ciastka - 17601 przepisów (strona:473/1174)

Wegańskie drożdżówki z serem 141

Ponadto na blogu znajdziesz również jagielnik kokosowy, czyli ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia oraz wspaniałe Jaglane Kinder Country , czyli deser z kaszy jaglanej! Wspaniały jest również tofurnik malinowy , ciastka z ciecierzycy , batoniki z płatków owsianych … Mógłbym tak godzinami wymieniać rzeczy, które mi szalenie smakują Artykuł Wegańskie drożdżówki z serem pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Sernik wiedeński 109

Heleny Lipińskiej z 1978 roku, również jest ciasto kruche. Owszem w powojennych książkach można już spotkać sernik wiedeński bez spodu, chociażby w książce Jana Czernikowskiego z 1957 roku Ciasta, ciastka, ciasteczka wypiek domowy, jednak do wyboru jest sernik wiedeński bez spodu i ze spodem. Czy zaczęto rezygnować ze spodu z powodu trudności ze zdobyciem masła? Pamiętam z dzieciństwa

królestwo garów
Ciasteczka snickerdoodle 101

połączy. W drugiej misce wymieszaj 3 łyżki cukru oraz cynamon. Z gotowego ciasta formuj kulki o wadze ok. 40 g. Każdą kulkę obtocz w cukrze i cynamonie. Następnie gotowe ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając o zachowaniu odstępów (ciasteczka urosną). Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut. Ciasteczka powinny być delikatnie miękkie

365 dni dookoła kuchni
Tiramisu 86

Tiramisu to pyszny włoski deser, który zachwyca smakiem, kremowością i słodyczą zestawioną z intensywnym smakiem kawy. Składniki: 6 jajek 150 g cukru 500 g ser mascarpone ciastka „Savoiardi”, ja miałam opakowanie 250 g 300 ml kawy kakao Sposób przygotowania: Oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem na biało. Dodaj mascarpone i dokładnie wymieszaj. Białka ubić

Wasze Przepisy
Domowe kokosanki 114

Domowe kokosanki Lubicie kokosowe słodkości? Ja uwielbiam. Dziś mam dla Was przepis na moje ulubione domowe kokosanki. Kokosanki, to pyszne ciastka na bazie białek z dużą ilością kokosa. Słodkie i szybkie w przygotowaniu. Kokosanki z wiórkami kokosowymi z zewnątrz wychodzą chrupiące, a w środku są miękkie. To idealny przepis na wykorzystanie białek, które zostały Wam z innych przepisów. Kokosanki

Słodkie okruszki
Klasyczny sernik na maślanym spodzie 117

wykładamy nimi dno tortownicy i skrapiamy rozpuszczonym masłem. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 gram masła ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej spód: 400 gram maszynkowych ciastek Brześć 100 gram masła Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, ustawiając grzałkę piekarnika góra-dół.  W dużej misce mieszamy ser z wiaderka, jajka, roztopione i wystudzone masło, cukier

Życie zaczyna się w kuchni
Jabłkowy deser w pucharkach 184

Jabłka oprószyć cynamonem. Ciasteczka pokruszyć.  Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodać serek, cukier puder, sok z cytryny, zmiksować.   Na dno pucharków lub szklanek wsypać łyżkę pokruszonych ciastek, na nie wyłożyć łyżkę jabłek, śmietankę z serkiem, polać odrobiną sosu karmelowego. Warstwy powtórzyć. Deser można podawać od razu albo przechowywać w lodówce.  Smacznego

Obiad gotowy
Piernikowe bajaderki 129

polecam Wam prosty przepis na piernikowe bajaderki. Takie małe piernikowe kule w czekoladzie są nie tylko doskonałym pomysłem na deser, ale też sposobem na wykorzystanie połamanych lub zapomnianych kawałków ciastek, pierniczków, ciast, muffinek, wafli itd. Spróbujcie. Pyszne, szybkie w przygotowaniu, idealne na każdą okazję Nic tylko robić i… jeść Piernikowe bajaderki – prosty deser bez pieczenia Składniki

Słodkie okruszki
Słone ciastka na sylwestra 118

mniej.Nożem lub foremką wykrawamy dowolne kształty, np. kroimy na prostokąty ok. 2x3 cm lub długie paluchy 2x6cm lub cieńsze. Czasem posypuję jeszcze szczyptą soli lub maku. Uformowane ciastka wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy w głębokim garnku z dużą ilością oleju, żeby ciasto swobodnie w nim pływało. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Wykładamy

prawdziwe jedzenie
Serowa tarta z kurczakiem i orzechami 132

sera camembert  150 g sera cheddar sól i pieprz do smaku suszony tymianek  200 g śmietany 30% 3 jajka garść łuskanych orzechów włoskich  Przygotowanie: ciastko Wszystkie składniki wyrobić. Uformować kulę z ciasta, o foliować i włożyć do lodówki na 30 minut.   Farsz Kurczaka pokroić na drobną kostkę 1cm x 1 m. Cebulę oraz pieczarki pokroić(...)wyjąć z piekarnika i zabrać groch Wyłożyć mieszankę kurczaka z cebulą i pieczarkami. W oddzielnej misce wlać śmietanę, dodać jajka, sól, pieprz, tymianek i wszystko zbełtać. Gotową mieszanką zalać ciastko. Sery pokroić w kostkę i ułożyć na cieście. Udekorować orzechami włoskimi  Tarte piec przez 30 min w temperaturze 200C

Niezły Młynek
Serowa tarta z kurczakiem i orzechami 111

sera camembert  150 g sera cheddar sól i pieprz do smaku suszony tymianek  200 g śmietany 30% 3 jajka garść łuskanych orzechów włoskich  Przygotowanie: ciastko Wszystkie składniki wyrobić. Uformować kulę z ciasta, o foliować i włożyć do lodówki na 30 minut.   Farsz Kurczaka pokroić na drobną kostkę 1cm x 1 m. Cebulę oraz pieczarki pokroić(...)wyjąć z piekarnika i zabrać groch Wyłożyć mieszankę kurczaka z cebulą i pieczarkami. W oddzielnej misce wlać śmietanę, dodać jajka, sól, pieprz, tymianek i wszystko zbełtać. Gotową mieszanką zalać ciastko. Sery pokroić w kostkę i ułożyć na cieście. Udekorować orzechami włoskimi  Tarte piec przez 30 min w temperaturze 200C

Niezły Młynek
Parówki zawijane w cieście francuskim 176

Mając w lodówce rulon ciasta francuskiego możemy go wykorzystać na wiele sposobów, na przykład przygotowując ciastka z owocami lub robiąc różnego rodzaju słone przekąski na imprezę lub kolację. Ja dzisiaj mam dla was propozycję na parówki zawijane w cieście francuskim. Taką przekąskę można zrobić dosłownie w 15 minut (nie licząc oczywiście czasu pieczenia). Parówki zawijane w cieście francuskim najlepiej

Danka Pichci
Bajaderki świąteczne z wiśnią czyli to co lubię najbardziej. 131

każdej bajaderce zamknąć lekko alkoholizowaną wisienkę. Bajaderki świąteczne z wiśnią 1 szklanka daktyli bez pestek mleko lub woda 2 łyżki masła 5 dag pokruszonej czekolady 1 szklanka pokruszonych ciastek, pierniczków, skrawków ciasta itp 1 szklanka różnych bakalii ( u mnie rodzynki, żurawina, siekane orzechy) wiórki kokosowe (lub zmielone orzechy) wisienki z nalewki Do rondelka wsypałam daktyle i zalałam je wodą

Gotuj Sam!
Tatar ze śledzia 119

drobną kostkę. Filety ze śledzi wymieszać z musztarda francuską i słodko-ostrą. Tatar ze śledzia najlepiej prezentuje się ułożony warstwowo, w tym celu można wykorzystać okrągłą wykrawaczkę do ciastek. Taką foremkę ułożyć na talerzu, wyłożyć pierwszą warstwę ze śledzi w oleju, docisnąć ją łyżeczką. Na niej kolejno wykładać i dociskać ogórki kiszone, czerwoną cebulę, a na wierzch wyłożyć marynowane

niecodziennikpary
Czekoladowe ciasteczka z solą morską 102

dosyp kawałki czekolady. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Nakładaj ciasto łyżką, zostawiając między nimi trochę miejsca, ponieważ w trakcie pieczenia nieco wyrosną. Wstaw ciastka do piekarnika na około 12 minut, następnie pozostaw na blaszce na kilka minut i przełóż na kratkę, by wystygły, Na koniec posyp odrobiną soli morskiej. Smacznego! Artykuł Czekoladowe ciasteczka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!