ciastka kakaowe - 941 przepisów (strona:43/63)

KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 156

Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki 1 łyżka proszku do pieczenia 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 1

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Rafaello bez pieczenia 79

przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Składniki: litr mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy cukier wiórki kokosowe ok 200-250g herbatniki kakaowe i maślane (kto jakie woli) kostka masła 200g Sposób przygotowania: 1 i ½ szklanki mleka mieszamy z cukrem, mąką pszenna i ziemniaczaną, żółtkami, cukrem wanilinowym. Miksujemy. Resztę mleka trzeba przegotować, gdy się(...)piankę. Wystudzony budyń mieszamy z masłem, dodając wiórki kokosowe. Tortownica śr. 26 cm, na sam dół kładę dwie warstwy ciemnych herbatników a na górze dwie jasne. Wystarczy około 500g ciastek. Przekładamy budyń razem z ciastkami. Ostatnią warstwą musi być masa budyniowa. Wtedy posypujemy ją grubo wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W zasadzie można jeść

Wasze Przepisy
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 165

Ziarenkowa  http://www.ziarenkowo.com/ Zapraszam do wypróbowania  produktów tych firm  zdrowych , ekologicznych , bez konserwantów.           Składniki na ciasto kakaowe : 2 , 1/2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki    Masła migdałowego Primavika   http://www.primavika.pl/ 1 budyń waniliowy  Winiary 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy(...)mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut do lodówki Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie wałeczek do ciastek to możecie nim rozwałkować , wykrawać foremką dowolne kształty. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut . Upieczone ciasteczka można podawać

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik czekoladowy z marcepanowymi różyczkami 144

Kakao mieszać z roztopionym masłem aż nie będzie grudek, dodać do ciastek i wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy i starannie uklepać a następnie dokładnie wygładzić łyżką. Warstwa ciastek ma zachodzić na łączenie spodu i boków tortownicy. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (grzałki górna i dolna(...)miksera przez około 2 - 3 minuty na małych obrotach miksera, aż masa będzie gładka (starać się nie napowietrzać masy). Śmietankę podgrzać i dokładnie wymieszać z kakao. Gładką kakaową masę dodać do masy serowej i zmiksować na małych obrotach miksera. Wbijać kolejno jajka miksując wolno przez około 15 - 30 sekund po każdym dodanym jajku.Czekoladę połamać na kosteczki

Państwo Wojtczuk gotują
3 - KOLOROWE CIASTECZKA 186

Składniki: 300 g mąki pszennej 300 g mąki ziemniaczanej  250 g margaryny 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki maku 1 łyżka kakao 1

Ciastka - domowe słodkości
BABKA POMARAŃCZOWO - KAKAOWA 125

Składniki: 4 jajka  3 / 4 szklanki cukru  1 łyżka cukru waniliowego  250 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 3 / 4 szklanki mąki ziemniaczanej

Ciastka - domowe słodkości
Kokosowy 3 Bit 98

Trzy warstwy kakaowych herbatników przełożonych masą budyniową, masą kajmakową i bitą śmietaną. Dla dopełnienia kokosowego smaku Wierzch ciasta posypany jest wiórkami kokosowymi. Kokosowy 3-bit jest bardzo prosty w wykonaniu. Po całej nocy w lodówce zyskamy puszyste, delikatne i wprost rozpływające się w ustach ciasto dla najbliższych. Gwarantuję, że zniknie błyskawicznie :) Składniki: prostokątne herbatniki kakaowe (około 60 szt.) Krem budyniowy(...)dodawać po 1 łyżce wcześniej przygotowanego budyniu.  W prostokątnej blaszce o wymiarach 23 x 33 cm (wyścielonej papierem do pieczenia lub folią rantową )   ułożyć 1 warstwę ciastek. Posmarować je kremem budyniowym (fot.1) . Następnie na warstwie kremu ułożyć drugą warstwę ciastek. Ubić śmietanę kremówkę ze Śmietan-fix-em na sztywno. Odłożyć 1/4 śmietany

Świat Ciasta
Ciasto z kremem budyniowo-chałwowym bez pieczenia 110

200g masła 300g chałwy (u mnie przeważnie waniliowa)   Polewa:  150g czekolady (u mnie gorzka)  3 łyżki masła/mleka/słodkiej śmietanki Dodatkowo:  około 350g herbatników kakaowych Opcjonalnie: sezam do posypania (u mnie biały i czarny) Przygotować krem. Z 750 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budynie z żółtkami. Pozostałe mleko zagotować i następnie połączyć(...)dokładnie wymieszać z uprzednio rozdrobnioną chałwą. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno umieścić warstwę herbatników, połowę masy budyniowo-chałwowej, herbatniki, resztę masy i na końcu ponownie ciastka. Całość wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekaną czekoladę. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy

