razem serniczek na zimno ;) co prawda jest jesień ale miałam ochotę na coś bez pieczenia. Smak jest rewelacyjny .... połączenie słodkich brzoskwiń z kwaskowatym smakiem(...)ananasów....idealne... Polecam przetestować ,w lecie będzie idealny a zimą też czasem mamy ochotę na coś deserowego a nie pieczonego ...polecam :) Składniki na blaszkę 26 cm ale śmiało można zrobić na 28 cm Spód : - 150 g biszkoptów - sok z brzoskwiń do namaczania Masa serowa : - 1 kg sera białego z wiaderka - 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym - pół szklanki cukru pudru
Wypieki RenePrzepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce. Poezja! Ile ja się pochwał za ten torcik nasłuchałam to głowa mała ;) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: (tortownica 28 cm) Spód ciasteczkowy: 30 dag ciasteczek (np. herbatniki, kruche) 150 g masła 100 g czekolady(...)użyć 2 puszki mleka kokosowego (ilośći żelatyny nie trzeba zwiększać) 1. Ciasteczka zmiksować w malakserze na piasek (ewentualnie można je rozwałkować lub roztłuc tłuczkiem). Masło rozpuścić, wlać do okruszków ciastek, wymieszać dokładnie dłonią. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać okruszki z masłem (będą miały konsystencję mokrego piasku) i ugniatając je dłońmi wylepić nimi cały spód tortownicy. Odstawić
Kto ugości moich gości?Kokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao
Kuchnia co dniaKażdy chyba zna to ciasto a mowa o Strzępcu inna nazwa Pleśniak może nie zbyt ciekawa ale ciasto pyszne a to się liczy najbardziej. (adsbygoogle
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPrzepis na te pyszne ciastka - rogaliki znalazłam na blogu ALI i od razu wpadły mi w oko. Małe, niepozorne, proste i szybkie do zrobienia. Posypane jedynie odrobiną cukru wymieszanego z cukrem waniliowym ... z wierzchu lekko chrupiące, miękkie w środku mają smak i zapach wanilii i budyniu :)) Pyszne są świeże, ale i na drugi dzień(...)smakują rewelacyjnie, wg mnie nawet nabierają dodatkowego smaku :) Polecam gorąco! Składniki: 220g m ąki pszennej 110g miękkiego masła (ja dałam roztopione) 95g cukru 2 żółtka 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 łyżki mleka 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo: 1 białko cukier wymieszany z cukrem wanilinowym Wykonanie: Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać pozostałe składniki
Walijskie PichcenieCiasto drożdżowe ze śliwkami Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Składniki: 7 g drożdży suchych 150 ml mleka 3 jajka 200 g cukru
kuron.com.plPozostaję w temacie letnich i lekkich ciast. Dziś bardzo orzeźwiająca tarta z kremem sokowo-budyniowym i bitą śmietaną. Ja użyłam soku gruszkowo-cytrynowego, więc mój krem
Mia Cucina SofietaMagdalenki to małe francuskie biszkoptowe ciasteczka o charakterystycznym kształcie muszelki, który uzyskuje się dzięki pieczeniu w specjalnych foremkach z wgłębieniami
Walijskie Pichcenieminut, do lekkiego przyrumienia. Blaszkę wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Ja swoje ciasto po wystudzeniu (skurczyło się dość sporo) przełożyłam do mniejszej formy wyłożonej dokładnie papierem do pieczenia (boki również). Warstwa budyniowa: W garnku umieszczamy masło, ok.600g mleka oraz cukier zwykły i waniliowy i zagotowujemy. W innym naczyniu mieszamy 200g mleka z żółtkami oraz proszkiem budyniowym(...)może jeszcze ściągać). Dokładnie mieszamy i wykładamy na schłodzoną warstwę budyniową. Wygładzamy. Na warstwie śmietanowej układamy ciastka maślane (lub dowolne), miejsce przy miejscu. Boki wyłożyć połamanymi na mniejsze kawałki ciastkami. Na warstwie ciastek rozsmarowujemy dżem (najlepiej by był bez kawałków owoców (ja wybierałam ze słoika samo rzadkie). Blachę wstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Na schłodzonym cieście
Smaczne Zdroweciastka migdałowe: 1 białko, 1 szczypta soli, 60 g cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 150 g migdałów bez skórek, galaretka z kompotu 70 gram śliwek wędzonych, 70 gram gruszek suszonych – nie kandyzowanych, 70 gram jabłek suszonych – nie kandyzowanych, 70 gram rodzynek, 70 gram moreli suszonych, skórka z 1/2 cytryny, żelatyna plasterki pomarańczy(...)jaki się jemu poświęci. ciastka migdałowe: Migdały podprażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Zetrzeć. Ubić białko dodając szczyptę soli. Dodając cukier dalej ubijać aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny. Dodać migdały i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do szprycy cukierniczej. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać nieduże ciasteczka. Wstawić
królestwo garów To mój faworyt wśród serników. Szybkość przygotowania i łatwość wykonania sprawia, że często do niego wracam. Nie trzeba wałkować, nie trzeba mrozić i ścierać na
Jadło i czytadłoSkładniki: 2 budynie śmietankowe 750 ml mleka 4 łyżki cukru dwie krople olejku migdałowego kostka masła 150 ml likieru jajecznego adwokat dodatkowo herbatniki kakaowe 2 opakowania
PychotkaaaOstatnio wielkim hitem są ciasteczka Oreo. Słodkie i bardzo czekoladowe...mnie osobiście nie przypadły do gustu (nie jestem fanką czekolady). Za to moja córka mogłaby je
Smaczne Zdrowejogurtu waniliowego (0,1%)50 g cukru2 łyżeczki ekstraktu z cytryny6 płatków żelatyny300 g borówek amerykańskichdodatkowo:100 g borówek amerykańskichMasło rozpuścić i przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ugnieść palcami lub łyżką masę ciasteczkową. Schłodzić w lodówce 20-30 minut.Schłodzony spód podpiec w 180 st. C. przez(...)niektórzy ludzie. Należy im się szacunek i miłość za przyjaźń, którą nam dają. Nie wolno wyrzucać psów przez okno, a ludzi, którzy to robią, należy karać z najwyższą surowością. Bez względu na piętro, na którym (zupełnie przypadkiem zapewne) mieszkają i to, czy pod oknem mają chodnik, czy trawę!Wybaczcie te wykrzykniki, ale jak o tym myślę, to zęby
Pożeraczka, czyli raz adobrze