Petits four pochodzą z Francji. Są tam serwowane jako deser po głównym posiłku. Petit fours to małe ciasteczka w formie krajanki. Łączą w sobie delikatny, cienki
Świat CiastaSzukacie pomysłu na coś szybkiego i słodkiego do kawki lub herbaty? Te muffinki sprawdzą się świetnie. Pyszne, pachnące, aromatyczne jak szarlotka! Warte zapisania i zdecydowanie
Kuchnia domowa Animożna wiele przegapić (chyba, że bywa się tam często i leci do ulubionych kawałków...). ORGANIZACYJNIE: Przy wejściu jest jedna kawiarnia, oferująca coś do zjedzenia, kawę i ciastko (drogo - ostrzegam!), a na samym dole druga - mniejsza, można zamówić kawę i coś do niej. Wejście niepłatne, ale wszędzie rozmieszczone są skarbonki i punkty płacenia kartami z prośbą
Lejdi of the housePomysł na te rogaliki podesłała mi kiedyś koleżanka i tak się do nich zamierzałam a potem uciekło z głowy. Ostatnio sobie przypomniałam o przepisie i od
Zrób to smacznieCiasteczka daktylowe to moje dzisiejsze odkrycie. Wyszły genialne! Na pewno będę częściej do nich wracać, bo przygotowanie jest banalnie proste, a samo pieczenie trwa tylko 10
Natka PietruszkiRozszerzanie diety niemowlaka może spędzać sen z oczu matki. Szukanie nowych przepisów, inspiracji, martwienie się czy dany posiłek jest pełnowartościowy, znalezienie czasu na przygotowanie potraw
wysmienityScones to brytyjskie bułeczko – ciasteczka, bardzo często podawane na śniadanie. Robię je sama dośc często, zarówno w klasycznej wersji (znajdziecie ją tutaj), jak i w
FlymetothespoonWyłóż ciasto na blaszkę ( wymiar 25×25) wyścieloną papierem do pieczenia i na górze poukładaj truskawki. Piecz (grzanie góra-dół) w temperaturze 180°C przez ok. 25 min. Ciastko można posypać cukrem pudrem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Maślane z Truskawkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plrobiłam jeszcze na zajęciach technicznych w podstawówce. Wiążą się z nim wspomnienia z życia szkolnego. To były czasy granatowych fartuszków z białym kołnierzykiem 🙂 Piękne lata 🙂 Czasami robię jednak to ciastko o tak światowej nazwie. Dlaczego to jest placek amerykański? Nie mam pojęcia. Może mało istotna jest tu nazwa a istotny jest [...] Artykuł Placek amerykański pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąUwielbiam kruche ciasteczka 💓 I jeść i robić. Szczególnie te na maśle i mące krupczatce, która (jak pewnie wiecie) nadaje niesamowitej kruchości wszelkim wypiekom. Zapraszam na
Walijskie PichcenieAmarantuski orzechowe to kolejna odsłona naszych ulubionych ciasteczek. Są rewelacyjne! Ekspresowe w przygotowaniu, chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Doskonale sprawdzą się jako pyszna i
Natka PietruszkiSkładniki: Opakowanie wafli 4 sztuki Wiórki kokosowe 1 i 3/4 szklanki Masło 200 g Cukier szklanka Cukier kokosowy 15 g ( opcjonalnie) Mleko 1/2 szklanki Przygotowanie
Kulinarne przygodySkładniki: 250g zmielonego twarogu 400 g mąki pszennej 1 jajko ½ szklanki cukru 1 cukru wanilinowy 16g 15 g proszku do pieczenia ½ szklanki
Walijskie Pichcenie