Wszyscy chętnie jemy muffinki, a gdy są czekoladowe to smakują tym bardziej. To ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików, na każdą możliwą okazję i na zwykłe łasuchowanie również. Podnosi poziom cukru i endorfin! Przepis na nie pochodzi ze Złotej Księgi Czekolady. Składniki na 20 sztuk: Muffinki
To co kochamWiosną tego roku napisał do mnie pewien Pan, który trafił do mnie za pośrednictwem G + i miał do mnie prośbę. Otóż po odwiedzinach dzieci, zostaje
Dieta moja pasjaPyszne, ekspresowe ciasteczka idealne gdy macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie spędzić wieczności w kuchni. Sprawdzą się również w roli słodkiej przekąski na imprezowy
Czekoladowa muffinkaPrzepyszne rogaliki, mam ten przepis od kucharek z przedszkola. Dzieci testują za każdym razem jak są robione i się nimi zajadają. To chyba jest najlepsza recenzja
Kuchnia PokoleńCo prawda do Świąt jeszcze trochę czasu ale u mnie już dziś pyszny wpis na słodkie i pyszne babeczki. Do ciasta dodałam chałwę waniliową a babeczki
Ewa w kuchniTen przepis to klasyk, ale warto go przypomnieć. Słone kruche paluchy z serem to idealny dodatek do rozgrzewającego czerwonego barszczu. Można je przygotować nawet kilka dni
Trzeci talerzbardzo dobrze wyrobić, na gładka masę. Ciasto zawinąć w folie spożywczą i schłodzić w lodówce 1-2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na 2-3 mm i wycinać ciasteczka. Każde ciastko z jednej strony obtoczyć w cukrze trzcinowym i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-16 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
Kuchnia w opałach To mój faworyt wśród serników. Szybkość przygotowania i łatwość wykonania sprawia, że często do niego wracam. Nie trzeba wałkować, nie trzeba mrozić i ścierać na
Jadło i czytadłoU nas przygotowania do Świąt trwają już na całego do zrobienia mamy z mamą całą górę pierniczków. W sklepach brak jest idealnej przyprawy, do tych gotowych
Lili w kuchniRozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką i posmakowane "pełne" ciastko. Gotowe można udekorować cukrem pudrem lub ksylitolem w pudrze. Przełożyć do pudełeczka i odczekać kilka godzin, aż zmiękną. Zapraszam Was do skorzystania z rabatu na produkty #Ambition :) Wpis
FitKotUwielbiam słodkości, ale w ostatnim czasie to jednak zdecydowanie z nimi przesadzam :D Waga zamiast w dół, leci w górę, ale co zrobić, kiedy ręka sama
Kuchnia w czekoladzieGdy tak zapytać mnie o ulubione śniadania – bez zastanowienia odpowiedziałabym PŁATKI. Od wielu wielu lat nie wyobrażam sobie innego śniadania niż micha wypełniona nimi po
Ostra na Słodkomojej kuchni, bo samo ich przygotowanie jest dziecinnie proste, a zabawa z ich dekorowaniem najfajniejsza :) Niewielkie, bo jak ich nazwa wskazuje, to babeczki wielkości filiżanki (cup – filiżanka, cake – ciastko). Dla mnie to małe miękkie przyozdobione muffiny. Idealne na popołudniowy deser dla dziecka, które może przygotować go samodzielnie. Ja osobiście pozwalam całość przygotować mojemu 5-latkowi - jedynie to odmierzam mu odpowiednio
Z notatnikaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kakaowe wafelki kojarzą mi się ze smakiem dzieciństwa, kiedy to moja mama przygotowywała je dla nas na deser. My
Marta GotujeZapraszam na smakowite wykorzystanie serka wiejskiego! :-) Nie wiem, jak u Was, ale u mnie zawsze w lodówce obecny jest serek wiejski - najczęściej mąż kupuje go do
Wielopokoleniowo