ciastka - 17601 przepisów (strona:425/1174)

Kruche ciastka bez jajek 204

Ciastka bez dodatku jajek, które można bardzo szybko przygotować. Są smaczne i długo zachowują świeżość. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Ciastka z pestek słonecznika (3 składnikowe) 164

ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować pozostawionym białkiem i posypać dodatkowymi pestkami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Ciastka ostudzić na kratce

Di gotuje
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 171

masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.)  Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Początkowo będą delikatne i miękkie w środku, ale później stwardnieją

Di gotuje
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 204

masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.)  Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Początkowo będą delikatne i miękkie w środku, ale później stwardnieją

Di gotuje
Herbatniki kokosowe 220

rozgrzanego piekarnika. (Dodatkowo porobiłam dziurki widelcem - tak jak w typowych herbatnikach.) Piec około 10-12 minut w 190 stopniach. (Powinny być zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.) (*) Robiłam ciastka o wymiarach 7 x 7 cm - dość spore

Di gotuje
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami 245

właśnie takie zdecydowałam się zrobić - skradły moje serce i z pewnością jeszcze nie raz, nie dwa zagoszczą na moim stole.  Zobacz również inne przepisy na -----> domowe ciastka Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami - przepis: Składniki: 220 g mąki pszennej 220 g mąki pszennej pełnoziarnistej 170 g cukru trzcinowego 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka

Moje Qulinaria
CIASTECZKA OWSIANE 162

potrzeba wyciągać miksera. Wystarczy łyżką połączyć suche składniki z mokrymi i z powstałej masy można już formować ciasteczka. Delikatne, kruche i słodkie od bakalii. Podczas wyjmowania z piekarnika ciastka powinny być miękkie, stwardnieją dopiero gdy ostygną. SKŁADNIKI / 24 sztuki 1 szklanka mielonych migdałów 1 szklanka płatków owsianych 1 małe jajko 1/2 szklanki mąki pszennej  1/2 łyżeczki proszku

cool and minty
Ślimaki z nutellą i cynamonem 246

brązowy cukier w kryształkach do oprószenia  Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Smarujemy warstwą nutelli całą jego powierzchnię. Posypujemy cynamonem i wzdłuż długiego boku zwijamy. Kroimy na małe ciastka i wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 18-20 minut. Po wyjęciu możemy posypać brązowym cukrem.Z kawą smakuje idealnie :) Smacznego

ChilliJemy
ORZESZKI Z MASĄ ORZECHOWO - MLECZNĄ 118

się lepiej robić  kuleczki z ciasta.  Z zimnego ciasta robimy małe kuleczki które pieczemy w gofrownicy w formie na orzeszki. Ostudzone połówki ciasta smarujemy kremem i sklejamy. Ciastka przekładamy do pojemnika i odkładamy na kilka godzin aż najdą. Najsmaczniejsze na drugi i trzeci dzień. Orzeszki z nadzieniem mleczno - orzechowym są bardzo smaczne

Kulinarne Fantazje Marioli
GRECKIE PIEROGI Z MIĘTĄ I PISTACJAMI 150

każdy kawałek ciasta porcję farszu i zlepiamy rogi, dociskając je widelcem. Pierożki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 *C, przez około 15 minut.  Ciastka studzimy, polewamy płynnym lukrem, posypujemy orzechami, przecinamy pierożki na pół. Układamy na półmisku i podajemy.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka z białek i pestek dyni 196

ałość dokładnie wymieszać (dłonią).  Z masy uformować niewielkie kuleczki - mniej więcej o wielkości orzecha włoskiego. (Ciasto jest dość lepiące, więc co jakiś czas można zwilżać dłonie. Ewentualnie ciastka wyciskać za pomocą szprycy do kremu - z szeroką końcówką.) Kuleczki ułożyć (z niewielkimi odstępami) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-20 minut w 150 stopniach

Di gotuje
Kruche ciasteczka wytrawne (czosnkowe) 190

piekarnika.  Piec około 12 minut w 190 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione.) (*) Ciasteczka można też zrobić w inny sposób. Do ciasta należy dodać odrobinę soli, a przed pieczeniem ciastka posmarować białkiem i oprószyć przyprawami lub żółtym serem

Di gotuje
Pyszne i zdrowe ciasteczka orkiszowe :) 180

Ciasteczka orkiszowe - zdrowe i pyszne - a w jakich kształtach - zobaczcie :)  Przepis dla wszystkich dzieciaków w dniu zakończenia roku szkolnego - zatem kalorii nie liczymy - zdrowsza wersja

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciastka z otrębów z suszonymi owocami z czekoladą (wysokobłonnikowe) 202

bardzo smaczne.  Swój smak zawdzięczają suszonym owocom oraz gorzkiej czekoladzie. Właśnie te dodatki nadają im wyjątkowego smaku i również nie bez znaczenia pozostają dla naszego organizmu. Konsystencja ciastek jest zwarta i lekko miękka, a ich zapach - kuuuszący. (Przypominają mi małe bułeczki.) Najlepiej spożyć je w ciągu kilku dni, ponieważ później tracą na smaku. (do 15 sztuk) 40g masła

Di gotuje
Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami 256

błyskawicznego i naprawdę pysznego - ciacha z ciasta francuskiego z serkiem i truskawkami. Mega proste do zrobienia, ale tak dobre, że trudno uwierzyć, że ich zrobienie zajmuje dosłownie chwilkę. ;)   Ciastka francuskie: ok. 200 g serka naturalnego np. Vitello z Biedronki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego - 300 g Truskawki

Cooking Monster