Macie za dużo zielonej pietruszki i nie wiecie, co z nią zrobić? Zastanawiacie się, jak ususzyć natkę pietruszki? Dzięki ususzeniu nie zmarnuje się i będzie jak
Bardzo Gruby SmokKurczak z podgrzybkami z makaronem zasmakuje wszystkim koneserom mięsa i grzybów. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/makaron-z-kurczakiem-i-podgrzybkami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokMuffinki z cydrem lub wodą gazowaną i jabłkami to babeczki, które przygotujesz w kilka chwil i zawsze wyjdą pyszne, mięciutkie oraz przyjemnie wilgotne. Cydr nadaje ciastkom lekkości i sprawia, że są puszyste oraz zyskują na smaku. Ja przeważnie używam cydru bezalkoholowego, ale z tym klasycznym też piekłam muffinki i przyznam, że alkohol nie jest w nich wyczuwalny. Zamiast cydru(...)muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i posypać kruszonką. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce
Di gotujeProste w przygotowaniu wytrawne ciastka z ciasta francuskiego, cukinii i sera. Z dodatkiem pomidorków koktajlowych smakują niebiańsko! Artykuł Wytrawne ciastka z ciasta francuskiego i cukinii pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąDanie makaronowe z fasolką szparagową, frankfurterkami oraz sosem serowym z sera cheddar przygotowanym na bazie śmietanki i mleka. Pyszny i prosty obiad z kremowym sosem serowym
Kuchnia MagdaLenyPrzepis dla fanów czekolady! Pieczony sernik mocno czekoladowy wykonany z serka mascarpone, ze śmietanką kremówką i gorzką czekoladą, na kakowym spodzie herbatnikowym oraz polewą z mlecznej
Kuchnia MagdaLenyKto z Was nie lubi borówek? Można się nimi zajadać pod każdą postacią? A co powiecie na naleśniki z borówkami? Będą dobrze smakować zarówno na śniadanie
Bardzo Gruby SmokŚwietny przepis na fasolkę szparagową na ostro, w stylu azjatyckim. Fasolka szparagowa z chili, czosnkiem i imbirem, w sosie sojowym, posypana szczypiorkiem oraz sezamem. Uwielbiam takie
Kuchnia MagdaLenypoziomkowa wyglądają pięknie i smakują najbardziej intensywnie, dzięki czemu wafle są wyraziste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Andruty waflowe z ptasim mleczkiem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciastka Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 20 wafelków Przygotowanie 20 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 310 kcal Wafle z nadzieniem ptasiego mleczka. Andruty nadziewane owocową galaretką ze śmietaną. Przepis(...)mleczkiem","ptasie mleczko","andruty z ptasim mleczkiem"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2021-08-06T10:09:31+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT10M","totalTime":"PT30M","recipeCategory":["Ciastka"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["20","20 wafelk\u00f3w"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"310 cal"},"recipeIngredient":["1 opakowanie wafli tortowych","100 g mas\u0142a","150 g zwyk\u0142ego cukru
ProstePesto.plWaniliowe Improwizacje: Sernik w cieście ucieranym ), sernik z mlekiem skondensowanym (link: Waniliowe Improwizacje: Sernik z mlekiem skondensowanym ), sernik sypany (link: Waniliowe Improwizacje: Sernik sypany ), łatwy sernik na ciastkach (link: Waniliowe Improwizacje: Łatwy sernik na ciastkach ), sernik rosyjski (link: Waniliowe Improwizacje: Sernik rosyjski ), sernik klasyczny (link: Waniliowe Improwizacje: Sernik klasyczny ), sernik z galaretką (link
Waniliowe ImprowizacjeKruche ciasto maślane ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi jagodami leśnymi oraz tartym ciastem na wierzchu to jedno z najlepszych ciast z owocami lata. Ciasto tarte
Kuchnia MagdaLenyJeżeli tylko lubicie grzyby, to na pewno skusicie się na schab wieprzowy w sosie grzybowym. Pyszny, konkretny, sycący i oczywiście mocno grzybowy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokSałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana
Kuchnia MagdaLenyporzeczkowy: 220g mrożonych czarnych porzeczek 60g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 120g śmietanki 36% Krem oreo: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 1 biała czekolada 4 ciastka oreo Mus rabarbarowy z truskawkami: 400g czerwonej części rabarbaru 100g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody 100g słodkiej śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa kilka większych truskawek(...)rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Studzimy, ale pilnujemy by nadal pozostała płynna. Śmietankę ubijamy z mascarpone na gęsty krem. Dodajemy powoli płynną czekoladę, a na końcu pokruszone ciastka oreo. Dokładnie mieszamy (najlepiej szpatułką). Mus rabarbarowy z truskawkami: Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Rabarbar kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy
Kuchnia w czekoladzieKruche ciasto kakaowe ze śmietankową masą a'la sernik, świeżymi czereśniami oraz kakaowym, tartym ciastem na wierzchu. Ciasto to znane może być też jako sernik bez
Kuchnia MagdaLeny