ciastka - 17601 przepisów (strona:341/1174)

Sernik dyniowy. 207

sprawę z innej strony.  Ten uniwersalny charakter daje nam wiele kulinarnych możliwości. Wystarczy dyni wskazać kierunek, a na pewno nas nie zawiedzie :)  Składniki: Spód: 200 g ciastek digestive 2 łyżki masła (rozpuszczonego) Ciasto: 750 g twarogu (dwukrotnie zmielony lub wiaderkowy) 250 g serka mascarpone 400 g musu z dyni 150 g drobnego cukru do wypieków 3 jajka(...)łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej laska wanilii Wykonanie: Ciastka pokruszyć (powinny mieć konsystencję mokrego piasku). Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przesypać pokruszone ciasta i dokładnie rozprowadzić, również do połowy wysokości boków blaszki. Wstawić do lodówki (na ok. 20 minut). Upiec dynię i przygotować z niej

zadanie-gotowanie
Ciasteczka z masła orzechowego, z czekoladą, bezglutenowe i wegańskie czyli Słodki Czwartek odc.113 220

porcji (przecież Córcia nie lubi masła orzechowego). Pomysł podejrzałam na blogu erVegan . Pomysł grzechu wart! Ciasteczka z masła orzechowego, z czekoladą, bezglutenowe i wegańskie na ok 30 niedużych ciastek: 220 ml masła orzechowego, u mnie z kawałkami orzechów 100 ml syropu klonowego (dowolnego ulubionego) 10 sztuk daktyli namoczonych wcześniej w gorącej wodzie przez kilka minut 200 ml mąki(...)szczyptę soli. Zagniatamy ciasto ręką. Piekarnik nagrzewamy na 190 st.C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy małe kuleczki i lekko je spłaszczamy, układamy je na blasze. Ciastka pieczemy ok. 10 – 15 minut, tylko tyle by lekko się zrumieniły. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia przed zdjęciem z blaszki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Lody sernikowe z jagodami (sandwich) 238

dokładnie połączyć z serkiem. Całość delikatnie wymieszać z jagodami oraz nalewką. (Alkohol sprawi, że lody nie będą zbyt twarde i zamarznięte.) W zamykanym pojemniku ułożyć ścisłą warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć masę i ponownie warstwę ciastek.   Lody przykryć i schłodzić w zamrażarce - minimum 5 godzin. Przed spożyciem wyjąć 5-10 minut wcześniej

Di gotuje
Sernik gotowany 298

pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu 1 szklanka cukru pudru(...)rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
Energetyczne batony owsiane bez cukru 126

dłuższego czasu. Nie pozostawało więc nic innego, jak zakasać rękawy i coś zrobić. Batoniki są przepyszne, bardzo energetyczne, zapomnijcie o tych kupnych. Możecie również z masy zrobić najzwyklejsze ciastka, w zależności co bardziej do Was przemawia. Jako dobry spajacz składników wystąpiły tutaj banan jak i jabłko, oczywiście masło orzechowe jak i olej kokosowy. Całość to naprawdę pyszna eksplozja smaku(...)dodatek słodzika ominęliśmy dodając żurawinę jak i daktyle. Bardzo polecam jako przekąska, drugie śniadanie czy np przegryzka na wyprawie w góry. Jeśli wolicie ciasteczka, to z masy uformujcie łyżką ciastka. Z podanej ilości wychodzi 8 batoników. Drukuj Batony owsiane bez cukru window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g płatków owsianych górskich 1 dojrzały banan 1 jabłko 3 łyżki masła

Mieszam w Garnku
Frittatine di pasta- cudownie smaczna przekąska z makaronu 245

uwielbiam zatrzymać się w jednym z miejsc, gdzie serwują cuoppo napoletano, tamtejszy fast food- papierowy róg obfitości, pełen wszelkiego rodzaju smażeniny. Od ziemniaków, poprzez krążki z kalmarów, krewetki, wytrawne ciastka z wodorostami, kulki ryżowe, czy makaronowe, które są bohaterem tego wpisu. Frittatine są jedną z tych pyszności, które ciężko przestać jeść. Przygotowanie jest proste, lecz dość czasochłonne, choć może(...)nieduża blaszka do pieczenia. Masę dociskamy do spodu formy i wstawiamy do lodówki na minimum 6 h. Po tym czasie dzielimy masę na mniejsze kawałki, możemy wyciąć foremkami do ciastek, lub natłuszczoną szklanką, albo po prostu uformować coś na kształt niedużych kotlecików. Przygotowujemy ciasto z mąki, wody i przypraw- powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Każdy z uformowanych kawałków makaronowej

