ciasto 3 bit na biszkopcie - 897 przepisów (strona:45/60)

Tort truskawkowo - czekoladowy 163

zrobić to Tort Biała Truskawka z bloga Moje Wypieki . Jak zapewne zobaczyliście te dwa torty różnią się zdecydowanie. Niestety podkład pod tort który miałyśmy był za mały i bita śmietana z boków zaczeła nam spływać. Wtedy wpadłam na pomysł i poprosiłam Lilcie, żeby folie bąbelkową, którą jej dociełam posmarować czekoladą i obręczą czekoladową obłożyć tort. Robiłyśmy(...)nalewki truskawkowej (do nasączenia biszkoptu, używamy domowej) + 0,5 szklanki wody - wymieszać Dodatkowo: 5 szt. gorzkiej czekolady na obręcz kilka sztuk  czekoladowych serduszek   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubiając zaczynamy dodawać stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodajemy po żółtku. Przesiane mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej

Lili w kuchni
Tort lawendowy 383

Uwielbiam lawendę! Może dlatego, że zawsze rosła w ogrodzie mojej Mamy, albo dlatego, że w domu mojej Babci wiszą w szafach te urocze małe woreczki, które

Ciastkozercy
Kopiec kreta 356

Dzisiaj sobota, ten dzień kojarzy mi się z dzieciństwa ze wspólnymi śniadaniami oraz z tym, że dom pachnie ciastem. W związku z tym postanowiłam, że ja

dom-agi.pl
Tort nutellowo-truskawkowy 166

Tort z truskawkami zatopionymi w galaretce, przełożony musem z nutelli, mascarpone i kremówki na kakaowym biszkopcie. Prawdziwe cudo! Do biszkoptu nie dodajemy proszku do pieczenia, pięknie

Moja Galeria Smaku
Torcik czekoladowy z malinami 158

Kolejna propozycja letnich smaków to maliny i czekolada (czekolada pewnie pasuje nie tylko na lato ;) ). Puszysty biszkoptowy tort, z mocno czekoladowym kremem, aksamitną polewą i świeżymi

Ciastkozercy
Torcik cytrynowy 369

Lekkie i pyszne połączenie cytrynowego ciasta, serowej masy i galaretki cytrynowej uwieńczone słodką bitą śmietaną. To musi być pyszne! :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Spód cytrynowy

Kto ugości moich gości?
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 745

przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.   Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady(...)stężenia. Przygotowanie tortu: Na ozdobnej paterze układamy spód biszkoptu, nasączamy ok. 1/3 szklanki wody, wymieszanej z sokiem z cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z białej czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 163

masy, wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.  Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.  Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady(...)stężenia. Przygotowanie tortu: Na ozdobnej paterze układamy spód biszkoptu, nasączamy ok. 1/3 szklanki wody, wymieszanej z sokiem z cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z wiśniami 122

Bardzo pyszny tort, który zasmakuje nie tylko wszystkim czekoladoholikom, ale również każdej innej osobie. A to za sprawą tego, że krem jest delikatny i ma wyważony

Passions hobbies life
Tort śliwkowy piętrowy 158

Zawsze chciałam zrobić tort piętrowy. W końcu to zawsze jakieś wyzwanie, bo tort taki wymaga nie tylko czasu i cierpliwości, ale musi również być stabilny, wytrzymać

Passions hobbies life
Domowy kopiec kreta 305

również w menu głównym Domowy kopiec kreta Kopiec kreta pełen bitej śmietanki Składniki ciasto: 1,5 szklanki mąki 100 g masła 4 łyżki stołowe kakao 1 ½ szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego   Składniki bita śmietana : 500 ml schłodzonej śmietany 50 g czekolady gorzkiej bądź mlecznej 1 czubata łyżka(...)family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Przygotowanie ciemnego biszkoptu: Za nim zabierzemy się za przygotowania ciasta włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 o C. Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, do całkowitego rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu masło studzimy do temperatury pokojowej

Sprawdzone przepisy kulinarne
Shake tiramisu 104

Jak schłodzić się latem? Upalne lato od zawsze kojarzy mi się z mrożonymi napojami, które niesamowicie wspomagają organizm w takich trudnych do zniesienia temperaturach. Kawa mrożona

MamaOskarka
Kakaowy torcik z truskawkami i bitą śmietaną 299

Sezon truskawkowy w pełni! Trzeba cieszyć się dorodnymi i soczystmi truskawkami póki są. Bo te przetworzone lub zamrożone, to już nie to samo( Dlatego staramy

Mia Cucina Sofieta
CIASTO CHAŁWOWY BANANOWIEC 156

chałwę, lubię banany więc je połączyłam i powstało coś bardzo pysznego! Ciasto to delikatny biszkopt nasączony ponczem na bazie soku pomarańczowego, przełożony masą serową o smaku bananów i chałwy waniliowej. Całość komponuje się wspaniale, więc tylko się zajadać ! :D Składniki tortownica 15-16 cm: Ciasto tortownica 15-16 cm: 3 jaja 1/2 szkl. cukru brązowego 1 szczypta soli 1 cukier(...)wyciśnięty z 1/2 pomarańcza 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru Dekoracja: 200 ml. śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 gram białej czekolady 1/2 banana maliny Metoda: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier brązowy i waniliowy dalej ubijając.  Kiedy masa zgęstnieje dodać żółtka, śmietanę i olej, dalej miksować

Kuchnia Paulettes