ciastka - 17601 przepisów (strona:479/1174)

Andruty wafle przekładane masą z mleka w proszku 114

Andruty waflowe przekładane słodką masą z mlekiem w proszku. Ciastka z gotowych blatów waflowych, nie wymagające pieczenia. Gotowana masa z masłem i mlekiem w proszku według rodzinnego przepisu. Najprostszy przepis na wafelki przekładane słodką masą z mlekiem w proszku. Andruty wszystkim dobrze znane i przez wszystkich uwielbiane. Gotowe wafle tortowe smarujemy masą z masła, mleka krowiego, cukru i mleka

ProstePesto.pl
Ciasteczka Krążki Śmietankowe 97

dziurką. 3. Każde ciasteczko zanurzamy z jednej strony w cukrze perlistym i układamy na blaszce, możemy też posmarować białkiem i posypać cukrem jeśli akurat mamy jakieś zbędne białko. 4. Ciastka pieczemy w 180 stop przez 12-15 minut do zrumienienia. Smacznego !! Ciasteczka smakują najlepiej pierwszego i drugiego dnia

Gotowanie...to proste !
Keto szarlotka (Paleo, LowCarb) 186

Keto szarlotka – czy to w ogóle wykonalne? Dlatego w tym sezonie nie omieszkałam nie zrobić prawdziwej szarlotki na biszkopcie . Była już bowiem tarta z budyniem i jabłkami oraz biszkoptowe ciastka z różyczkami z jabłek , a prawdziwej keto szarlotki jeszcze nie… Druga sprawa, czy ona jest tak naprawdę keto, to można by było polemizować… Ale jeśli się dobrze pomanipuluje posiłkami

Modern Cave Girl
Sernik leśny 227

szklanka cukru lub ksylitolu 8 ekologicznych jajek 400 ml śmietanki kremówki 30-36% 2 budynie waniliowe (łącznie 80 g; sam proszek) szczypta soli opcjonalnie spód: 200 g herbatników lub ciastek, 3 łyżki masła Sernik leśny – góra: 300 g jeżyn, malin, porzeczek, jagód lub mieszanki owoców leśnych (mogą być mrożone; u mnie jeżyny) 2 łyżki soku z cytryny

Poezja smaku
PODWÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTKA ODCISKI PALCA 125

SKŁADNIKI / 20 ciastek 100 g mąki pszennej 25 g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie: 1 łyżka kawy instant - espresso lub zbożowej 50 g cukru pudru  75 g masła 1 żółtko  GANACHE CZEKOLADOWY 50 g gorzkiej czekolady 25 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru __________________________________________________ WYKONANIE Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i kawę

cool and minty
Sernik z mlekiem w proszku 3338

masy serowej i całość mieszamy szpatułką, aż białka połączą się z masą. Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. Na nie układamy herbatniki. Powoli przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę

Kulinarne przygody
Najlepszy sernik pistacjowy 122

pistacji trwa nadal. I tak właśnie powstał ten sernik: z tęsknoty do wakacji i miłości do pistacji Najlepszy sernik pistacjowy Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: 200 g ciastek maślanych 100 g masła 1 kg sera na sernik (mielonego) 250 g mascarpone 4 jajka 100 g cukru 200 g pasty pistacjowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej + biała czekolada + pistacje

365 dni dookoła kuchni
Marchew – nie tylko pomarańczowa. Dlaczego warto spożywać marchew również w innych kolorach. 135

ulubionych warzyw. Myślę, że miało na to wpływ jej wszechstronne gastronomiczne użycie. Możemy z niej przygotować praktycznie wszystko. Zupy, wywary, placki, dodatki do obiadu, kluski, frytki , chipsy, soki , dżemy, ciastka owsiane , ciasto marchewkowe, surówki. Jest również przepyszna surowa, bez żadnej obróbki. Idealna jako przekąska dla dorosłych, dzieci (nawet tych najmniejszych – słupki marchewki służące jako gryzak). Marchewka to bogate źródło

wysmienity
Cantuccini z migdałami i morelami. 117

wysuszenie, im mocniej je będziemy wysuszać ty będą bardziej twarde i bardziej przyrumienione. Ja dopiekam około 10-12 minut w zależności od wielkości. temp. 180°C grzanie dół + termoobieg Ciastka studzimy na kratce i przechowujemy w słoju. *Jeśli chcesz aby były bardziej twarde odejmij z receptury 70 g masła i w zamian dodaj 1 białko

SMYKWKUCHNI
Cantuccini czekoladowe z pistacjami. 89

pieczenia. Wałeczki pieczemy w nagrzanym piecu do temp. 180°C przez 20 minut, blachę wyjmij z pieca daj odpocząć ciastu 5 minut, potnij ostrym nożem na równe "kromki". Kromeczki- ciastka, odsuń od siebie około 2 cm i ponownie pieczemy, mają się wysuszyć. Czas suszenia to 10 -14 minut temp. 180°C, grzanie dół+ termoobieg

SMYKWKUCHNI
Jabłka z owsianą kruszonką 123

jajka i zimne masło prosto z lodówki pokrojone w kostkę. Miksuj aż do powstania gęstej konsystencji piasku. 4. Prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozsyp ugniecione w rękach kulki ciastka (kruszonkę) z 2/3 masy, na to wyłóż przestudzone jabłka. 5. Do reszty ciasta dodaj pestki słonecznika, płatki migdałowe i owsiane, wymieszaj i tak przygotowaną kruszonką posyp wierzch jabłek

Z notatnika dietetyka
Sernik z likierowym spodem 135

Bailey’sa. Co prawda procenty wyparują, ale smak pozostanie ;) no i zawsze to coś nowego w moim sernikowym menu. Tortownica d=28 cm. Składniki na spód: 3 00 g ciastek kruchych typu digestive lub „maszynkowych” 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru 100 ml likieru waniliowo - kawowego * ( np. Baileys) Podane składniki wrzucamy do misy blendera i miksujemy na gładko

Domowe ciasta
Sernik bajaderka czyli jak wykorzystać nieudane ciasto 288

ciasta zrób okrągłe kuleczki bajaderki. Połowę kuleczek obtocz w kokosowych wiórkach. Pokryj dużą formę papierem do pieczenia. Ułóż ciasteczka w odstępach i wstaw do nagrzanego na 180ºC piekarnika. Piecz ciastka przez 15 minut. Wyjmij i ostudź. Zmniejsz temperaturę do 160ºC. Wszystkie składniki na masę serową umieść w misie miksera i zmiksuj do połączenia. Wylej masę na spód . Powciskaj bajaderkowe

codojedzenia