ciastka - 17601 przepisów (strona:447/1174)

Krajanka musli z płatkami owsianymi i owocami 255

Ciasto, a raczej krajanka, która jest czymś pomiędzy batonikami musi, a ciastkami owsianymi.    Możecie użyć do niej zarówno świeżych owoców, takich jak śliwki, borówki, jagody, jabłka, czy też wiśnie, jak i suszonych. W każdej wersji smakuje doskonale. Przepis jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu. Pyszna i zdrowa przekąska. Polecam. Krajanka musli z płatkami owsianymi i owocami

Mania Gotowania
Ciasteczka marchewkowo-owsiane 188

Dziś zapraszam na ciasteczka z marchewką. Ciastka z dodatkiem marchewki bardzo lubię, dlatego jest to już ich druga wersja na blogu. Długo zachowują świeżość, są mięciutkie i naprawdę pyszne. Słodkie, o delikatnym korzennym posmaku, pełne zdrowych dodatków. Oczywiście dla uzyskania bardziej dietetycznej wersji możemy zrezygnować z dodatku czekolady  J Ciasteczka marchewkowo-owsiane   Składniki: 1 szklanka marchewki startej

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z bakaliami i sezamem 180

Pyszne i zdrowe ciasteczka owsiane, które sprawdzą się zarówno  jako przekąska do szkoły czy pracy oraz jako słodki prezent dla ukochanej osoby. Ciastka są bardzo pożywne, przepis możecie modyfikować, wg własnych upodobań, zamieniając np. żurawinę czy śliwki na inne ulubione bakalie.   Jeśli chcecie pozbyć się jeszcze kilku kalorii możecie zrezygnować z dodatku czekolady. Ciasteczka owsiane

Mania Gotowania
Brak tytułu 175

wyglądają moje foremki: Kupiłam je za około 5zł/komplet w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego. Z ciasta można robić różne ciasteczka. Spokojnie możecie wycinać je zwykłymi foremkami. Ciastka są kruche - idealne do herbatki

kolorowotorcikowo
Szybkie ciasteczka z brzoskwiniami 411

lodówki wcześniej , wtedy jest miękkie I szybciej połączymy składniki. Odcedzamy brzoskwinie , kroimy na cząstki. Do formy mufinkowej wkładamy papierki I wypełniamy je dwoma łyżkami ciasta, na górę kładziemy brzoskwinię. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 min. Gotowe :) Ciasteczka możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego

Smaki Edyty
Cranberry Noel 147

zdjęciu może tego nie widać. Wciąż zdjęcia robię telefonem komórkowym :) Nadal nie polubiłam fotografowania jedzenia, wolę gotować, piec, a do robienia zdjęć wciąż brakuje mi cierpliwości. Wracając do ciastek, to wykonanie jest banalnie proste, miksujesz, zagniatasz, robisz wałeczek, włączasz piekarnik, kroisz i pieczesz, a potem....potem trudno się im oprzeć:) Składniki na dwie duże blachy: 175 g masła

Blondynka Gotuje
Pierniczki nadziewane 2238

Najlepiej sprawdzić po 10 min. i ew. nieco przedłużyć czas pieczenia. Dłuższe pieczenie sprawi, że pierniczki będą twardsze. Zatem jesli chcemy mieć mięciutkie pierniczki musimy pilnować czasu pieczenia (góra ciastek powinna być lekko miękka).  Polewa czekoladowo-miodowa. Miód z wodą podgrzać do uzyskania jednolitej masy. Zdjąć z ognia i dodać połamane kawałki czekolady. Wymieszać a następnie zanurzać górę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka kokosowe 303

Pyszne ciasteczka kokosowe. Z kleksikiem ulubionej konfitury: brzoskwiniowej/morelowej, śliwkowej. Dla wszystkich miłośników kokosu! :) Ciastka bardzo dobrze się przechowują i na drugi dzień są również bardzo smaczne. Polecam! Ciasteczka kokosowe PRZEPIS {źródło: link} Temperatura pieczenia: 200 °C | Czas pieczenia: ok. 40 min Składniki 1 i 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru 3 i 1/2 szklanki mąki szczypta

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wiatraczki z makiem 245

wdzięczne. Nadaje się zarówno do słodkich jak i wytrawnych wypieków. Czasami kombinuję i zmieniam nieco proporcje składników - tym razem dałam o połowę mniej masła niż w pierwotnym przepisie bo ciastka są ze sporą ilością nadzienia. Mimo tej zmiany wyszły lekko chrupiące, pachnące, słodkie i znikają nie wiadomo kiedy . . . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Ciasteczka orzechowe, bardzo kruche 261

tymi ciasteczkami była tak zwana szybka akcja. Coś się chłopakom zachciało a ja poszłam do kuchni, zagniotłam składniki i za pół godzinki były ciastka. Tak, już po 30 minutach bo pominęłam nawet chłodzenie ciasta - i tak wyszły kruchusieńkie i przepyszne. Jadłam je już kiedyś, upieczone przez Grażynę, i przepis mam właśnie z Jej bloga :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Drożdżówki z budyniem i czereśniami 203

Budyń waniliowy i słodkie czereśnie - takie połączenie bardzo nam przypadło do gustu. W ciastkach francuskich sprawdziło się bardzo dobrze więc podobny nadzienie przygotowałam do ciasta drożdżowego. To był strzał w dziesiątkę. Drożdżówki wyszły przepyszne - dużo farszu w stosunku do ilości ciasta więc nie były to suche buły jakich nie lubimy tylko wilgotne, wspaniałe słodkie bułeczki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Obwarzanki wiedeńskie vel gniazdka vel pączki hiszpańskie 238

widzicie w tytule te smakowite ciastka mają kilka nazw. Ja znam je od lat jako pączki wiedeńskie i jako takie kupowałam w znakomitej warszawskiej cukierni. Pamiętam, że trzeba było stać po nie w długiej kolejce a sprzedawano wszystkie zanim jeszcze ostygły. Były pyszne i cukiernia nie nadążała z ich smażeniem, szczególnie w karnawale. Słyszałam też, że w Poznaniu

Smaczna Pyza
Świąteczne pierniczki 223

dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożenej papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C. Piec ok 15 minut w zależności od wielkości. Pierniczki wystudzić i dowolnie udekorować. Ciastka po upieczeniu są miekkie ale po wystudzeniu twardnieją (ale daja się gryść bez połamania zębów) i jeszcze następnego dnia są twardawe ale potem zaczynają już mięknąć. Dla złagodzenia korzennych

Monia miesza i gotuje
Ciasteczka sezamowe 208

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 20 sporych ciastek: 1¼ szkl. mąki ½ szkl. cukru   100g margaryny 1 szkl. sezamu szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu (ja nie miałam, więc dałam przyprawę do szarlotki Kamis – mieszanka cynamonu, imbiru, goździków

Fabryka pomysłów
Kakaowe tartatelki z truskawkami 211

herbatniki, na to ułożyć umyte i pokrojone na połówki truskawki. Galaretę przygotować wg instrukcji (jako że używamy połowy, rozpuszczamy ją w połowie wody podanej na opakowaniu!).   Wierzch ciastek polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Ja swoje podawałam w blaszanych foremkach, gdyż bałam się, że się pokruszą.   Lepsze będą foremki non-stick. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów