minut. Analogicznie postąpić z czerwoną galaretką. Po całkowitym stężeniu obie galaretki pokroić w kostkę. Nadzienie jogurtowe Żelatynę namoczyć w wodzie, po czym lekko podgrzać w celu całkowitego rozpuszczenia. Mleko kokosowe ubić mikserem lub trzepaczką aż do uzyskania konsystencji śmietany. Dodać stewię oraz jogurty i dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę i dokładnie wymieszać. Biszkoptowy blat wyłożyć połową galaretek, zalać nadzieniem jogurtowym(...)powtórzyć proces z resztą galaretek i nadzienia jogurtowego. Przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki na minimum 2 h, a najlepiej na całą noc. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 ciastka: Wartość energetyczna: 114 kcal Tłuszcz: 7,7 g Węglowodany: 4,5 g w tym błonnik 1,2 g Białko 5,8 g Artykuł Keto ciasto – Jogurtowiec (Paleo, LowCarb
Modern Cave Girlblendujemy razem z miodem i ekstraktem waniliowym na dość gładką masę. Najlepiej dodawać miód stopniowo do uzyskania gęstej, gładkiej papki. Ja dodałam dodatkowo łyżeczkę skrobi z tapioki i olej kokosowy (dla obniżenia indeksu glikemicznego). Jeżeli masa wychodzi zbyt rzadka dodajemy mąkę lub więcej skrobi. Jeżeli masa jest zbyt sucha dolewamy trochę wody. Gotowa masa powinna być dość gęsta(...)szło ją formować w dłoniach. Po nałożeniu na łyżeczkę masa powinna z niej spłynąć po przechyleniu. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce na każde ciastko, lekko spłaszczamy. Między ciastkami zostawiamy odstępy, rozlewają się w trakcie pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.20 minut, na termoobiegu, do lekkiego przyrumienienia. Wyjmujemy z piekarnika
Smaczne Zdroweblogu jest serników wiele tradycyjny , kokosowy , czekoladowy , z morelami , z brzoskwiniami , a nawet ze śliwkami ale z jagodami jeszcze nie było. Dlatego dziś mam dla Was pyszny, kremowy sernik z dodatkiem jagód, na dodatek bardzo prosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą(...)Spód: 150 g herbatników 50 g masła Ciastka rozdrabniamy, można zmielić, zblendować albo potraktować tłuczkiem do ziemniaków, technika dowolna ważne by zmielić je na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy całość aż się połączy. Taką mieszanką wylepiamy dno tortownicy (24 cm) i wstawiamy do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera (użyłam gotowego z wiaderka
Cynamonowe szczęściejest też polewa. Są tu orzechy, daktyle, miód, kokos,czekolada, boczek. No dobra boczku nie ma, ale mógłby się tu znaleźć bo boczek jest super Ale wracając do ciastka, możecie uformować z niego batoniki tak jak na zdjęciach, albo zrobić jedno duże ciasto. Orzechy możecie dać dowolne jakie akurat posiadacie na stanie. Czy muszę pisać, że przygotowanie jest banalne(...)Chyba już się do tego przyzwyczailiście ale napisze, przygotowanie jest banalne, jak zwykle, potrzeba głównie blendera. Składniki na Snickers paleo: Warstwa kokosowo-orzechowa ½ szklanki orzechów nerkowca 1 szklanka mąki kokosowej albo zblendowanych migdałów ¼ szklanki płatków kokosowych 2-3 łyżki miodu 2 łyżki oleju koksowego 2 łyżki kremu kokosowego (z góry puszki kokosowej) Warstwa karmelu 1szklanka migdałów (namoczonych w ciepłej wodzie
PaleoLifeowoce. Placuszki ryżowe z porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 150 g mąki ryżowej 220 ml soku jabłkowego łyżeczka cukru 2 jajka 2 łyżeczki oleju kokosowego dwie garści czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz) do podania: kuleczki czerwonej porzeczki pokruszone ciasteczka, np. takie Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy z sokiem, cukrem, jajkami i olejem. Mieszamy i odstawiamy(...)Dodajemy porzeczki i mieszamy ponownie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, do zrumienienia, z obu stron. Podajemy posmarowane serkiem, posypane okruszkami z ciastek i świeżymi porzeczkami, ewentualnie po prostu posypujemy cukrem pudrem
Dzieje kuchennej Wiewióryotrzymamy coś pysznego i niepowtarzalnego. Kakaowe kokosanki zadowolą każdego wielbiciela małego co nieco. Drugie zdjęcie przedstawia kokosanki kakaowe w towarzystwie swoich sióstr bliźniaczek tylko białych ;) Zapraszam ! Na jedna blachę ciastek 50 gr masła 2-3 białka + szczypta soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru + 1-2 łyżeczki kakao ( zależy od kakaa ) 1. Masło(...)rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz 2 łyżeczki budyniu i kakaa 3. Do rozt. i ostudzonego masła przekładamy nasze wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka. 4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier
Gotowanie...to proste !daktyli z intensywnym i dobrej jakości kokosem (na szczęście bez tego specyficznego smaku jaki zjełczały kokos lubi zostawiać) to ambrozja smaku! Duży plus też za fakt, że pomimo oleju kokosowego kuleczki nie są ani trochę tłuste. Trufle MANGO: Skład – uwaga! 100% mango :D Fani tego owocu mogą być tutaj w równie 100% usatysfakcjonowani! Pyszny smak słodkiego mango bez zbędnych dodatków(...)cytrusów w słodyczach ale głównie chodzi nam a dodawane sztuczne i chemiczne aromaty pozostawiające nieprzyjemny gorzki posmak. Tutaj nic takiego nie ma miejsca, wręcz dzięki olejkowi trufle przypominają nam ciastka Delicje z pomarańczową galaretką :) Jest jeden minus, ponieważ jak się człowiek uprze to nawet znajdzie tutaj nuty moreli czy migdałów jednak są one skutecznie maskowane przez zbyt intensywny olejek
Candy Pandaszależy jaki kształt i wielkość sobie wymarzycie. Składniki na około 20 sztuk: 130 g mąki pszennej białej 130 g mąki ziemniaczanej 150 g oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego delikatnego w smaku 100 g cukru 2 czubate łyżki ciemnego kako 1 banan łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki ziela angielskiego szczypta soli płaska łyżeczka sody(...)zawartość obu misek. Zagnieć gładkie ciasto, owiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez 20-30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wykrawaj ciastka. Ja się trochę pobawiłam i zrobiłam połowę ciastek z dziurką. Powykrawane ciasta przenieś delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C przez około
greenscarfciasteczek: 1 opakowanie (40 g) dowolnego budyniu 150 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g miękkiego oleju kokosowego/margaryny roślinnej Przygotowanie: Miękki (nie mylić z płynnym) olej kokosowy zblenduj/utrzyj na idealnie gładką, puszystą i pozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania z budyniem, ponownie utrzeć. Przesiać do masy mąkę i wymieszać. Powstanie dosyć miękka, plastyczna masa dająca się(...)ciacha są gotowe, będzie się wydawało, że są miękkie, bo podczas pieczenia wygląda to jakby robiła się pianka na górze, nie panikować, tak ma być, po całkowitym wystudzeniu ciastka twardnieją, stają się kruche i delikatne. Smacznego! Artykuł Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfObudziłam się dziś po 6 rano, zobaczyłam, że na dworze ciemno i zimno, nie pozostało mi więc nic innego jak pieczenie ciasteczek ;) Skład jest klasyczny mąka
Kasia SarnaNo to dziś nie piekę mimo to powstanie coś słodkiego na jeden ząb jak to mówi moja córka.Maleństwa przepyszne i na jeden kęs:) Składniki
Różowa kuchniaWalentynki - dzień inwazji serduszek i innych symboli miłości :) Więc u mnie na blogu również nie mogło ich zabraknąć. W tym roku zdecydowałam się na przepis Mistrza
Świat CiastaSwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami :) Coś szybkiego I coś słodkiego dla naszych milusińskich I nie tylko :) Zaczynamy :) Składniki na ok 24 gniazdka: 300 gr
Smaki Edytydało się mnie odspawać od tacy z ciastkami, Olivki i Amelki zresztą też nie. Amelka oczywiście musiała sprawdzić czy kruche ciasteczka są na prawdę kruche... (Chyba przy Amelce zatrudnimy kurę w domu na pół etatu - jajka będą przy okazji... ) Chyba muszę wzmocnić swoją siłę woli i być bardziej asertywny w stosunku do ilości spożywanych węglowodanowych posiłków(...)temu było podobnie i wcześniej też... Składniki: 300g mąki 130g masła 1 łyżka oleju kokosowego (może być też smalec) 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, olej kokosowy, śmietanę i dużym nożem wszystko razem siekamy. Następnie szybko rękami łączymy składniki (ma powstać plastyczne ciasto, jeśli uznamy, że jest zbyt
Dieta Rozdzielna i Zdrowieproducenci nie uśmiechali się, żebyśmy to napisały :) ). Same od siebie polecamy: - SER W WIADERKU PIĄTNICA (czerwony) - MĄKA Z ROZTOCZA 450 TORTOWA (Na wersję tradycyjną) - MĄKA SCHAR NA CIASTKA I NA CHLEB (pół na pół, dla wersji bg). Przy okazji! Odnalazłyśmy świetny sklep internetowy z produktami spożywczymi i dostawą do domu. Jest wart uwagi, ponieważ w ofercie ma asortyment(...)tabliczkę "ZDROWIE". W sklepie FRISCO.PL można kupić między innymi produkty: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) + asortyment dla domu (papiery, folie
Wypisz WymalujZdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch(...)sufletów wysmarowanych wodą. Piec w mikrofali 3-4 minuty. Wyjąć na talerz. Krem 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego Składniki zmiksować. Na talerzu ułożyć jeden blat ciastka, posmarować kremem i przyłożyć drugim blatem. Po wierzchu posypać wiórkami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogprzepis "ukradłam" z blogu Olinki-Smakowy Raj i troszkę go zmodyfikowałam wg własnej potrzeby. Ciastka bardzo szybko się przygotowuje, dłużej zaś trwa ich chłodzenie:) Miałaś rację Olinko- moje dzieciaki też chciały próbować, czy już nadają się do jedzenie:D Zbyt wielu mam degustatorów w domu. Ale udało się i fotka także zrobiona. Jedyny feler, to szybciutko się(...)skończyły:) Z podanych składników wyszło mi jakieś 35 sztuk. Były pyszne. Składniki: 20 dag płatków owsianych 10 dag wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 100 ml mleka Wykonanie: Masło, cukier i mleko gotuję, dodaję do tego kakao i mieszam by nie było grudek. Wsypuję płatki zmieszane z wiórkami kokosowymi, dokładnie mieszam
Ciasteczkowy Potwórzblendować np. maliny, brzoskwinie, porzeczki itp. z niewielkim dodatkiem wody i zrobić galaretkę w formie musu. ps. Nic się nie zmarnowało, z resztek powstał deser. Składniki na około 20 ciastek o średnicy 8 cm: dodatkowo będziesz potrzebować 2-3 tabliczki gorzkiej czekolady. na galaretkę: pół litra soku łyżeczka agaru 300 g owoców 100-200 g cukru Przygotowanie galaretki: przez(...)tortowej 20 ml octu jabłkowego (2 łyżki stołowe) 200 g cukru (najlepiej trzcinowego nierafinowanego) 400 ml mleka sojowego płaściusieńka łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia 120 g oleju kokosowego lub innego roślinnego szczypta soli Przygotowanie: Dodaj do mleka octu jabłkowego i odstaw na chwilę, aby mleko się lekko ścięło. Zblenduj na puszystą masę cukier z olejem kokosowym. Mąkę
