łyżek2 łyżeczki soku z limonkiDodatkowo:1/2 opakowania czerwonej galaretki Piękne formy do wykrawania serduszek dostarczył mi www.smak-kuchni.pl. Wykrawacze Smaku Kuchni mają ciekawe wzornictwo i solidne wykonanie, polecam wszystkim miłośnikom kuchni!. Do 10 grudnia na hasło „APETYCZNA” 10% rabatu na wszystkie foremki do ciastek i pierników.1. Zagniatamy ciasto z podanych składników. Wałkujemy na grubość
Apetyczna babeczkadruga połowa to głowa. Babeczkę nacinamy nożem i w nacięcie wkładamy całą połowę ciastka po bokach doklejamy skrzydła. Kremem robimy oczy,perełką źrenice doklejamy dziób ( u mnie zrobiony z kawałka żelka) nóżki i perełkami robimy guziczki. Ja dodatkowo dorobiłam pisakiem cukrowym muszki i serduszka. I gotowe :-) Wygląd pingwinków zależy od Waszej inwencji,ale takie babeczki wyglądają bardzo słodko
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWalentynki jutro to pomyślałam, że się podzielę przepisem na małe słodkości, może ktoś będzie chętny:) W tym roku jakoś nie miałam weny na serduszkowce
ciastkarnia na kruchym spodzieubiegłą niedzielę zainspirował mnie Walenty i upiekłam dla moich kochanych .... serduszka orzechowe na kruchym spodzie z czekoladowym rantem. Wybaczcie, ale nie miałam czasu wcześniej Wam tego opisać. Oczywiście kształt serca nie jest konieczny i można na inną okoliczność zrobić kwadraty, prostokąty lub kółka. Ciastka są smaczne (niestety już dawno zjedzone) więc możecie przepis wypróbować. Ciastka orzechowe
Gotuj Sam!Rozwałkować na ok. 6 mm i wycinać dowolne kształty, u mnie serduszka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 180*C. Wyjąć i wystudzić. Dodatkowo: 5 kostek gorzkiej czekolady Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Smarować od spodu wystudzone ciastka i odkładać, aż polewa zastygnie. Smacznego
Chocolate Muffin BlogWalentynki zbliżają się wielkimi krokami, dlatego ten tydzień będzie wyjątkowo słodki ;) Dzisiaj przygotowałam dla Was cudownie czekoladowe ciasteczka, oczywiście w kształcie serduszek. W końcu
W poszukiwaniu inspiracjiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszne, kruche ciasteczka, które niekoniecznie muszą być pieczone w okresie świątecznym. Tu zostały wystylizowane na jajeczka, ale równie dobrze można wykrawać serduszka, okręgi - czy inne kształty. (25-30 sztuk) 125g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko (duże) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego kilka kropel aromatu waniliowego/śmietankowego Lukier(...)powstała gęsta masa) rozmieszać w ciepłym mleku/wodzie/soku, opcjonalnie dodać barwnik i rozsmarować na na ciasteczkach. Masa plastyczna. Masę cienko rozwałkować i za pomocą foremek (tych samych - co wykrawane zostały ciastka) powycinać odpowiednie kształty. Masę ułożyć na lekko zwilżonych ciastkach, docisnąć i udekorować. Użyłam gotowej masy cukrowej w kolorze białym i dodatkowo zabarwiłam ją barwnikami na różne kolory
Di gotujejedno przy drugim lub w odstępach. Później puste przestrzenie między ciastkami wypełniamy kremem. Kakao Chcecie szybko i łatwo stworzyć ciekawy wzór, detal, kształt na torcie ? Tu z pomocą przychodzi KAKAO. Wystarczy szablon domowej roboty ! W tym celu na kartonie odrysowujemy wybrany kształt, czy to serduszko, kwiat, a nawet kontur zamku księżniczki - ostrymi nożyczkami wycinamy szablon. Kładziemy kartkę
kolorowotorcikowopierniczków, ale też innych pysznych ciastek i ciast. Poniżej przygotowałam dla Was listę wszystkich świątecznych cudeniek, które przez ostatnie lata gościły na naszym stole, wszystkie pyszne i godne uwagi! Pierniczki najlepsze na świecie! Zimtsterne Ciasteczka cynamonowe Brunsli Milanais Crinkles Czekoladowe serduszka Cranberry Noël
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny przepis na ciasteczka last minute :) Orzechowe ciastka ze smakowitą konfiturą! Znajdziecie go również w mojej publikacji w grudniowym numerze Kuchnia. Magazyn dla smakoszy. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu po 0,5 szklanki orzechów włoskich i migdałów odrobina startego świeżego imbiru 4 łyżki masła szczypta soli(...)wykrawamy z nich serduszka. Użyjcie dwóch wielkości foremek i w połowie ciasteczek zróbcie okienko. Na blachę wyłożoną papierem układamy ciasteczka i pieczemy ok. 5-8 min. Upieczone ciasteczka układamy na kratce, i kiedy będą już zupełnie wystudzone posypujemy je cukrem pudrem, a następnie nakładając po pół łyżeczki konfitury na pełne ciastko, przykrywamy je ciastkiem z okienkiem
Spektrum Smakuczekoladą wewnątrz i na zewnątrz <3 Inspiracja przepisem ze strony Ciastko z dziurką . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 16 pralinek: 100 g okrągłych biszkoptów 4 czubate łyżki jagód 100 g białej czekolady 3 płaskie łyżki gęstej śmietanki 36% Składniki na polewę: 150 g mlecznej czekolady czekoladowe serduszka lub wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI
My Culinary Artupiekłam rozwałkowany placuszek, ostudziłam i dopiero wtedy powycinałam serduszka. Wyszły, jak już pisałam, naprawdę dobre. Potrzebują tylko trochę cierpliwości... I żelaznych nerwów też. Przepis z Småkager. Kræs for slikmunde - pierwszy, który okazał się być tak niedopracowany. Do tej pory zastanawiam się, jak oni te ciastka przed pieczeniem wycinali... Imbirowe serca w białej czekoladzie Składniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNajprostsze kruche ciasteczka w kształcie serduszek upieczone, lukrem i cukrowymi dekoracjami ozdobione, w prezencie z pocałunkiem jak wręczycie to prawdziwy uśmiech zapewne zobaczycie. Bo jak z miłością dla miłości sami coś przygotujecie, zawsze to będzie najpiękniejszy prezent na świecie J Składniki: na ciastka: 100 g masła 2 żółtka, 200 g maki pszennej, 100 g cukru białego
Moniki Smakołykipodsypując mąką (ciasto nieco się lepi), wykrawać serduszka wysokości około 5 cm. Delikatnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10-12 minut w 180 st. C. Ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Za pomocą szprycy wyciskać na brzegi ciastek, tworząc dekoracyjny wzorek. Na środku każdego ciasteczka ułożyć pół
Pożeraczka, czyli raz adobrzewykrawamy różne kształty. Ja przy okazji walentynek zrobiłam serduszka. Wykrojone ciasteczka układamy na papierze pergaminowym i układamy na nich migdały. Na koniec smarujemy je żółtkiem wymieszanym ze śmietaną. Do mieszaniny żółtka ze śmietaną, dodałam trochę barwnika spożywczego, żeby zmienić trochę kolor, ale to tylko taka mała plastyczna zmiana. Ciastka pieczemy w temperaturze 180C , na złoty kolor. Smacznego
Smakowy Raj