ciasteczka - 38923 przepisów (strona:502/2595)

Francuskie zwijańce z mieszanką ziaren i migdałów 121

delikatnie przekładamy na prostokątne ciasto. Ważna uwaga, kroimy jeden plaster i od razu go przekładamy. Tak przygotowane ciastka pieczemy ok. 15 min w 180°C. Po upieczeniu ciastka powinny przestygnąć. Najlepiej smakują, gdy są delikatnie ciepłe i dodatkowo polane syropem z agawy. Rada: wierzch można posypać cukrem brązowym :) Smacznego

Moniki Smakołyki
Niebiański sernik 199

Wilgotny, kremowy, rozpływający się w ustach... Składniki na spód: 35 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz mielonymi migdałami.  Dno tortownicy o średnicy 20 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia, na który wykładamy przygotowaną mieszankę.  Ciasteczkowy spód należy podpiec przez(...)stopniach. Po upływie tego czasu tortownicę wyciągamy i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia.  * użyłam ciasteczek holenderskich, półsłodkich  Składniki na masę serową: 550 g twarogu  200 g mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżka budyniu waniliowego 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 16 g 2 jajka Miksujemy razem twaróg z mascarpone. Po chwili dodajemy śmietankę, ja zawsze

Plate of Joy
Sernik Rafaello 205

wiórkami kokosowymi, udekorowany połówkami Rafaello! Piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm - jest bardzo wysoki, wypełnia formę po brzegi. Składniki na spód: 30 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz mielonymi migdałami.  Dno tortownicy o średnicy 20 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia(...)wykładamy przygotowaną mieszankę.  Ciasteczkowy spód należy podpiec przez ok. 5 - 7 min w 170 stopniach. Po upływie tego czasu tortownicę wyciągamy i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia.  * użyłam ciasteczek holenderskich, półsłodkich  Składniki na masę serową: 700 g twarogu  250 g mascarpone 160 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżka budyniu śmietankowego 30 g wiórków kokosowych 220 g cukru

Plate of Joy
Tarta gruszkowo-morelowa 80

Składniki: 250g ciastek digestive 10 łyżek mąki 8 łyżek cukru szczypta soli duży cukier wanilinowy 250g masła 5 gruszek 2 słoiczki konfitury morelowej orzechy krojone (u mnie Bakal)   Sposób przygotowania: Kruszymy ciastka i łączymy je z  pozostałymi suchymi produktami. Dodajemy masło i wyrabiamy ciasto.Wyklejamy nim formę do tarty.Na wierzch układamy krojone w plasterki gruszki i posypujemy

Wielki apetyt
Zdrowe ciasteczka 149

Jęczmienne ciastka z czekoladą są naprawdę pyszne. Wielką ich zaletą jest również to, że przygotować może je każdy i zajmie mu to dosłownie chwilkę. Więc jeśli szukacie alternatywy dla tradycyjnych ciastek zawierających tylko krocie pustych kalorii dobrze trafiliście. Świetnie sprawdzą się również jako drugie śniadanie do szkoły czy przysmak w sam raz na piknik. Składniki: 1 szklanka płatków

Wielki apetyt
Cafe latte w serniku 171

ogromnie - we dwie zjadłyśmy połowę na jedno posiedzenie... A to zdecydowanie o czymś świadczy. Sernik cafe latte Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 1 łyżka kakao 40 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 200 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)mocnej, ostudzonej kawy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: czekoladowe ziarenka kawy Ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z kakao i rozpuszczonym masłem.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ciasteczkową masą. Dobrze docisnąć. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. Serek, mleko, śmietanę, jajka i mąkę zmiksować na gładką masę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 202

lodami czekoladowymi i kawałkami brownie. Uwierzcie mi - to prawdziwa rozkosz! TRIFLE CZEKOLADOWE Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I BROWNIE /przepis własny, składniki na 6 porcji/  Ten deser to czekoladowe niebo. Ciasteczka, mus i świetne lody. W dodatku dzięki rozetkom nie musimy myśleć o dekorowaniu całości. Dla mnie ideał!  1 opakowanie czekoladowych lub kakaowych ciasteczek 100 g stopionej gorzkiej czekolady dobrej(...)później połączyć całość i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce do momentu aż mus będzie gęsty i zimny.  Przygotować pucharki, do każdego pokruszyć na dno kilka czekoladowych/kakaowych ciasteczek nasączonych wcześniej w kawie. Na warstwę ciastek nałożyć porcję musu i nakryć go drugą porcją nasączonych w kawie i pokruszonych ciasteczek. Na wierzch nałożyć rozetkę lodów czekoladowych z brownie Carte