greenscarfminuty. Upieczone łupinki wyjmowałam i odkładałam na talerz do ostudzenia. Gdy łupinki wystygły, smarowałam je w środku nutellą i sklejałam po dwie połówki ze sobą. Po przygotowaniu wszystkich ciastek, wstawiłam je do lodówki, aby krem stężał. Takie orzeszki są najlepsze na drugi lub trzeci dzień gdy łupinki trochę zmiękną, ale to oczywiście rzecz gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zerknięcia(...)pozostałe przepisy na orzeszki: orzeszki z kremem budyniowym lub wafelkowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/orzeszki-z-kremem-wafelkowym-i.html) oraz orzeszki kakaowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/orzeszki-kakaowe_29.html), orzeszki z kremem kokosowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/orzeszki-z-kremem-kokosowym.html). SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjecukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g zmielonych migdałów lub orzechów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka domowe powidła (ja użyłam konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać(...)Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką i posmakowane "pełne" ciastko. Gotowe można udekorować ksylitolem w pudrze. Przełożyć do pudełeczka i odczekać kilka godzin, aż zmiękną
FitKotkakao) olej kokosowy syrop klonowy (opcjonalnie) Wykonanie Ugotowaną kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi i syropem klonowym. Lepimy batoniki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, dodajemy syrop klonowy (wedle uznania). Tak przygotowaną czekoladą polewamy każdego batonika. Gotowe bounty wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy(...)wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem raju. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort
lady-och-mistrzyni.blogspot.comkakao) olej kokosowy syrop klonowy (opcjonalnie) Wykonanie Ugotowaną kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi i syropem klonowym. Lepimy batoniki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, dodajemy syrop klonowy (wedle uznania). Tak przygotowaną czekoladą polewamy każdego batonika. Gotowe bounty wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy(...)wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem raju. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciepłe dni. *foremka 25*34 cm Składniki: 300 g okrągłych biszkoptów 1,5 l mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 2 łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej ( 110 g) Połowę biszkoptów rozłożyć na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko zagotować(...)kaszę mannę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Podzielić na połowę i do jednej części dodać kakao. Gorącą jeszcze masę kakaową wylać na biszkopty i od razu przykryć ją pozostałymi ciastkami. Wylać na nie gorącą masę białą, wyrównać i odstawić do wystudzenia. Nierozmrożone wiśnie przełożyć do rondelka i wstawić na mały ogień, gotować chwilę. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Mała Cukierenka . Oprócz rodzynek - dodałam żurawinę i robiłam większe ciasteczka. Wyszły przepyszne i już podczas pieczenia
Di gotujeKasza jaglana gości na naszych talerzach chyba w każdej możliwej postaci: na słodko, na słono, w formie placków, ciastek, koktajli czy sałatek. I bardzo często w formie ciast. Dziś zapraszam więc na udawany "sernik" bez pieczenia, który zaskoczy szczególnie zagorzałych przeciwników kaszy jaglanej! :) Składniki: CIASTO: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 szklanki wody - sok z 1 pomarańczy - skórka starta(...)pomarańczy (trochę odkładamy do posypania gotowego sernika) - 4 łyżki syropu z agawy/cukru trzcinowego - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 4 łyżki mąki kokosowej - 3 łyżki oleju kokosowego - garść rodzynek POLEWA: - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 2 łyżki syropu z agawy/cukru trzcinowego - ew. 1 łyżka masła klarowanego Kaszę wsyp do garnka i podpraż kilka minut na małym ogniu, żeby pozbawić ją goryczy. Zalej kaszę
Smakuje zdrowo