U mnie mówimy na nie chrust, ale doskonale wiem, że w wielu domach nazywane są faworki. Jak zwał tak zwał – nie ważne. Ważne jest to
Ostra na SłodkoDzisiejszego poranka, w drodze do pracy miałam mały "incydent" na drodze. W ogromnym korku, kierowca ukruszył lusterko w moim samochodzie i...uciekł. Choć strata jest relatywnie
Taste Of My DayZimowa wersja muffinek, które cudnie pachną piernikiem, a w środku mają nadzienie z powideł śliwkowych. Nie sposób się im oprzeć ;) Składniki na 12 sztuk: 1
wyzwania kuchenneMoja wersja sernika na zimno w deserowym wydaniu. Ciasteczkowy spód, następnie warstwa serowa oraz bananowa z karmelkową polewą. Całość zwieńczona podprażonymi płatkami migdałów. Po prostu kremowy
Kuchnia EllieRogaliki z gotowego ciasta francuskiego to bardzo prosty deser. Robi się go szybko, a liczba kombinacji nadzienia jest nieograniczona. Od marmolady, przez kremy czekoladowe po świeże
W kuchni wieczoremPoczątek grudnia to czas, kiedy z czystym sumieniem można upiec kruche bożonarodzeniowe pierniczki i zacząć zbliżające nas do Świąt pochrupywanie. Taki smakołyk świetnie zaprezentuje się
W kuchni wieczoremPrzez ostatnie tygodnie ciężko mi znaleźć czas na dzielenie się z Wami moimi kuchennymi przygodami. Pochłaniają mnie przygotowania do ślubu i bieganie z aparatem wokół weekendowych
W kuchni wieczoremŻyczenia Na Święta Bożego Narodzenia życzyłam Wam przede wszystkim spokoju, odpoczynku, pyszności na stołach i zwolnienia tempa. Mam nadzieję, że się spełniło. Nadchodzi jednak Nowy Rok
W kuchni wieczoremsałatkę z grzankami (ostatnio to mój konik :), ale i na ciasteczka znajdzie się również miejsce. Te - kukurydziane, zawładnęły ostatnio moim podniebieniem. Pierwsze wydaję się być smaczne, ale każde kolejne ciastko to czysta przyjemność! Oj! Jeżeli jesteście zwolennikami chrupiących przekąsek to te mogę spokojnie polecić dalej! Oto Kukurydziane ciasteczka cytrynowe." Składniki: 200 g mąki kukurydzianej 250 g maki pszennej skórka
Słodkie PrzyjemnościKilka dużych truskawek otręby granulowane o smaku truskawkowym 200 ml śmietanki 30%/ ew. jogurt naturalny Herbatniki maślane Kilka plasterków suszonego banana Kilka migdałów Kilka orzechów laskowych Jedno średniej wielkości ciastko – beza Sposób przygotowania: Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy, na najwyższych obrotach na sztywno i wstawiamy pod przykryciem do lodówki. W tym czasie myjemy owoce, osuszamy. Truskawki kroimy na cienkie plasterki
Słodkie Przyjemnościjajkami, ekstraktem oraz 180 ml ciepłej wody. Łączymy zawartość obu misek. Dodajemy jabłka i mieszamy. Ciasto nakładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffinki, do 3/4 wysokości. W każde ciastko wkładamy po 2 ćwiartki truskawki i posypujemy płatkami migdałowymi i cukrem trzcinowym. Pieczemy ok. 25-30 minut by ładnie sie zrumieniły a środek nie był surowy
Dzieje kuchennej WiewióryZdarza się Wam, że kupicie banany i o nich zapomnicie, a gdy już zrobią się czarne lądują zazwyczaj w koszu? Mnie na szczęście już nie. Zamiast
Zakręcony WidelecWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Male ciasteczka w formie orzechów wypełnione pysznym kremem z mleka w proszku. Łupinki orzechów pieczemy w specjalnej formie
Marta Gotujeskładniki * 90 dag mąki pszennej * 3 jajka * 30 dag cukru * 30 dag miodu * 25 dag margaryny * 5 dag smalcu * 3 dag kakao * 1 opakowanie przyprawy do
Mix smakuskładniki * 20 dag cukru pudru * 20 dag miodu * 12 dag masła lub margaryny * 1 jajo * 50 dag mąki * 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej * 2 łyżki
Mix smaku