KUCHARNIA
Ciasteczka owsiane z marchewką i rodzynkami 179

Ponieważ bardzo polubiliście mój przepis na  ciasteczka owsiane z bananem , mam nadzieję, że przepis na ciasteczka owsiane z marchewką i rodzynkami również przypadną Wam do gustu :) Ciasteczka są zdrowe i pyszne, znikają w mgnieniu oka! Jak widzicie, pomimo że piekłam je wieczorem, nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia po wyjęciu z piekarnika :) Spróbujcie koniecznie sami :) Składniki: szklanka płatków owsianych(...)naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę, płatki owsiane, otręby, cukier, cynamon, cukier waniliowy. Następnie zawartość obydwu naczyń mieszamy ze sobą i na blasze wyłożonej pergaminem  przy pomocy łyżki układamy ciasteczka. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach

Taste Of My Day
Jabłecznik z kisielem 534

Co prawda najlepsze szarlotki są z jesiennymi jabłkami ale kto powiedział , że nie można ich robić na wiosnę. Kruche ciasto a w środku nadzienie jabłkowe o

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
ciasteczka owsiane z żurawiną 197

składniki: 100 g płatków owsianych 100 g masła miękkiego 30 g cukru pudru 40 g cukru brązowego 1 jajko 80 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Pieguski z owocami goji i czekoladą 152

Zapraszam na pyszne ciasteczka z owocami goji i czekoladą. Doskonałe jako deser do kawy lub herbaty. Do przygotowania ciasteczek użyłam suszonych owoców goji, które otrzymałam od hurtowni przypraw Rafex. SKŁADNIKI: 120g margaryny, 1 jajko, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 30g suszonych jagód goji z hurtowni Rafex , 30g rodzynek. PRZYGOTOWANIE(...)pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję rodzynki, owoce goji oraz pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Mieszam. 2. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Ciastka piekę 20 minut w temperaturze 170 stopni. Do przygotowania ciasteczek użyłam suszonych jagód goji, które otrzymałam do testowania od hurtowni przypraw Rafex . Owoce goij mają wiele cennych właściwości

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto owocowe a'la skubanek 202

Pyszne ciasto połączone z miksem owoców - śliwek, jabłek i brzoskwiń zalanych puszystą pianką to smak nadchodzącego lata... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 4 szklanki mąki 5 jajek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Owsiane ciastka bez jajek i mąki 159

Pyszne, kolejne owsiane ciasteczka na moim blogu. I kolejne bez jajek ( tutaj poprzedni przepis ). Jak ti przy takiej wersji ciastek - robi się je łatwo i szybko i szybko znikają. Plusem tych ciastek jest to, że możemy, przy użyciu foremek, nadać im dowolny kształt, wielkość. Jeśli nie posiadamy foremek, możemy je upiec w postaci owsianych batoników lub uformować dowolny kształt rękoma(...)Inne przepisy na owsiane ciasteczka: Owsiane ciasteczka z dziurką Pełnoziarniste owsiane ciastka z żurawiną i słonecznikiem Owsiane ciasteczka z czekoladą i żurawiną Składniki (na 6 dużych ciastek): - 1 banan - 3/4 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 1/4 szklanki posiekanych dowolnych orzechów (włoskich, laskowych, pekan itp) - 2 łyżki suszonej żurawiny - 2 łyżki pestek słonecznika - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka płatków

CookYourself
Kruche ciasteczka nadziewane smażonymi jabłkami i migdałami z marcepanem. 217

gram obranych, dobrze zmielonych migdałów -35 gram cukru pudru -dwie łyżki wody. Wszystkie składniki zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Zawijamy w folię i przechowujemy w lodówce. Po podpieczeniu bazy ciastek, wyciągamy je z piekarnika i nadziewamy smażonym nadzieniem, delikatnie ugniatając. Siódmą cześć ciasta ucieramy na tarce i posypujemy ciastka z wierzchu. Na środku umieszczamy marcepan, u mnie

BaRepas