Każdy ma swoje smaki wakacyjne, ale makaron z truskawkami chyba każdy zna i kojarzy ze słonecznym latem. Szybkie danie idealne na upał. A na dodatek banalnie
Bardzo Gruby SmokZupa krem brokułowo-kalafiorowa to świetna propozycja obiadowa zwłaszcza dla fanów tych dwóch pysznych warzyw. Do tego prosta w przygotowaniu. Dla fanów zup kremów Smok poleca
Bardzo Gruby SmokKakaowe muffinki z morelami są przepyszne, pięknie wyglądają i są proste do upieczenia. A na dodatek mogą zaskoczyć gości, dzięki ukrytej w nich morelowej niespodziance. Te
Bardzo Gruby SmokSernik z musem truskawkowym to absolutnie obowiązkowa pozycja deserowa na każdym przyjęciu w sezonie truskawkowym. Jest przepyszny i idealny na każdą pogodę. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokKokosanki to bezglutenowe ciasteczka robione z białek, cukru i wiórek kokosowych. Ciasteczka kokosanki są łatwe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu. Ja najczęściej robię kokosanki kiedy białka jajek pozostają mi po ugotowaniu kremu budyniowego, upieczeniu pączków lub zrobieniu ciasta kruchego. Białka po wybiciu ze skorupki można przetrzymywać do kilku dni w lodówce dlatego też takie “pozostałe” białka(...)kokosowych, przez co kokosanki są nieco cięższe. Masę należy nabierać łyżką i formować w dłoniach w kształt kulek. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ciasteczka kokosanki Składniki na kokosanki. 5 dkg masła 14 dkg białek (około 4 białka) 14 dkg drobnego cukru do wypieków 20 dkg wiórków kokosowych szczypta soli Jak zrobić kokosanki. Masło rozpuścić
MeCookspełna bąbli powietrza. Można sprawdzić, czy nie należy dosłodzić masy. Odstawić całość na 10-15 minut do lodówki, by zgęstniała (zbyt rzadka masa wylana na herbatniki mogłaby spowodować, że ciastka wypłyną na powierzchnię). Na dnie blaszki ułożyć herbatniki. Na ciastka stopniowo wylać gęstniejącą masę twarogową. Wstawić do lodówki na czas przygotowania kokosowego wierzchu. Na patelni, na małym
Lekcje w kuchniMłoda kapusta z koperkiem to oczywiście pozycja obowiązkowa na wiosennych stołach. Pyszna i zdrowa, świetnie komponuje się z różnymi mięsami i ziemniaczkami . Smok poleca zwłaszcza chyba
Bardzo Gruby SmokProste i super pyszne ciasteczka kokosowe, które przygotujesz dosłownie z kilku składników. Składniki 500 g mąki 180 g cukru pudru 180 g wiórek kokosowych 1 proszek do pieczenia 1 margaryna w temp. pokojowej 2 całe jajka 2 żółtka Przygotowanie Mąkę przesiewany do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut. Następnie(...)formujemy kulki wielkość wg własnego uznania, zależy jak duże chcemy mieć ciasteczka, a następnie delikatnie splaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach aż się zarumienią. Będzie to około 15-20 minut. Należy pamiętać by zostawić odstępy między ciasteczkami ze względu na to, że urosną podczas pieczenia. Autor przepisu: Sylwia Artykuł Kruche ciasteczka kokosowe pochodzi
Wasze PrzepisyUrządzacie małe przyjęcie w sezonie szparagowym i chcecie poczęstować czymś gości, a przy tym ich zaskoczyć? Koniecznie zaserwujcie szparagi w cieście francuskim z pomidorami i boczkiem
Bardzo Gruby SmokZawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu
Kuchnia MagdaLenyLubicie nietypowe smaki na obiad? Zupa krem kukurydziano-pomidorowa będzie idealna dla Was ze swoją zaskakującą delikatną słodyczą {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokPrzepis tak prosty, że aż dziwnie go spisywać, ale może przekona osoby, które korzystają tylko z gotowych produktów. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką jest pyszny, szybko
Bardzo Gruby SmokKruche ciasto z rabarbarem z pianką jest przepyszne. Koniecznie musicie je wypróbować teraz, kiedy jest sezon na rabarbar. Do rabarbaru można dodać też inne owoce, np
Bardzo Gruby SmokZupa krem ze szparagów to absolutny hit w sezonie szparagowym. Prosta, szybka, a co najważniejsze pyszna zupa dla całej rodziny. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby Smokworeczka i wyciskamy na przygotowaną blaszkę niewielkie ptysie. Proponuję w kształcie ślimaczków o średnicy 4 cm i wysokości 1,5 - 2 cm. Konieczne jest zachowanie odstępów, bo ciastka urosną - w górę i na boki. Przez 15 minut ptysie pieczemy w temp. 180 stopni, potem zmniejszamy temp. do 160 stopni i dopiekamy je jeszcze około(...)minut. Ważnie: nie otwieramy piekarnika w czasie, gdy ciastka się pieką - zmiana temperatury spowoduje ich opadnięcie. Po upieczeniu, ptysie studzimy na kratce, przekrajamy ostrym nożem i możemy przystąpić do nadziewania. Proponuję robić to bezpośrednio przed podaniem, by nie zdążyły zwilgotnieć i pozostały chrupiące. Składniki kremu: 300 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 słoiczka dżemu lub konfitury
Kronika Piekarnika