ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:32/97)

Różana gruszka w karmelizowanych jabłkach 173

Dekoracja: Skórka z pomarańczy i cytryny Gruszki Cukier trzcinowy i puder Bita śmietana lub lody  Sposób przygotowania: Cukier utrzeć z margaryną. Dodać aromat pomarańczowy,jajka i śmietanę. Dalej wyrabiać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo, aż powstanie jednolita masa. Chłodzić w lodówce minimum godzinę. Wyłożyć ciasto do tortownicy. Nałożyć przestudzony kisiel jabłkowy (Karmelizowane jabłka podgrzać z cynamonem

Karczma Honorietty
Ciasto brzoskwiniowe 387

Ostatnio miałam smak na ciasto owocowe, ale niekoniecznie z mrożonek. I w ten sposób też powstało ciasto brzoskwiniowe. Rozmyślałam, rozmyślałam, aż w końcu stworzyłam kompletny przepis. Ciasto jest bardzo pyszne i myślę, że śmiało można by było zrobić w ten sposób również tort. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej(...)odsączyć z soku i dodawać po jednym do masła miksując (szybszą opcją jest wrzucenie owoców do blendera).  Bita śmietana: Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pod sam koniec dodać śmietan-fix i jeszcze przez chwilę miksować. Ciasto: Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć i rozsmarować krem brzoskwiniowy. Na krem wylać tężejącą galaretkę i ułożyć gęsto

Passions hobbies life
TRUSKAWKOWA CHMURKA 407

Pyszna, soczysta truskawka w galaretce, kruchy spód, bita śmietana i chrupiąca migdałowa beza. To ciasto da długo zagości w moim słodkim menu. Składniki na ciasto kruche: 150g mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru 1 łyżeczka octu szczypta soli 2 łyżeczki

Słodki Zakątek
Malinowiec 212

Delikatny a jednocześnie mocno malinowy. Prawdziwa gratka dla amatorów słodkości :) Idealny na spotkania z przyjaciółmi oraz rodzinne uroczystości. Przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale smak rekompensuje wszystko

Tagebuch po polsku
Ciasto wiśniowa poezja 26719

Ostatnio wspominałam Wam, że lubię ciasta z owocami. A kolejnym ulubionym składnikiem w ciastach jest kokos. Postanowiłam to połączyć i wyszło mi takie ciacho. Do spodu kokosowo makowego wykorzystałam białka po pączkach. Składniki: Blat kokosowo makowy: 4 białka 100 g cukru 250 g kokosu 40 g maku ale-raj Krem budyniowy: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy(...)galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie wymieszać i wylać na krem. Odłożyć do stężenia. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i miksując wlewać małym strumieniem do ubitej śmietany. Bitą śmietanę rozsmarować na galaretce.  Ciasto odłożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki

Ala piecze i gotuje
Czekoladowe wegańskie serniczki 220

kokosowego 3/2 szklanki mleka kokosowego 120 g  gorzkiej czekolady bita śmietana kokosowa  do dekoracji świeże owoce Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj Przygotowanie:  spód: daktyle blendujemy na gładką masę, orzechy blebdujemy na  mąkę orzechową, dodajemy kakao, sól i wszystko ugniatamy tak, aż powstanie jednolite ciasto. Dzielimy na cztery części i wykładamy spód kokilek wyłożonych papierem pergaminowym

Niezły Młynek
Blender Illumina 4 w 1. 156

specjalną pokrywką i włożenia go bezpośrednio do lodówki. Końcówka do ubijania pozwala na szybkie przygotowanie delikatnego ciasta, ubicie śmietany czy piany z białek jaj. Ubijanie ręczne zawsze było moją największą zmorą i szło mi dość mozolnie. Teraz idealna bita śmietana wychodzi bez problemu ;-) Rzadko spotykanym, ciekawym dodatkiem jest jednak "tłuczek", który ułatwia przygotowanie puree. Do tej pory użyłam(...)najprostszych zadań tj. miksowanie owoców na koktajl, przez przygotowanie kotletów mięsnych czy fasolowych, na rozdrabnianiu bardzo twardych warzyw (tj. selera czy pietruszki) kończąc. Czy sobie poradziły? Tak, i to bez żadnego problemu! Wystarczyło tylko włączyć odpowiedni program i przystąpić do działania :) Elegancki efekt daje podświetlany pierścień, który każdorazowo zmienia kolor przy przełączaniu między poszczególnymi prędkościami. Jest to ciekawy "bajer

Poranek na słodko
Czekoladowe miseczki z bitą śmietaną. 265

Składniki: 1-2 gorzkie czekolady ( w zależności ile miseczek się robi), bita śmietana (można samemu ubić śnieżkę, śmietankę 30% lub użyć gotowej), truskawki, wafelki. Przygotowanie: Czekoladę

W kuchni u Moniki
Deser ze świeżym ananasem 231

Czasem gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie deseru czy upieczenie ciasta a najdzie nas ochota na coś dobrego albo mamy niespodziewanych gości, możemy przygotować

Ze smakiem i z pasją
CIASTO BIAŁE SWIĘTA 209

lekko kwaskowe idealne na świąteczny czas. SKŁADNIKI (forma 20 x 30 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej paczka biszkoptów okrągłych Bita śmietana litr śmietanki 36% fix do śmietany cukier waniliowy łyżka kakao Dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub malinowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich(...)dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu  przekroić biszkopt na dwa równe blaty. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz

RAROSSA
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 312

słodkich śliwek węgierek DO PODANIA: cukier puder do posypania, bita śmietana do podania WYKONANIE ŚLIWKI opłukujemy, osuszamy, kroimy na połówki lub ćwiartki, usuwamy pestki. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ (góra/dół bez termoobiegu). Spód formy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. CIASTO : Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Miękkie masło

cool and minty
Tort bezowy z owocami lata 188

T radycyjnie każdego roku w środku lata piekę bezę Pavlovę ze wszystkimi najlepszymi w tym okresie owocami. Maliny, jeżyny, porzeczki i borówki aż się proszą, żeby

Food Square
3 Bit 207

3 Bit 3 Bit to ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników

4stronykuchni.pl
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 189

wyszło pyszne. Na spodzie jest ciasto półkruche, na to wylana jest galaretka truskawkowa, następnie bita śmietana i przykryte ciastem bezowym.  Ciasto półkruche:  3 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 3 duże łyżki cukru pudru  4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Beza :  4-6 białek  1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny płatki migdałów do posypania                                                                         Galaretka

Kulinarne Fantazje Marioli
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 189

wyszło pyszne. Na spodzie jest ciasto półkruche, na to wylana jest galaretka truskawkowa, następnie bita śmietana i przykryte ciastem bezowym.  Ciasto półkruche:  3 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 3 duże łyżki cukru pudru  4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Beza :  4-6 białek  1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny płatki migdałów do posypania                                                                         Galaretka

Kulinarne Fantazje Marioli
Mini muffiny cytrynowe z bitą śmietaną 188

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka 1 cytryna (sok) Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 30%  5 łyżek cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix 1 cytryna ( skórka) 2 kiwi Sposób przygotowania: 1. Do jednego naczynia przesiać mąkę, proszek do pieczenia i dodać cukier.Wymiesza

A Ty Smakuj Mnie
Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami 319

łyżki cukru pudru 200 g masła 4 łyżki oleju 2 żółtka 7 łyżek zimnej wody sól szczypta Bita śmietana 250 ml kremówki 1,5 łyżki cukru pudru truskawki  Przygotowanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść na jednolite i gładkie ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i schładzać jedną godzinę w lodówce. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość

Ala piecze i gotuje