krótko obsmaż. Następnie podlej wodą i duś około 10-15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Zblenduj na gładką masę. Gdy nadzienie wystygnie, posmaruj nim równomiernie biszkopt, zwiń w roladę i owiń w folię aluminiową. Odłóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smakuje i na ciepło i na zimno. Przepis dodaję do akcji: POLSKA SUPERŻYWNOŚĆ(...)niskiemu IG mogą być bezpiecznie spożywane przed diabetyków. Jagody najlepiej kupować w sezonie i jeść na surowo. Ja przyrządzam z nich też koktajle. Smakują dobrze w ciastach, ale z ich walorów zdrowotnych w ten sposób nie skorzystamy. Warto również zrobić przetwory na zimę lub zamrozić. Miód - z najdziemy w nim mnóstwo witamin i składników mineralnych. Wykazuje
Qlinarnie i QlinarnieCiasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina, na nim pianka z czarnych winogron bezpestkowych i pianka z bitej śmietany. Wierzch udekorowałam polewą czekoladową i winogronami. Całość smakuje
Oryginalny smakPyszny sernik na zimno z musem mango na spodzie z herbatników z dodatkiem kardamonu. Orzeźwiający, aromatyczny i aksamitny. Cudowny! I ma ładny kolor. Jestem pewna, że
Oryginalny smakMając naście lat, wracając ze szkoły, mijałam po drodze cukiernię. Któregoś dnia, po niezapowiedzianej klasówce, zła i żądna endorfin zajrzałam do środka by znaleźć coś, co
Poezja smakuTort na urodziny do zrobienia w domu! Dzisiaj specjalnie dla Was mam tort! I to jaki tort! Pyszny, bardzo aromatyczny z dodatkiem kawy i konfitury z
SMYKWKUCHNI