Z tych babeczek jestem naprawdę dumna! Nie tylko świetnie (i odświętnie) wyglądają, ale też bosko smakują. Kiedy w ubiegłym roku szukałam świątecznych inspiracji natknęłam się na
Kulinarne InspiracjeW tym roku na spotkanie świąteczne w przedszkolu Karoliny zrobiłam babeczki-renifery... Dzieciaki miały z nich ogromną frajdę! Inspiracją dla dekoracji były Rudolfy z bloga
Kulinarne InspiracjeTakie ciasteczka to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama robiła je w maszynce do mielenia ze specjalnymi przystawkami, jak dobrze pamiętam to była jeszcze ręczna maszynka... z siostrami
Kulinarne InspiracjeTen przepis już zawojował internet... nie mogłam go nie wypróbować. Ich ogromną zaletą jest to, że się ich nie smaży - nie ma roznoszącego się po domu
Kulinarne InspiracjeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżówki z śliwkami i kruszonką. Zrobiłam je z mrożonych śliwek, w sezonie możecie zrobić je ze świeżych
Marta GotujeSkładniki: 250 g masła o pokojowej temperaturze, 125 g kokosu, 3/4 łyżeczki soli, 1 szklanka brązowego cukru, 100 g białego cukru, 100 – 120 g
kulinarnajamka.blogspot.comFaworki to danie typowo karnawałowe, ale przecież dobre są zawsze, nie tylko "od tłustego czwartku". 40 dag mąki pszennej 7 żółtek 1/2 szklanki gęstej śmietany
Humanistka w kuchniDo upieczenia kokosanek zainspirowała mnie Majanka . Ciasteczka okazały się mięciutkie, słodziutkie i cudownie kokosowe... Jeśli masz jakieś "wolne" białka, to nie zwlekaj tylko bierz się za
In my kitchenI znowu zagościłam w kawiarence u Dorotki :) Tym razem wybrałam mleczne ciasteczka, które z każdym kolejnym dniem były coraz lepsze:) Moim znajomym bardzo smakowało to
In my kitchenBanan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej miłej słowaczki:) Polecam te kuleczki, bo robi się je szybko i zaskakują swoim wyglądem. Najlepsze są
In my kitchenChociaż mam mało czasu, to od czasu do czasu lubię upiec takie małe co nie co:) Tym razem padło na rogaliki, które okazały się trafem w
In my kitchenPtysie piekę od zawsze:) A te z czarną jagodą w sezonie muszą być obowiązkowo! Składniki na 20 sztuk: 200 g mąki pszennej; 5 łyżek masła
In my kitchenPierożki z jabłkami... od lat są u mnie furorą i cieszą się ogromnym uznaniem wśród moich przyjaciół:) Przepis znalazłam w "Przyjaciółce" ponad 20 lat temu. O
In my kitchenPyszne tartaletki z kruchego ciasta z dżemem truskawkowym, serkiem mascarpone i świeżymi truskawkami. Warto je upiec w sezonie truskawkowym, bo cieszą oko, są delikatne w smaku
In my kitchenSą przepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej
In my kitchen