ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:613/892)

Tołpyga z warzywami i sosem jajeczno cytrynowym 132

sól do smaku 1 woreczek do pieczenia ryb Sos: 1 szklanka bulionu warzywnego lub rosołowego 2 łyżki masła 2 łyżeczki mąki pszennej Sok z ½ cytryny 1 żółtko ½ szklanki śmietany kremówki Szczypta cukru sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania Filety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym przekroić na dwie duże Porcje, posypać solą i roztartym pieprzem syczuańskim równomiernie

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z pianką 257

wlać żółtą galaretkę zmiksować, wylać na nasączony ponczem pierwszy blat biszkoptu-robić to sprawnie, aby masa nie stężała za szybko.  Przykryć drugim biszkoptem –również nasączyć ponczem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem odłożyć połowę masy jedną część wymieszać z malinową galaretką a drugą ze śmietan fiks.  Część masy z galaretką wylać na drugą cześć blatu

Wanilia i Kardamon
Kostka limonkowa 229

mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny 10 dag cukru Krem limonkowy: 1/2 litra śmietany kremówki 2 limonki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Poncz: 3/4 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru 1/2 limonki Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub kiwi 1/2 słoiczka dżemu z czarnej

Wanilia i Kardamon
Rabarbarowe lody w ażurkach z mlecznej czekolady 177

podania zachęci Was do zrobienia. Składniki: Mus z rabarbaru: 6 lasek rabarbaru 4 łyżki wody 1/2 szklanki cukru Lody: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 300 ml śmietanki słodkiej kremówki 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Ażurowe koszyczki z czekolady: 1,5 tabliczki mlecznej czekolady Goplana silikonowe foremki do muffinek folia spożywcza Sposób przygotowania: Rabarbar myjemy kroimy w kostkę przekładamy do rondelka zasypujemy

Wanilia i Kardamon
Herbaciany sernik na zimno 259

ciasto na letnie biesiadowanie pod chmurką do tego filiżanka aromatycznej herbaty i nic więcej do szczęścia nie potrzeba! Składniki: Spód: 100 g okrągłych biszkoptów Masa serowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1/2 cytryny 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Galaretka herbaciana: 2 czubate łyżeczki czarnej herbaty Cytryna&Limonka  Basilur 2-3 łyżeczki żelatyny

Wanilia i Kardamon
Torcik śmietanowo-truskawkowy 166

jednocześnie kuszący. Składniki: Różowy biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik w żelu -opcjonalnie Masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 1/2 kg serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 80 dag świeżych truskawek wiórki kokosowe białe Poncz: 1,5 szklanki gotowanego osłodzonego kompotu z rabarbaru i truskawek Sposób wykonania: Ciasto: Białka

Wanilia i Kardamon
Kurczak w delikatnym sosie serowo-ziołowym 1901

smakiem Tapas bo czasu już nie było.... podałam go z ryżem i wyszło ...mniam! Składniki; 1 duży podwójny filet z kurczaka 6 plastrów suszonych pomidorów 1 szklanka kremówki 30% 125 g kremowego serka  o smaku Tapas Arla 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka ziół śródziemnomorskich sól morska do smaku biały pieprz do smaku Sposób

Wanilia i Kardamon
Deser z truskawkami i bitą śmietaną 224

szybkie desery, takie jak ten. Nie trzeba wiele wysiłku, aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć je na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Udekorować truskawkami. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Królewiec kakaowy . 2020

pierwszym placku miodowym .Przykryć biszkoptem i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć drugi blat miodowego ciasta.Udekorować czekoladową polewą . Polewa czekoladowa: 150 g śmietany kremówki 150 g czekolady gorzkiej Śmietanę podgrzewamy ,nie zagotowujemy ,rozpuszczamy w niej kawałki gorzkiej czekolady i powstałą polewą smarujemy ciasto

Ladylaura.
Śmietanowy krem rabarbarowy 151

Słodkawy z lekką, gorzkawą nutą. Moim zdaniem przepis warty Waszej uwagi. Do przygotowania śmietanowego kremu rabarbarowego potrzebujemy: – 2 pęczki rabarbaru – 2 łyżki masła – 2 kubeczki śmietany kremówki – 1.5 filiżanki cukru Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na kawałki – całość wrzucamy na rozgrzaną patelnię i chwilę smażymy (ok 10-15 minut). Po tym czasie dodajemy cukier

Szybko Tanio Smacznie
Słodka pomarańcza 351

rozpuszczamy dwa budynie, łączymy z gotującym się sokiem i gotujemy do zgęstnienia składników. Powstałą gorącą masę przelewamy na wystudzony biszkopt, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Śmietankowa pianka: 1/2 litra śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1/3 szk gorącego mleka 1. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Do śmietany dodajemy małymi porcjami zimne mleko z żelatyną

Apetyczna babeczka
Pralinki z truskawkowym nadzieniem 231

Składniki na 24 pralinki: 150 g truskawek 1 łyżka cukru 1/2 łyżki wódki 45 ml śmietanki kremówki (3 łyżki) 200 g białej czekolady 175 g mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN+ chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczniemy od przygotowania nadzienia: Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, blendujemy na gładkie puree. Przelewamy do garnuszka, dodajemy cukier i gotujemy na małym/średnim ogniu

My Culinary Art
Zupa cebulowa z grzankami 199

dodać opcjonalnie jeszcze łyżkę miodu (pod koniec smażenia). Do rondelka z podsmażoną cebulą wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu jeszcze kilkanaście minut, doprawiamy do smaku i lekko zabielamy łyżką kremówki. Podajemy z grzankami z pieczywa pszennego.   Artykuł Zupa cebulowa z grzankami pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Schab w sosie z czerwonej papryki 172

robimy w ten sposób zasmażkę, która zagęści sos). Dokładnie mieszamy, po chwili dolewamy rosół i doprowadzamy do zagotowania – co spowoduje zgęstnienie sosu. Na końcu dodaję ok. 1 łyżki kremówki, doprawiam do smaku maggi, pieprzem i dodaję (opcjonalnie – jeśli lubicie) łyżeczkę miodu.   Artykuł Schab w sosie z czerwonej papryki pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Sos grzybowy 139

zaczynając na kaszy i chlebie kończąc. Składniki: 1/2 kg grzybów leśnych (prawdziwków, borowików, podgrzybków itp) 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki oliwy 125 ml śmietany kremówki sól, pieprz Grzyby oczyścić i pokroić na kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić 30 g masła i 1 łyżkę oliwy. Wrzucić cebulę i smażyć

My simple kitchen