Di gotuje
Sernik migdałowy. 161

Sernik migdałowy, piekłam na moje urodziny. Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z kawą i kieliszkiem likieru Amaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego(...)likieru amaretto 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Wierzch sernika: 1/2 łyżki kawy espresso 2 łyżki śmietany (22%) 1 łyżka amaretto 2 łyżki kakao Przygotowanie spodu sernika: Masło roztopić w rondelku. Ciastka, migdały, kakao i roztopione masło umieścić w malakserze, rozdrobnić na mąkę.   Masę przełożyć do tortownicy i mocno ugnieść za pomocą łyżki. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Codziennik Kuchenny
Waniliowe ciasteczka renifery 165

Delikatne, maślane i waniliowe ciasteczka z świąteczną dekoracją z reniferem skradną serca nie tylko najmłodszych. Łatwo się je przygotowuje, a wyglądają świetnie :) Przepis zaczerpnięty z bloga

Pyry na Gaz
Ciasto dyniowe bez pieczenia 157

Pyszna delikatna masa dyniowa przekładana kakaowymi herbatnikami idealnie pasuje do kubka gorącej kawy. Deser ten polecam szczególnie osobom, które nie przepadają za zbyt słodkim ciastami. Składniki (26x20): 2 opakowania kakaowych herbatników (2 razy po 250 g) 2,5 szklanki kremówki 2 szklanki puree z dyni szklanka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka cynamonu pół łyżeczki mielonych goździków pół łyżeczki kardamonu(...)przyprawami. Ubijamy przez chwilę mikserem na najmniejszych obrotach. w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy na przemiennie warstwę herbatników i masę dyniową do wyczerpania składników. Wierzch ciasta ozdabiamy pokruszonymi ciastkami. Ciasto można dodatkowo udekorować polewą czekoladową tworząc tzw. "esy floresy". Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus chłodzenie Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Tort z masą kawową 133

nadrabiam zaległości i zostawiam Wam tort bez okazyjny (jak widać nawet nie miałam pomysłu na jego dekorację!). Zdążyliście już zapewne zauważyć, że uwielbiam torty na ciężkich. czekoladowych lub przynajmniej kakaowych biszkoptach, więc i tym razem nie mogło być inaczej :) Obiecuję, że tort Adama będzie jasny, bo taki bardziej pasuje mi do dziecka ;) Składniki na tort o śr. 18cm Biszkopt(...)rozpuszczalnej 1½ łyżki gorącej wody 1 łyżka zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny Krem malinowy: 100g serka mascarpone 100ml słodkiej 30% śmietanki 50g świeżych malin 1 łyżka miodu Dodatkowo: Maliny Ciastka oreo do dekoracji Mały słoiczek dżemu malinowego Sposób przygotowania Biszkopt: Kakao zalewamy wrzącą wodą, mieszamy, a następnie dolewamy mleko i ponownie łączymy składniki ze sobą. Pozostawiamy do przestudzenia. Mąkę

Kuchnia w czekoladzie
Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera 99

25x35) Twaróg mielony 1 kg Jajka 4 Cukier szklanka Cukier migdałowy paczka 15 g ( można pominąć lub dodać waniliowy) Masło 200 g Mleko 200 ml Budyń śmietankowy 2 Herbatniki kakaowe 300 g Polewa: biała czekolada 100 g + masło 10 g + garść wiórek kokosowych Przygotowanie: Do garnka przełożyć masło oraz cukry. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno(...)zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyłam papierem do pieczenia i jedną warstwą herbatników. Wykładamy połowę gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników. Wykładamy pozostałą masę serową i kolejną warstwę ciastek. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać masło i całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić po herbatnikach. Posypać workami kokosowymi. Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Ciasto Milky Way bez pieczenia 146

/margaryny 3 szklanki mleka w proszku (około 330g; nie granulowanego!) Polewa: 150g czekolady (u mnie 75g mlecznej i 75g gorzkiej) 50 ml mleka/śmietanki Ponadto: 190-200g herbatników kakaowych Przygotować masę. Mleko (zwykłe) z cukrami należy umieścić w garnuszku i mieszając - zagotować, aby rozpuściły się oba cukry. Mieszankę zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie(...)rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników (**), połowę masy mlecznej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  (*) Mleczną mieszankę należy dodawać po kilka łyżek

Di gotuje
KOKOSOWY TORT BOUNTY 119

dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 3 części. Upieczone ciasto kakaowe nasączamy czekoladą, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu i czekoladę. Całość przykryć i ponownie nasączyć.   W dwóch szklankach namoczyć żelatynę, 1 i 2 łyżeczki(...)barwnikiem. Żelatynę podgrzać i roztopić. Dodać do ubitej śmietanki. Gdy jest jeszcze płynna wylewamy na tort, tak, aby mogła swobodnie spływać po bokach. Dekorujemy kwiatami. Jeżeli przygotowałaś/eś ciastka z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania