ciastka - 17601 przepisów (strona:576/1174)

Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 146

doskonale wiecie - uwielbiamy słodkości. Do kawki czy herbatki zamiast zwykłych ciastek warto zrobić jakieś szybkie ciasto na szybko. Co swojskie to swojskie - prawda? Dzisiaj mam dla Was przepis na szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu.  1. Pieczemy biszkopt według własnego przepisu. U nas robimy go na "oko", więc nie podam Wam przepisu, ale sądzę, że każdy

My World by Dagmara Rek
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 174

spróbujcie zaserwować taki bliskim na Wielkanoc. Gwarantuję, że nikt nie pozostanie wobec niego obojętny! Waniliowy sernik z marchewkową wkładką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 90 g ciastek digestive 30 g orzechów włoskich 40 g masła marchewkowa wkładka: 200 g marchewki 50 g cukru sok z 1 pomarańczy 100 ml wody masa serowa: 400 g serka kremowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jak zrobić Chocolate Chips, czyli Czekoladowe Chipsy 273

Wilton #2 (tylka powoduje stabilność i większą precyzję w formowaniu) i foliowego rękawa cukierniczego przygotowałam własne Chocolate Chips z mlecznej i gorzkiej czekolady. Niebawem wykorzystam je przy ciastkach :) Przygotowanie tych małych drobinek w sumie zajęło mi 20 minut razem z chłodzeniem, spieszyłam się, bo czas mnie mocno gonił :) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady

Blondynka Gotuje
Bezowe gniazdka z bazyliowym kremem i owocami 154

desery to ten właśnie taki jest. Delikatna jak chmurka biała beza - wypieczona i wysuszona w punkt. Do tego krem na bazie kremówki i śmietankowego serka. Numerem jeden w tym ciastku jest bazylia w postaci pudru. Dodany do kremu i wykańczający wierzch sprawia, że deser jest niebiański. Ilość bazylii nie jest przesadzona - jest jej na tyle wystarczająco, że jest wyczuwalna

VioletoweKucharzenie
Sernik gotowany z mini rollsami 333

przeznaczniem na ciasteczka. Tak samo robiłam i tym razem. Zagniotłam wcześniej z 1 kg mąki i podzieliłam na porcje, z tego połowę przeznaczyłam do sernika, a z drugiej będą… ciastka z dziurką. Każdy rodzaj sernika daje możliwości wzbogacenia jego smaku, czy też wyglądu. W tym przypadku mini rollsy tworzą naprawdę ciekawy efekt wizualny… i nie tylko. Moją jedyną obawę

mojewypiekiinietylko
Sernik After Eight 166

bardzo lubię to połączenie głębokiego smaku czekolady i mięty, dlatego w ostatni weekend postawiłam na deser w klimacie After Eight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód:  150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy  1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy  wierzch

Bon appetit mon amie
Kokosanki 275

window.adsbygoogle || []).push({}); Białka należy ubić na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijając. Na koniec dodajemy stopniowo wiórki i cały czas ubijamy na wolnych obrotach. Łyżką kładziemy ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut aż ciasteczka się zarumienią

Delusional Trine
Tort czekoladowo- malinowy 179

łyżki czekoladowej posypki  niebieski i różowy cukier opcjonalnie do dekoracji Wykonanie :  1. Ciasteczka mielimy lub tłuczemy do uzyskania drobnej masy. Masło topimy i mieszamy z ciastkami, Powstałą masę dzielimy na pół. Jedną część wykładamy na spód tortownicy (28 cm) i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki. 2. Twaróg mielimy. Składniki na masę czekoladową łączymy miksując do połączenia. Żelatynę wcześniej

vaniliowoczekoladowa
SZARLOTKA W SŁOICZKU BEZ PIECZENIA 161

kostkę, przekładamy do rondla, podlewamy wodą, dodajemy cukier, dusimy do miękkości, posypujemy cynamonem, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, mieszamy. Na dnie pucharków układamy warstwę ciastek, następnie ubitą śmietanę z serkiem, a następnie jabłka, posypujemy orzechami

słodki bratek
Ciasto z kaszy manny (bez pieczenia) 275

false false MicrosoftInternetExplorer4 Do mleka wrzucamy posiekane masło, cukier waniliowy oraz cukier. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy kaszę i gotujemy do zgęstnienia. Na blaszce rozkładamy herbatniki, wylewamy kaszę, przykrywamy warstwą ciastek. Wstawiamy do lodówki. Dżem rozprowadzamy w wodzie, dodajemy żelatynę wymieszaną w zimnej wodzie, podgrzewamy i lekko studzimy. Wylewamy na ciasto, przekładamy do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Kokosowa tarta bez pieczenia 337

wiórków kokosowych 20 dag białej czekolady 10 dag gorzkiej czekolady 5 dag mlecznej czekolady 80 ml śmietanki 30% Sposób wykonania: Herbatniki miksujemy. Masło rozpuszczamy i dodajemy do rozdrobnionych ciastek. Dokładnie mieszamy.  Powstałą masą wykładamy dno i boki formy do tart. Wkładamy do lodówki na około 30 minut do stężenia. W rondelku mieszamy mleczko kokosowe z wiórkami kokosowymi. Gotujemy

Qchnia po prostu
FRANCUSKIE PREZENCIKI Z DŻEMEM PORZECZKOWYM 158

kawy czy herbaty. Zapraszam i Smacznego :)  SKŁADNIKI: 400 g ciasto francuskie 1/2 słoika Dżemu Porzeczkowego ORZECH 10 dag sera białego chudego 0.5 łyżki miodu miód do smarowania ciastek  PRZYGOTOWANIE: Z ciasta wycinam w miarę równe prostokąty.  Za pomocą łyżeczki na środek ciasta nakładam dżem. Ser biały ugniatam widelcem i dodaję miód. Łyżeczką kładę porcję

Gotowanie Patki
WIOSENNY KONKURS Z WŁOSKIM AKCENTEM 226

składający się z włoskich produktów ( kawa lavazza, pesto pomidorowe z ricottą, pasztet z karczochów, mąka ryżowa bez glutenu, makaron barilla mini kokardki, sos beszamel, ziemniaczane krakersy z rozmarynem, włoskie ciastka z migdałami, rogale z mlecznym nadzieniem, dwa batony nutella, rurki z kremem, czekolada z orzechami oraz czekoladowe jajka z mlecznym nadzieniem ). Produkty widoczne na zdjęciu powyżej Konkurs trwa

kuchniabellissima.wordpress.com
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 150

Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie   Aga  Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena  Czekoladowy makaron z twarogiem   Marzena Kurczak

Magiczne Życie Marty
Kruche ciasteczka 198

zagnieść ciasto. Przełożyć ciasto do foliowej torebki, schłodzić przez 30 minut w lodówce. Na stolnicę wyłożyć ciasto, rozwałkować na grubszy placek. Foremki zanurzać w mące i wykrawać ciasteczka. Układać ciastka na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop. Przez około 10 minut. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi