ciastka - 17601 przepisów (strona:495/1174)

Ciasteczka czekoladowe nadziewane Nutellą 129

drugim sercem do pary. Boki serduszek delikatnie docisnąć, tak aby się skleiły. Jeżeli przez sklejanie straciły swój kształt, należy ponownie przyłożyć foremkę w kształcie serca żeby je wyrównać. Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 10-13 minut. Po upieczeniu polać roztopioną białą czekoladą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Ciasteczka ,,gęsie łapki'' 142

masła lub margaryny 2 żółtka 20 dag białego sera półtłustego 1 cukier waniliowy 2 łyżki soku z pomarańczy Dodatkowo: mąka do podsypania stolnicy około pół szklanki cukru Wykonanie pysznych ciastek: 1. Do miski wsypujemy mąką i cukier waniliowy, wkruszamy ser, ser można zmielić. Ja nie mieliłam, bardzo ładnie połączył mi się z ciastem. Następnie dodajemy żółtka, sok z pomarańczy

Izabelawkuchni
WALENTYNKOWE CIASTO (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 190

minut minut ponieważ musi dobrze zastygnąć by można było wykrawać z niej serca. By przygotować walentynkowe ciasto, po całkowitym stężeniu z galaretki za pomocą foremek do ciastek czy pierniczków wyciąć serduszka (mogą być też inne kształty i wzorki w przypadku innych okazji np. gwiazdki, kwiatki, księżyce i co tam jeszcze macie w domu). Galaretki wyłożyć na piankę i wstawić

Ola la LCHF
Niepozorne a zdrowe – jak wykorzystać jagody goji w kuchni? 136

całkowitego ostygnięcia. Następnie dodajemy sok z jednej cytryny i zimną, gazowaną wodę. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżych listków mięty. Słodycze z dodatkiem goji, czyli pyszne i zdrowe ciasteczka Kruche ciastka zawsze smakują dobrze i pozwalają na dodawanie do nich naprawdę rozmaitych składników – również jagody goji sprawdzą się w tym przypadku wyśmienicie. Ciasteczka przygotowuje się z płatków musli, nasion chia

Oryginalny smak
Ciastka francuskie z budyniem i owocami 163

Dzisiaj przepis na błyskawiczne, pyszne i eleganckie słodkie przekąski, którymi zaspokoisz słodki głód najbliższych i zaskoczysz niespodziewanych gości. Ciastka z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zdrowe ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej (bez glutenu) 264

przekąskę oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Ich orzechowo-kokosowy posmak naprawdę skusi niejednego miłośnika niezdrowych słodyczy. Ciasteczka są dość syte, a moja córka podjada je z wielką chęcią. Ciastka możecie urozmaicić ulubionymi bakaliami, lecz pamiętajcie, że na ich smak wpływa jakość masła orzechowego i mąki kokosowej. Niby te produkty mają podobny lub identyczny skład, ale w smaku czuć

Di gotuje
Napoleonka z owocowym kremem 141

Napoleonka – ciastko z dwóch warstw ciasta francuskiego przełożonego bitą śmietaną, kremem budyniowym lub śmietankowym. Proponuję napoleonkę z kremem budyniowym owocowym. Ciasto francuskie uważane jest za trudne w przygotowaniu. Może jest ono bardziej pracochłonne niż trudne. Jednak jest na nie sposób, znalazłam go w książce Aliny Gniewkowskiej Współczesna kuchnia domowa z 1923 roku. Jednak inspiracją był tylko sposób przygotowania ciasta gdyż

królestwo garów
Domowa mieszanka przypraw do kawy i deserów 121

czekolady zamroź, po czym zetrzyj na tarce do ziemniaków. Do blendera wsyp cukier waniliowy, cukier puder, cynamon, gałkę muszkatołową oraz kawę rozpuszczalną, całość zmiksuj. Używaj także do bitej śmietany, ciastek, kremów. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce

Wymiar Zdrowia
Mięciutkie, Ciasteczka Bananowo Migdałowe / Bez Mąki 198

Ciasteczka chociaż są bez mąki i jajek to smakują wspaniale, są mocno czekoladowe, mięciutkie i co najważniejsze zachowują to miękkość. Składniki na około 25 ciastek 2 dojrzałe banany (waga przed obraniem 460 g ) 130 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego) 1/4 łyżeczki sody 20-25 g kakao 60 g kaszy manny  jeśli banany są mało słodkie to ewentualnie

Gotowanie...to proste !
Domowe pączki z różą 170

krążków ze sobą. Ja robię większa partię pączków i raz robię tak, a raz tak. Do nadziewania można użyć np. rękawa cukierniczego z długą tylką, ja mam urządzenie do ciastek z różnymi końcówkami. Teraz nasze pączki układamy na posypanym mąką blacie i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy tak na 30 minut. Pączki smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Temperatura

Słodkie okruszki
Ciasteczka owsiane 165

kostki posiekanej czekolady deserowej 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 2-3 łyżki miodu lub cukru (polecam także cukier kokosowy lub stewię) Czas przygotowania 40 minut Liczba porcji ok. 40 ciastek Wartości odżywcze w jednej sztuce: Kalorie: 50 Białko: 1,2 g Węglowodany: 7,6 g Tłuszcz: 1,8 g Przygotowanie Do miski wsypujemy płatki owsiane i jaglane, dodajemy bakalie, masło

Analiza Smaku
Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką 159

zaczerpnęłam z przepisu na tort - klik , który kiedyś przygotowywałam na jednych z warsztatów kulinarnych. A spód ze słomki ptysiowej jest rewelacyjny, smaczny oraz wygląda inaczej, aniżeli z innymi ciastkami! To kto spróbuje takiego połączenia? Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm)  Spód: około 100g słomki ptysiowej Mus czekoladowy

Di gotuje
Kruche faworki bez ubijania 191

otwór. Przeplataj jeden koniec faworka przez wycięty otwór wywijając go na drugą stronę. Olej rozgrzej do temp. 175°C i smaż faworki na złoty kolor z obu stron. Usmażone ciastka odsącz na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Gotowe faworki posyp cukrem pudrem. Wskazówki: Ilość śmietanki będzie zależała od wilgotności mąki, może być potrzebne trochę więcej lub trochę mniej niż

Słodki Blog
Pączki z nadzieniem wieloowocowym 182

dziś od dołu nadzieniem wieloowocowym. Spokojnie można je nadziać po boku, to nie ma znaczenia. Do nadziewania można użyć np. rękawa cukierniczego z długą tylką, ja mam urządzenie do ciastek z różnymi końcówkami. Przed podaniem pączki dowolnie dekorujemy. U mnie cukier puder. Smacznego

Słodkie okruszki
Kokosowe ptasie mleczko 157

ksylitolu lub białego cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody Dodatkowo: wiórki kokosowe Na dnie foremki o średnicy 18-20 cm układamy biszkoptowe ciastka. Delikatnie ugniatamy dłońmi aby spód był w całości zakryty. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej (nie wrzącej!) wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Do miski przelewamy całą puszkę mleczka kokosowego. Wsypujemy ksylitol

VioletoweKucharzenie