ciastka - 17601 przepisów (strona:342/1174)

Tarta z jagodami i budyniem 203

Kolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego masła 150g kruchych ciastek lub herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 750ml mleka 200g jagód 2 galaretki niebieskie 750ml wody Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Co Lila jadła w środę? 19 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 178

Danie 16:00 Pstrąg i fasolka. Lekki obiadek, bo zapowiadała nam się pyszna kolacja. Podwieczorek 17:30 Ciastka marchewkowe. Jeśli chcesz upiec, to aż 4 różne przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> .  Kolacja 19:00 Na kolacje frytki, a co! Ziemniaki, cukinia i bataty przyprawiliśmy ziołami z oliwą i piekliśmy w piekarniku. Pyyychaa! Jeśli podoba

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
CANTUCCI 157

pokroić ukośnie na kawałki o grubości 1 cm. Ciastka w kawałkach pozostawić w odstępach na blasze i piec jeszcze 10 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni. Po przestygnięciu ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Kuchnia w opałach
"W krainie miodem płynącej" - podsumowanie akcji 190

kulinarnie Koktajl bananowo-grejpfrutowy autorka: MilionSmakow  | blog: Milion Smaków Lemoniada truskawkowa autorka: aaasikkk | blog: Grunt to przepis! Miodowo-cynamonowa granola na dobry początek dnia autorka: Gavrilla | blog: peanutbuttermonster Ciastka owsiano-amarantusowe i "Co się wydarzyło w Madison County" autorka: Badylarka | blog: Weekendy(...)domu i ogrodzie Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru autorka: Beata12 | blog: W królestwie smaków Beaty Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia

Weekendy w domu i ogrodzie
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 191

wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny. Spróbujcie, zanim otuli nas jesień... Sernik waniliowo-jogurtowy z owcami i bzową galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 350 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki cukru waniliowego 30 g cukru pudru 4 listki żelatyny 100 ml mleka dodatkowo(...)moreli 45 g czereśni 35 g malin galaretka: 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 250 ml wody 3 listki żelatyny Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem. Masę ciasteczkową dokładnie ugnieść na dnie tortownicy. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszysty sernik z frużeliną owocową 209

załapała się na kawałeczek i żałowała, że była wcześniej tak uparta Puszysty sernik z frużeliną owocową zrobił furorę… Jest przepyszny. Koniecznie wypróbujcie.   Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego   Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia

Made By Mom And Son
Chocolate chip cookies. Najłatwiejsze ciasteczka z kawałkami czekolady. 235

urok). Resztę ciasta wkładamy do lodówki na czas pieczenia pierwszej partii. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 8-10 minut w zależności od piekarnika (brzegi ciastek muszą się zarumienić). Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika są jeszcze miękkie, ściągamy je dopiero gdy ostygną. Na zewnątrz powinny być chrupiące, w środku miękkie, lekko ciągnące. Smacznego Zapisz Zapisz

Słodkie okruszki
Jagodowy sernik z bitą śmietaną 255

bita śmietana świetnie komponuje się ze smakiem jagód. Polecam bo jest bardzo łatwy do zrobienia a efekt wizualny i smakowy rewelacyjny ;) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 1 duża łyżka kakao - 30 g masła Masa serowa : - 650 g twarożku u mnie "Z Wielunia Mój ulubiony " - 100 ml śmietany 30 % - 120 g cukru pudru - 3 jajka(...)cukru pudru - 2 x śmietanfix - jagody lub borówki do dekoracji Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i owijamy folią aluminiową bo sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Ciastka rozdrabniamy w blenderze ,dodajemy roztopione masło i kakao, mieszamy ,konsystencja powinna przypominać mokry piasek, wykładamy na blaszkę ,dokładnie i równo dociskamy ,boki tortownicy również tak do połowy wysokości . Wstawiamy

Wypieki Rene
Semifreddo z bezami, ananasem i sosem malinowym 130

deser wyszedł obłędnie pyszny i zniknął niewiarygodnie szybko. Koniecznie spróbujcie!  Deser: 400g śmietanki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 40g pokruszonych bez 100g ananasa 60-80g kruchych ciastek Sos malinowy: (*) 150g malin 2 łyżki cukru kilka kropel soku z cytryny Kremówką z cukrem ubić na sztywno. Dodać pokruszone bezy i pokrojonego w kostkę ananasa (świeżego). Masę delikatnie(...)rózgą). Formę wyłożyć folią spożywczą, polać niewielką ilością sosu, wypełnić masą, przykryć i włożyć do zamrażarki na minimum 2-3 h. Po 1 godzinie chłodzenia deser posypać pokruszonymi ciastkami (lekko dociskając). Przed podaniem pozostawić 5-10 minut w temperaturze pokojowej i polać dodatkową porcją sosu malinowego. (*) Sposób 1: Maliny zmiksować z cukrem i odrobiną soku z cytryny. Całość przetrzeć

