ciastka - 17601 przepisów (strona:176/1174)

Ciastka francuskie 122

Ciastka francuskie z dodatkiem cukru dekoracyjnego to pomysł na szybkie słodkości do popołudniowej kawy. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut! Gorąco polecam ten przepis. Ciastka francuskie – Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego &# The post Ciastka francuskie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Choux au craquelin – ptysie z kruszonką i mango 119

nagrzanego piekarnika do temperatury 210 stopni grzanie góra, dół na 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejsz do 170 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw ciastka w zamknięciu jeszcze na 5 minut. Podczas całego procesu pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj, ani nawet nie uchylaj drzwiczek piekarnika, w innym wypadku ciasto upadnie. Blaszkę wyjmij(...)grzanie g\u00f3ra, d\u00f3\u0142 na 10 minut. Po tym czasie temperatur\u0119 zmniejsz do 170 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wy\u0142\u0105cz piekarnik i pozostaw ciastka w zamkni\u0119ciu jeszcze na 5 minut. Podczas ca\u0142ego procesu pieczenia pod \u017cadnym pozorem nie otwieraj, ani nawet nie uchylaj drzwiczek piekarnika, w innym wypadku ciasto upadnie.","text

ProstePesto.pl
Ciastka w 5 minut 140

wielkości kwadraciki. Następnie wyłożyć je na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec przez 15 minut, grzanie góra dół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciastka w 5 minut pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
10 PRZEPISÓW NA PROSTE I SMACZNE DESERY 202

lubicie ricottę? DESER "MALINOWA CHMURKA"-  przepis tutaj Na moim blogu znajdziecie przepis na ciasto  malinowa chmurka , więc Was na deserki inspirowane tym właśnie ciastem. Kruche, pokruszone ciastka, maliny, galaretka, śmietana, bezy i płatki migdałów. Deser, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem ale i wyglądem. Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) DESER BANOFFEE, CZYLI DESER(...)MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI I BANANAMI-  przepis tutaj Deser ten powstał na podstawie znanego ciasta banoffee pie. Mascarpone, sos toffi, banany i kruche ciastka. Tylko kilka składników i wyczarować można pyszny, słodki deserek gotowy dosłownie w 20 minut. Przygotujcie go a na pewno zachwycicie nim każdego, zarówno domownika jak i gości :) DESER JOGURTOWO- JAGODOWY Z BEZAMI-  przepis

Zrób to smacznie
Ciastka francuskie z twarogiem i owocami 162

Kolejna propozycja na prostą i szybką do przygotowania przekąskę na słodko - ciastka francuskie nadziane twarogiem i owocami. Idealnie smakują podane na ciepło. Jeśli chcecie dodać im słodyczy to przed podaniem możecie je posypać cukrem pudrem.  Składniki na 8 sztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka(...)serową, a na wierzchu ułożyć owoce. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec około 15-20 minut w 210°C (do zezłocenia ciasta) . Ewentualnie po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Wycinanie ciastek Nadziewanie ciastek i ich wygląd przed oraz po upieczeniu

Ugotować
Lukier 88

Świetny lukier o idealnej konsystencji do ozdabiania ciastek czy pierniczków. Pięknie kryje wszystkie powierzchnie ciasteczkowe – powstaje równa, gładka, biała warstwa. Dodatkowo można posypać wszelkimi posypkami cukierniczymi z wierzchu i będą się dobrze trzymały. Lukier ma świetną konsystencję, łatwo się rozprowadza na ciastkach. Co najważniejsze, nie ścieka z ciastek, ponieważ jest dość gęsty. Dodatkowo można wcisnąć

