bratki. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków

Słodki Zakątek