ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:514/892)

Ciasto piernikowe z cynamonową śmietanką i pierniczkami. 151

jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki sproszkowanych goździków Dodatkowo: 500ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru pół łyżeczki cynamonu pierniczki do ozdoby Sposób przygotowania: Aby przygotować ciasto miksujemy masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jajka jedno po drugim cały czas

wysmienity
Ciasto "Nocka" 269

jajka 3 łyżki cukru 1 i  1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 litr śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżki cukru pudru 5-6 łyżki kakao 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody Warstwa galaretkowa: 4 opakowania galaretki o smaku czarnej porzeczki

talerz przyjemności
Kretowisko. 375

Młynów Stoisław 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao gorzkiego 1 łyżka wody 1 łyżka oleju Składniki na masę : 830 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 galaretki agrestowe 500 ml przegotowanej wody 6, 7 bananów o równej długości 10 kostek czekolady Milka oreo blaszka o wymiarach 26/37 Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Pomarańczowo-miętowe orzeźwienie 270

ponownie doprowadzamy do wrzenia. W gorącej rozpuszczamy zieloną galaretkę. Przygotowaną dzień wcześniej śmietankę wyjmujemy z lodówki, przecedzamy przez sito. Liście mięty dokładnie wyciskamy, po czym możemy je wyrzucić. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając 2-3 łyżeczki miętowego pudru oraz galaretkę (na samym początku procesu tężenia – gdy ma już lekko gęstniejącą konsystencję). Od razu wykładamy na ciasto

Smaki Na Talerzu
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 160

minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, a następnie odwrócić spodem do góry na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Ganache z czekolady 2 szklanki śmietany kremówki  1 ½ szklanki czekolady pokruszonej lub takich specjalnych kulek Przygotowanie: W średniej wielkości garnku ustawionym na małym ogniu, wymieszać śmietanę i czekoladę, aż czekolada się rozpuści i będzie miała gładką konsystencje

Życie zaczyna się w kuchni
Pomarańczowy zawrót głowy 189

odrobiną nuty mandarynki dla tych którzy uwielbiają cytrusy. Składniki: - 2 galaretki pomarańczowe - 200 ml soku pomarańczowego Hortex - 1 puszka mandarynek w zalewie - 125 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki 30 % Przygotowanie: Jedną galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody a drugą w 450 ml. Gdy pierwsza przestygnie dodajemy sok pomarańczowy, mieszamy i po przelaniu do pucharków wstawiamy do lokówki. Mandarynki

Kulinarne życie
Ciasto czekoladowo – miętowe 340

pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostudzenia, a ostudzone kroimy w poprzek na pół. K rem czekoladowo – miętowy: – 250 ml śmietanki kremówki – 150 g czekolady z nadzieniem miętowym – 1 galaretka cytrynowa – 250 ml wrzątku Śmietankę ubijamy na sztywno i odstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku i odstawiamy

Relaxtime
Czekoladowo- wiśniowy deser lodowy 204

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy żółtkowej i stawiamy na małym ogniu ciągle mieszając, ale nie zagotowując. Śmietanę kremówkę ubijamy, a następnie powoli wlewamy przygotowaną masę czekoladową. Dodajemy pokruszone drobno 2 wafelki czekoladowe. Masę przelewamy do pojemnika po lodach i lekko zamrażamy mieszając ją co jakiś czas

Kuchnia w czekoladzie
Placki Ziemniaczane z Sosem Kurkowo- Śmietanowym 199

drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni dodajemy kurki ( większe kroimy w kostkę ). Gdy grzyby przesmaż ą si ę wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem, solą i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Zdejmujemy z ognia i dodajemy kwaśną śmietanę . Gotowe placki ziemniaczane polewamy

Słodka Strona
Babeczki z toffee i kremem 112

tego jak bardzo czekoladowe chcecie spód do babeczek) * 200g masła  * 2 żółtka * 1/3 szklanki cukru pudru * łyżka śmietany * 2 puszki masy kajmakowej lub toffee * 400 ml śmietany kremówki * 4 łyżki cukru pudru Do dużej miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier, masło, śmietanę i żółtka, czyli wszystkie składniki na ciasto. Całość mieszamy aż do połączenia się składników. Gotowe ciasto chłodzimy

Klasyka Gotowania
Babeczki czekoladowe z kremem śmietanowym 208

zrobić to zwykłą łyżką. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 -25 min. Wyjmujemy babeczki z formy i pozostawiamy do wystygnięcia. KREM 200 ml śmietany 36% z lodówki (kremówki) 250 g serka ricotta lub mascarpone z lodówki 2 łyżki cukru pudru  Krem : Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż powstanie jednolity krem. Szprycujemy . Posypujemy groszkami

Kubki smaku
Karmelowe LOVE 363

mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 400g herbatników (6 paczek) kakao bez cukru do posypania na wierzch   Ciasto: 1. Białka ubić na sztywno i ciągle

Kocham Czekoladę
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 271

cukru + szczypta soli Masa serowa: 250 g twarogu półtłustego 400 g waniliowego serka homogenizowanego 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku) Masa śmietanowa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku) Sos malinowy: 400 g malin (mogą być mrożone) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki wody cukier

Smaki Na Talerzu
ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM 184

budyń śmietankowy 1 opakowanie sok z cytryny 2-3 łyżki cukier 1 łyżeczka Mus czekoladowo nugatowy: wafelki o smaku nugatowym Lusette  2 opakowania czekolada mleczna 200 gram śmietana kremówka 36 % 200 gram mleko 200 mililitrów żelatyna 2 łyżeczki + woda do pokrycia żelatyny Dekoracja: czekolada mleczna 50 gram wafelek o smaku nugatowym Lusette  1 opakowanie mleko 3 łyżki

Kuchnia Paulettes
Cytrynowe babeczki i kilka słów o formach do pieczenia 183

szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka soku z cytryny Skórka otarta z jednej cytryny Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 łyżki kremu  lemon curd Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do przygotowania babeczek muszą mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. W misie ubić

Wanilia i Kardamon