Bardzo Gruby Smok
Popękane ciasteczka czekoladowe 120

popękane ciasteczka do kawy   Popękane ciasteczka czekoladowe 200 g mąki pszennej 120 g roztopionego masła 140-170 g bardzo drobnego brązowego cukru (w zależności od tego jak słodkie ciastka lubicie) 60 g dobrej jakości kaka, ale możesz też dodać np. Maltesers Hot Chocolate   2 duże jajka w temperaturze pokojowej pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia duża szczypta soli dodatkowo: drobny biały cukier i cukier puder do obtoczenia ciastek Popękane ciasteczka czekoladowe przepis 1. Masło rozpuść w dość dużym rondelku, dodaj cukier, kawę rozpuszczalną i  kakao.  Cały czas mieszając podgrzewaj przez około 5 minut na minimalnym ogniu, żeby cukier częściowo się rozpuścił. Wyłącz płomień i odstaw do ostygnięcia.  2. Do wystudzonej

Cztery Fajery
Ciastka z porzeczkami i czekoladą 86

zwykle bywa przy okazji urodzin, w ruch idzie blog Moje Wypieki. I tak jak nie jestem miłośniczką tego typu ciastek, to te są naprawdę super. Jestem nimi zachwycona, kwaśny smak owoców idealnie współgra ze słodyczą reszty. I powiem Wam szczerze, nie oczekiwałam że będziemy się nimi tak zajadać. A w planie, głupia, chciałam je zrobić z połowy składników. Jedyne(...)koniec dodajemy kawałki czekolady, mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masę nakładamy łyżką, można sobie ewentualnie pomagać drugą łyżką, spłaszczamy, w każdą porcję wkładamy parę sztuk porzeczek. Między ciastkami zostawiamy duże odstępy, masa się nieco rozlewa. Pieczemy około 10 min w 180 stopniach lub do zrumienienia brzegów. Wyjmujemy z piekarnika na kratkę, studzimy. Artykuł Ciastka z porzeczkami

Kardamonovy
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 148

Cynamon bywa stosowany w wielu domach przez cały rok, choć właśnie w okresie Bożego Narodzenia szczególnie zyskuje na popularności. Korę z cynamonowego drzewa dodaje się choćby do wszelkich ciast, ciastek. W niektórych przepisach używa się go nawet do dań rybnych. Nie zapominajmy też o dodaniu szczypty cynamonu do świątecznych napojów, aby nabrały wspaniałego smaku.   Anyż Jedyni go kochają

Kuchnia MagdaLeny
MIĘKKIE PIERNIKI Z WYCISKANYM WZOREM 96

Takie pierniki nie tylko wyglądają uroczo, ale i to świetna zabawa w kuchni z dziećmi. Wzorki zostały odciśnięte stempelkami a następnie okrągłą wycinaczką wycięte ciastko. Pierniki są miękkie od razu po upieczeniu a w trakcie pieczenia zachowują uprzednio odciśnięty wzorek. Można je upiec nawet w dzień Wigilii i od razu zajadać ;) Składniki: * 250 g mąki pszennej (użyłam mąki poznańskiej(...)Ciasto podzielić na 2 części. Każdy kawałek ciasta lekko zagnieść, następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm (pierniki mocno urosną). Stempelkami odcisnąć wzorki na cieście, następnie okrągłą wycinaczką wyciąć ciastka. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec pierniki około 10-12 minut

Zrób to smacznie
SERNIK GOTOWANY SPECULOOS 140

dość szybki do przygotowania. Te ciacha nadają mu niesamowitego aromatu i smaku. Wyszło bajecznie, na pewno będzie powtórka, myślę, że nawet niejedna... 😄 Moja tortownica ma śr. 26cm Składniki: - ciastka korzenne (u mnie Lotus, ale można użyć dowolnych) do wyłożenia spodu i góry ciasta - 1kg twarogu dwukrotnie mielonego lub gęstego z wiaderka (u mnie tradycyjnie Juliko) - 250g masła - 4 jajka(...)wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka cukru lub ksylitolu dodatkowo: - kilka łyżeczek pudru - kilka kropli aromatu migdałowego - słodka kremówka Na spodzie tortownicy (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia) układamy ciasno ciastka. Boki smarujemy masłem. W garnku roztapiamy masło. W misie miksera ubijamy jajka z cukrem (ksylitolem) na puch. Dodajemy do nich partiami ser i proszek budyniowy. Dokładnie mieszamy. Masę przelewamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania