ciastka - 17601 przepisów (strona:411/1174)

CIASTKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM, NUTELLĄ I BANANEM 620

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Moja   mała wariacja z ciastem francuskim :P Ciastka są pyszne ,idealnie łączą się tutaj smaki, lekko słonego masła orzechowe z nutellą i słodkim bananem. Składniki (9-11 szt.): opakowanie ciasta francuskiego około ½ słoiczka nutelli około 8 łyżek masła orzechowego z orzechami lub bez 1 mały dojrzały

Słodkie zapomnienie
CIASTECZKA DYNIOWE HALLOWEEN 199

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 400g mąki pszennej ( dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru pudru( jeżeli lubicie słodsze ciastka można dodać trochę więcej cukru) 1 małe opakowanie cukru waniliowego( dałam domowy) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przypraw korzennych 3 żółtka 1 szklanka puree z dyni

Słodkie zapomnienie
CIASTECZKA WANILIOWE MUMIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 202

ziarenka wanilii, wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto, formujemy kulkę i wkładamy do lodówki na 30 minut ciasto   wałkujemy i wycinamy prostokąty ,którym delikatnie zaokrąglamy rogi , ciastka układamy na blaszce, pieczemy na złoty kolor około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC roztopioną białą czekoladę dzielimy mniej więcej na pół , część zostawiamy w miseczce, a drugą wlewamy

Słodkie zapomnienie
Bitki z makiem 179

przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką o szerokości 1 cm i wyciskać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Tuż przed samym pieczeniem posypać makiem. Ciasteczka piec (obie blaszki na raz!) w temperaturze 180ºC z termoobiegiem przez około 10 minut, aż będą lekko złote.  Wystudzić na kratce

Świat Ciasta
Szybkie i miękkie pierniczki drożdżowe – z glazurą jak pierniczki Toruńskie 249

gwiazdki – to wynik krystalizacji i nakładania glazury cienką warstwą. Jeśli chcecie pierniki ozdobić dekoracjami cukierniczymi lub jak ja – kandyzowaną skórką pomarańczową – posypcie nimi lukier zaraz po nałożeniu go na ciastka.   Zostawiamy pierniczki do zaschnięcia lukru (30-60 minut), a następnie przekładamy je do pojemnika. W szczelnym opakowaniu, w chłodnym miejscu bez dostępu światła, pierniki wytrzymają dzielnie 3 tygodnie

Karo in the Kitchen
Pierniczki owsiane z masłem orzechowym :) 233

cienkim nożem przekładając pierniczki na blaszkę).  Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 8-10 minut. Cieńsze pierniczki potrzebują mniej czasu, grubsze nieco więcej, dlatego obserwuj przypiekanie ciastek podczas pieczenia.  Po ostygnięciu możesz je udekorować

Zdrowie na języku :P
PIERNICZKI IMBIROWE 254

Krok po kroczku… idą święta! A wraz z nimi pyszne... Artykuł PIERNICZKI IMBIROWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kruche ciasteczka z cukrem 179

Dziękuje Małgosia za przepis, mam już pyszne kruche ciasteczka na blogu, ale od przybytku głowa nie boli. Twoje są również pyszne. Wykonanie ciasta – wszystkie składniki

Kuchnia Pokoleń
Pepparkakor 195

oprószonej mąką macie silikonowej lub stolnicy i wykrawać dowolne kształty. Delikatnie przenosić pierniczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku około 8-10 minut, aż brzegi ciastek zaczną się rumienić.  Przenieść ostrożnie na kratkę do studzenia, a następnie do puszki

wyzwania kuchenne
Maślane ciasteczka z suszoną żurawiną 158

mniejsze kawałki. Z podanych składników na ciasteczka wyrabiamy ciasto dorzucając posiekaną żurawinę, która po upieczeniu będzie chrupka. Wałkujemy ciasto na dość gruby placek na grubość taką jaką mają ciastka na zdjęciu bo same w sobie wiele nie urosną. Przy wycinaniu trzeba mocno naciskać foremką aby dobrze odciąć żurawinę przy brzegach. Ciasteczka pieczemy w temp. 180*C przez

W Moim Magicznym Domu
MIĘKKIE PIERNICZKI (Z ZIEMNIAKAMI) 330

czasie wałkowania podsypywać mąką.Wałkować przez folię spożywczą lub aluminiową na grubość ok.5 mm i wykrawać pierniczki. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni C.Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć ciastka na blaszkach w niezbyt dużych odległościach ponieważ więcej rosną na wysokość.Wstawić do nagrzanego piekarnika na pierwszą półkę od dołu i piec z termoobiegiem  ok.8 minut.Można piec

Walijskie Pichcenie
Kokosanki, ciasteczka 184

Święta, Święta już tuż tuż. Ten czas napełnia mnie radością.Cała rodzina zjeżdża się do Polski.   Wykonanie – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną

Kuchnia Pokoleń
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 209

miarę płasko. Wyjmij resztę ciasta z zamrażarki. Ponownie podziel na 12 części, każdą rozwałkuj. Wycinaj gwiazdki lub inne kształty. Przykryj każdą babeczkę, następnie włóż jeszcze na chwilę foremkę z ciastkami do zamrażarki. W międzyczasierozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz schłodzone babeczki ok. 15-20 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Przed podaniem możesz posypać je zmielonym ksylitolem. Wskazówki

Powiedz dietom nie
Pierniczki dyniowe 272

przełamując jedno ciastko - upieczone pierniczki zdjąć delikatnie z blachy, ostudzić - ostudzone polukrować - przyrządzić lukier: cukier puder przesiać do miski, dodać sok z pomarańczy, wszystko dokładnie utrzeć grzbietem łyżki na gładki lukier - lukier powinien być średnio gęsty (na tyle rzadki, żeby móc wycisnąć wzorek na piernikach, ale na tyle gęsty, żeby po zastygnięciu wyraźnie odznaczał się kolorem od ciastek), więc

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania