Rogaliki z nadzieniem, a nawet dwoma, bo połowę z białym serem, a drugą połowę z orzechami włoskimi upiekłam, gdy wybieraliśmy się na obiad do teściów
Simply FoodJesień to czas kiedy długie wieczory są dłuższe, a wizja wyjścia na zewnątrz lekko mrozi ;) Co zrobić, aby kreatywnie spędzić czas z pociechami? Wystarczą jedynie
ChilliJemySkładniki: 30 dag ciasta francuskiego (gotowego) 3 jabłka sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 2,5 łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka
Qchnia po prostuTesco co jest ich dodatkowym plusem. Będąc w Rossmannie moją uwagę przyciągnął ten baton. Już po pierwszym gryzie wyjątkowo przypadł mi do gustu. Pewnie dlatego, że smakuję jak ciastko z kawałkami czekolady :) W tym miesiącu moim warzywnym ulubieńcem był zdecydowanie kalafior. Jadłam go naprawdę bardzo dużo, szczególnie w postaci kotletów kalafiorowych. Bardzo łatwo się je przygotowuję i są przepyszne
wegujemyPyszne aromatyczne ciasteczka, rozgrzewające od środka. Jedne z moich ulubionych jesienno - zimowych, pięknie pachną podczas pieczenia i podczas jedzenia :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 1/2
babka w formieWłoskie, chrupiące CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI to świetny deser do czarnej,... Artykuł Cantuccini z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDawno temu zjadłam je i zakochałam się w ich smaku. Orzeszki, bo to o nich mowa podbiły moje serce i podniebienie. Długo szukałam miejsca gdzie można
Panda i jej światŁom to deser z zatopionymi w zastygniętej masie kakaowej pokruszonymi przysmakami. Są w nim herbatniki, wafle, migdały, orzechy. Nie wymaga pieczenia, jedynie czasu na stwardnienie masy
Przepisy KulinarneBardzo kruche i delikatne rogaliki o przyjemnym, migdałowym aromacie. Trochę inna wersja rogalików migdałowych . Uwierzcie, ich smak Was urzecze mimo, że wyglądają zwyczajnie i niepozornie. Łatwo
babka w formiePyszne i szybkie w wykonaniu omlety biszkoptowe. U mnie były ze śmietaną i dżemem z czarnej porzeczki, ale Wy możecie je nadziać tym na co
Zrób to smaczniesię dojrzałe laski. Z kilku tysięcy, nie wszystkie uda się zapylić, zbiera się ręcznie i ręcznie segreguje. Zanim laska wanilii przybierze znany nam kształt i zacznie pachnieć jak najlepsze ciastko, jest długim, zielonym i nijakim badylkiem. Dopiero proces fermentacji i suszenia nadaje znaną nam formę i zapach. W różnych sklepach można kupić laski wanilii w cenie około
ladykitchenZ czym kojarzy się jesień? Z dynią, jabłkami i orzechami. Właśnie teraz smakują najlepiej i najchętniej piekę, smażę i gotuję dania z tymi składnikami. A orzechy
Mieszam w GarnkuUwielbiam cynamonowe smaki. Dziś zapraszam Was na przepis na ekspresowe ciasteczka cynamonowe. W moim domu remont, więc jeśli już chcę przygotować coś słodkiego musi, to być
Słodkie okruszkiSzybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U
Gotuję TestujęDziś zachęcam do spróbowania pierniczków korzennych. Pierniczki to pyszne słodkości, które w okresie Bożego Narodzenia są tradycją, przez duże T. Nie ma świąt bez pierniczków. Dlatego
Gotuję Testuję