Di gotuje
Ciastka z suszonymi owocami i mąką z amarantusa 111

stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta. Każe ciastko delikatnie spłaszczyć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 17 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być zarumienione i miękkie - później stwardnieją.) Ciastka po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Owoce suszone są bardzo słodkie, więc należy ich dodać taką ilość, która nam odpowiada. Jeśli lubicie słodkie - dodajcie te 100g

Di gotuje
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO 187

smakował nam jeszcze bardziej... Polecam bardzo gorąco, tym bardziej, że są jeszcze jagody. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj   . Przygotowywałam w tortownicy o śr.25cm. Składniki: Spód: - 120g kruchych ciastek (dałam domowe maślane, orkiszowe) - 20g stopionego masła klarowanego Masa: - 400g gęstego sera  twarogowego (u mnie "Mój ulubiony" Wieluń) - 250ml słodkiej kremówki - 40g żelatyny - 1/3 szklanki* wrzątku - 220g ksylitolu(...)szklanki* umytych, odsączonych jagód Dodatkowo: - 250g jagód (zmiksowanych) - 1 galaretka (na 500ml wody), rozpuszczona w 250ml wrzątku (u mnie z owoców leśnych bez dodatku cukru, dodałam ksylitol) *szklanka 250ml Ciastka rozkruszyłam w miarę drobno, dodałam stopione masło klarowane i zagniotłam ciasto. Gotową masą wykleiłam dokładnie dno tortownicy (masy jest bardzo mało, ale wystarcza na cieniutki spod). Boki tortownicy przesmarowałam

Smaczne Zdrowe
Torcik kokosowy z letnimi owocami -bez pieczenia. 284

Solidna porcja delikatnej , puszystej masy kokosowej na czekoladowym spodzie i mnóstwo kwaskowatych , pachnących latem owoców. Szybko się robi i szybko znika :) Składniki: foremka -tortownica 22cm Spód : 300 g pokruszonych ciastek - u mnie biszkopty  120g masła 1 kostka - 100g gorzkiej czekolady  3 łyżki mleka Masa: 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 500 ml śmietany 30% 1 szklanka cukru(...)mnie maliny , porzeczki i porzeczkoagrest. - ok 400g Wykonanie: Masło , czekoladę i mleko postawić na małym ogniu i podgrzewać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Wlać mieszaninę do ciastek i dokładnie wymieszać. Taką masa wylepić spód foremki . Ta warto wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wstawić foremkę do lodówki aby spód zastygł. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki

Malinowa Kawiarenka
Deser bananowy z czarną porzeczką 216

niesamowity smakołyk! (5-6 porcji) Masa bananowa: 1 budyń śmietankowy (może być waniliowy) 1/2 litra mleka 1 łyżka cukru 1 galaretka cytrynowa 2 duże banany Dodatkowo: 6 kruchych ciastek (np. herbatników) 60g czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru bita śmietana Przygotować mus bananowy. Połowę mleka zagotować, a w reszcie dokładnie rozmieszać proszek budyniowy i cukier. Całość p ołączyć z gotującym(...)energicznie mieszając - zagotować. Następnie suchą galaretkę wymieszać z gorącym budyniem. Do masy dodać rozdrobnione (blenderem) banany (kawałek zostawić do dekoracji). Wszystko ponownie wymieszać. Na dnie każdej szklaneczki ułożyć pokruszone ciastka i napełnić je (nie do pełna) masą bananową. Porzeczki z cukrem podusić (nie dokładnie) widelcem (aby puściły sok) i delikatnie poupychać w deser. Schłodzić w lodówce. Po tym czasie

Di gotuje
Sernik na zimno "PINA COLADA" 201

się dowiedziałam. Ciasto wyszło pyszne, delikatne w smaku. Kokosowa masa i mus ananasowy to idealne połączenie. Polecam szczególnie osobom, które wolą mniej słodkie ciasta. Składniki: spód 25 dag ciastek zbożowych (użyłam "Digestive") 15 dag masła masa twarogowa: 25 dag mascarpone szklanka kremówki 40 dag twarogu 10 dag wiórek kokosowych 8-10 łyżek cukru 3 łyżki żelatyny masa ananasowa: ananasy(...)puszcze galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: Masło podgrzewamy w małym garnuszku do czasu aż się roztopi. Ciastka kruszymy i  łączymy z masłem. Masę ciasteczkową wykładamy na dno tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody. Twaróg mielimy dwukrotnie. Ubijamy z cukrem. Dodajemy mascarpone. Mieszamy za pomocą miksera. Dodajemy kremówkę. Ubijamy do czasu

Pobite gary Barbary