ciasto 3 bit na biszkopcie - 897 przepisów (strona:21/60)

Ciasto Puszek 220

Przepyszne ciasto od niezawodnej s. Anastazji. Wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia, bo piecze się jedynie biszkopt. Reszta to masa kajmakowa, migdałowa, bita śmietana i gotowe biszkopciki. Eleganckie, wytworne, a jednocześnie lekkie. Po raz pierwszy robiłam kakaową bitą śmietanę, wyszła super i w smaku i z wyglądu. Polecam! Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki(...)śmietanowej I ułożyć warstwę okrągłych biszkoptów. Masa śmietanowa II - żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i pozostawić do lekkiego przestudzenia. Śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania wsypać kakao (tyle ile potrzebujemy do uzyskania ciemnego koloru, ja wsypałam ok. 3 łyżek). Na samym końcu dodać żelatynę. Masę wymieszać i wyłożyć na biszkopty. Całość ciasta posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić, najlepiej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort urodzinowy 122

łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier puder. Dolny blat biszkoptu posmarować konfiturą i połową bitej śmietany. Przykryć drugim blatem i przełożyć pozostałą bitą śmietaną. Przykryć ostatnim blatem. Z racji tego, że bita śmietana roztapia masę cukrową tort dookoła wysmarowałam masą maślaną. Masa maślana: – 200 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki

dom-agi.pl
Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 156

wystygnięciu odcinamy ostrym nożem od boków tortownicy. Ciasto da się przekroić nitką bawełnianą lub ostrym i długim nożem. Syrop do nawilżenia biszkoptu: ½ szklanki ciepłej wody ¾ szklanki dobrej jakości syropy wiśniowego Łączymy razem i studzimy. Konfitura wiśniowa: opakowanie mrożonych wiśni ½ szklanki cukru. Gotujemy razem, aż cukier się rozpuści, a konfitura zgęstnieje. Studzimy. Bita śmietana: 0,5 litra dobrze chłodzonej śmietany(...)mascarpone Śmietanę ubijamy, jak zacznie sztywnieć, dodajemy cukier i wanilię. Po ubiciu delikatnie wkręcamy serek mascarpone, małymi partiami. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Składamy ciasto Z biszkoptu delikatnie odcinamy górę. Biszkopt nasączamy syropem, smarujemy konfiturą i na to dajemy bitą śmietanę z mascarpone. Konfitura z masą zrobią ładne esy-floresy. Na sam wierzch dajemy sporo

ladykitchen
Trifle truskawkowe 152

proporcjach dostosowanych do wielkosci naczynia w jakim bedziecie ukladac ten deser. ulubione owoce, u mnie trukawki kilka biszkoptow lub ciasta biszkoptowego opakowanie custurdu - kremu angielskiego bita smietana (100ml śmietany, dwie czubate łyżeczki cukru pudru) W szklanym naczyniu ukladac warstwami biszkopty i owoce, polać custardem i bita smietana, udekorowac owocami. Gotowe! Smacznego

Codzienne Gotowanie
Ciasto Milky way 138

Ciasto Milky way Dzisiaj polecam pyszne ciasto milky way Ciasto Milky way Składniki na biszkopt: 4 jajka 1 łyżka kakao 12 dag cukru 1 cukier waniliowy

Pomysłowa kuchnia
ciasto z owocami i galaretka z lodowki 177

Składniki 2 - galaretki jagodowe 1 galaretka cytrynowa 500ml - śmietany 36% herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach

w mojej kuchni
Kostka alpejska 205

Kostka alpejska to ciasto jak z obrazka! Składa się z ciemnego kakaowego biszkoptu, słodkiej masy krówkowej z bezami oraz bitej śmietany usztywnionej żelatyną. Całość posypana jest startą czekoladą. Patrząc na ciasto po raz pierwszy, można odnieść wrażenie, że jest bardzo podobne do ciasta 3 Bit . Nie jest to do końca prawdą, choć górna warstwa śmietany i starta czekolada jest identyczna(...)schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny+3 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, startej     Przygotowanie:   Biszkopt ciemny: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywną pianę (bardzo ważne). Stopniowo, łyżka po łyżce dodać cukier, cały czas miksować. Żółtka roztrzepać w misce i również powoli

Nastoletnie Wypiekanie
Małe co nieco na weekendowe popołudnie :) 196

Prosty przepis na klasyczną i smaczną roladę z biszkoptu.  Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną. Składniki:    5 jajek 100 g mąki 1 00 g

Tagebuch po polsku
Szarlotka królewska z bitą śmietaną 186

Uwielbiam takie lekkie ciasta do kawy. Delikatny biszkopt, kwaskowata galaretka a całość zwieńczona bitą śmietaną posypaną czekoladą. Mmmmmm..... czego chcieć więcej? No może filiżankę dobrej kawy ;) Talerzyk "Rajski Ogród" Porcelana Bogucice Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl domowego cukru waniliowego 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 galaretki(...)smaku  Bita śmietana: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan fixy 3 łyżki cukru pudru Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Cały czas ucierając dodawać cukier a gdy piana będzie szklista, żółtka. Do masy jajecznej przesiać obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę 21x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec

Smakołyki Asi
Ciasto wuzetka 461

jest zbyt słodkie. Z pewnością dla tych osób, które nie lubią ciężkich i tłustych ciast z kremami. Składniki: Biszkopt kakaowy: 7 jajek 7 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 500 ml zimnej kremówki 30% 1/3 szkl wody 3 łyżeczki żelatyny 3 płaskie łyżki cukru pudru Polewa(...)blaty biszkoptu. Bita śmietana: Żelatynę zalać zimną wodą i odłożyć do napęcznienia. Przed wlaniem do kremówki podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny. Nie może być zbyt gorąca ani za zimna. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru i wlewać małym strumieniem letnią żelatynę.  Biszkopt posmarować powidłami rozsmarować bitą śmietanę przykryć drugim biszkoptem

Ala piecze i gotuje
Ciasto z owocami i galaretką 2138

krystaliczną galaretką, która od niedawna pokazała się na rynku. Jest fajnym rozwiązaniem do ciasta szczególnie jak dodajemy różne owoce i nie wiadomo jaki kolor galaretki wybrać. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Bita śmietana: 1 litr zimnej kremówki 30% 5 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl(...)przekroić wzdłuż. Bita śmietana: Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i pozostawić by napęczniała. Przed wlaniem do bitej śmietany podgrzać Zimną kremówkę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru. Do ubitej śmietany wlać letnią rozpuszczoną żelatynę i chwilkę zmiksować. Na końcu wsypać posypkę i wymieszać łopatką. Na biszkopcie rozsmarować 3/4 bitej śmietany, przyłożyć drugim biszkoptem, rozsmarować resztę

Ala piecze i gotuje
3 bit na biszkopcie 123

Popularny 3 bit zazwyczaj robiony jest na krakersach, dziś przedstawię nieco inną bogatszą wersję na biszkopcie która prezentuje się całkiem pokaźnie. Robiłam w formie o wymiarach

Pychotkaaa
Wuzetka 503

Nie ulega wątpliwości, że najlepszą wuzetkę robiła moja babcia. Albo Twoja ;) Jasna sprawa! Wuzetka mojej babci była przełożona kremem, który składał się głównie z zsiadłego mleka

Ciastkozercy
Tort malinowy 188

Każde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem

Ciastkozercy
Tort malinowy 207

Każde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem

Ciastkozercy