Pichceniomania
Muffinki ze śliwkami i czekoladą 173

suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Ja użyłam polewy z roztopionej czekolady i płatków migdałowych.) Ciastka przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. (*) Podoba się Wam moja patera ?  Też możecie mieć podobną! Jest wykonana z wysokiej jakości szkła, a laserowy grawer sprawia, że napis jest niezwykle trwały

Di gotuje
Szybkie ciastka z czekoladą 141

robię na szybko takie ciasta z ciasta francuskiego , można przekładać takie ciastka różnymi farszami , czy czekoladą bądź dżemem , i też    bardzo fajnie smakuje . Czasem też robię ciastka wytrawne z różnego rodzaju farszu , sprawdza się na spotkaniach ze znajomymi czy po przy oglądaniu dobrego filmu czy meczu

Mój Smak
Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 142

takie . Jeśli używamy silikonowych foremek, warto je nasmarować cienką warstwą oleju i wysypać mąką. Doszłam do wniosku, że lepiej jest przygotować je w ten sposób. Zwłaszcza, gdy robię ciastka wilgotne, lub lepkie (czyli z owocami albo z dużą ilością miodu) Mają te foremki co prawda opinię „nieprzywierających”,  ale przeważnie trochę(...)ciasta zostaje na ściankach. Nie dość, że muffiny wyglądają jak obgryzione ;, to jeszcze ciężko je wyjąć z foremek. Czasami, jeśli muffinkę próbuje wydobyć z foremki samodzielnie małe dziecko, połowa ciastka zostaje w środku. Takie są moje doświadczenia

Posadzone i zjedzone
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 217

10cm. W każdy okrąg nakładać po sporej łyżeczce nadzienia i sklejać ze sobą brzegi ciasta, jak przy lepieniu pierogów. Gotowe pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Ciastka piec w temperaturze 220oC na funkcji góra-dół przez około 14 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Pierogi po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 5. Jogurt(...)wymieszać z cukrem waniliowym i podać go do upieczonych ciastek. Kruche pierogi przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków:)     Tort jak zupa z makaronem   Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka octu winnego

Mała Cukierenka
Domowe płatki nesqik 239

produkować płatki chocapic - wystarczy wziąć kawałek ciasta i odcisnąć palca. Jak już mieliśmy całkiem dość i Lilce znudziła się zabawa to powstały ciasteczka. Rach ciach i gotowe. Po upieczeniu ciastka dajemy odrobinę dżemu. Temperatura pieczenia to 180 stopni około 20 minut. Przepis ze strony www.laurafuentes.com Poniżej zdjęcie z sesji sprzed miesiąca, kiedy pierwszy raz zrobiłam kulki czekoladowe. Wtedy użyłam(...)Nasze kulki wylądowały w domowym mleku owsianym. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciastka obłędnie czekoladowe, bezglutenowe 181

ciężko było zrobić ;-), ale smakiem to już powaliły. Ten smak czekolady, ta kruchość, no co będę więcej mówić. Z podwójnej porcji, którą zrobiłam w sobotę wieczorem zostało dzisiaj 4 ciastka :-))). Młody już krzyczy, że muszę zrobić kolejne :-). Ciasteczka z przepisu Oli - klik . Miłego dzionka :-)) Składniki na około 20 sztuk: 100 g maki ryżowej 110 g masła (musi być(...)koniec dodaję posiekaną czekoladę i w miarę dokładnie mieszam.  Na dużej blaszce rozkładam papier do pieczenia. Łyżką nabieram porcję masy, nakładam na papier i lekko ugniatam. Ciastka podczas pieczenia powiększą swoją objętość, więc trzeba pamiętać o zachowaniu większych odstępów. U mnie ciasteczek wyszło 20, bo robiłam takie średniej wielkości. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

kruche babeczki
Tarta z jagodami i budyniem 227

Kolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego masła 150g kruchych ciastek lub herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 750ml mleka 200g jagód 2 galaretki niebieskie 750ml wody Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Co Lila jadła w środę? 19 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 196

Danie 16:00 Pstrąg i fasolka. Lekki obiadek, bo zapowiadała nam się pyszna kolacja. Podwieczorek 17:30 Ciastka marchewkowe. Jeśli chcesz upiec, to aż 4 różne przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> .  Kolacja 19:00 Na kolacje frytki, a co! Ziemniaki, cukinia i bataty przyprawiliśmy ziołami z oliwą i piekliśmy w piekarniku. Pyyychaa! Jeśli podoba

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
CANTUCCI 171

pokroić ukośnie na kawałki o grubości 1 cm. Ciastka w kawałkach pozostawić w odstępach na blasze i piec jeszcze 10 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni. Po przestygnięciu ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Kuchnia w opałach