ciasteczka - 38923 przepisów (strona:386/2595)

Makaron z truskawkami 53

Każdy ma swoje smaki wakacyjne, ale makaron z truskawkami chyba każdy zna i kojarzy ze słonecznym latem. Szybkie danie idealne na upał. A na dodatek banalnie

Bardzo Gruby Smok
Zupa krem brokułowo-kalafiorowa 84

Zupa krem brokułowo-kalafiorowa to świetna propozycja obiadowa zwłaszcza dla fanów tych dwóch pysznych warzyw. Do tego prosta w przygotowaniu. Dla fanów zup kremów Smok poleca

Bardzo Gruby Smok
Kakaowe muffinki z morelową niespodzianką 76

Kakaowe muffinki z morelami są przepyszne, pięknie wyglądają i są proste do upieczenia. A na dodatek mogą zaskoczyć gości, dzięki ukrytej w nich morelowej niespodziance. Te

Bardzo Gruby Smok
Sernik z musem truskawkowym 69

Sernik z musem truskawkowym to absolutnie obowiązkowa pozycja deserowa na każdym przyjęciu w sezonie truskawkowym. Jest przepyszny i idealny na każdą pogodę. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Kokosanki 71

Kokosanki to bezglutenowe ciasteczka robione z białek, cukru i wiórek kokosowych. Ciasteczka kokosanki są łatwe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu. Ja najczęściej robię kokosanki kiedy białka jajek pozostają mi po ugotowaniu kremu budyniowego, upieczeniu pączków lub zrobieniu ciasta kruchego. Białka po wybiciu ze skorupki można przetrzymywać do kilku dni w lodówce dlatego też takie “pozostałe” białka(...)kokosowych, przez co kokosanki są nieco cięższe. Masę należy nabierać łyżką i formować w dłoniach w kształt kulek. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasteczka kokosanki Składniki na kokosanki. 5 dkg masła 14 dkg białek (około 4 białka) 14 dkg drobnego cukru do wypieków 20 dkg wiórków kokosowych szczypta soli Jak zrobić kokosanki. Masło rozpuścić

MeCooks
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia 65

pełna bąbli powietrza. Można sprawdzić, czy nie należy dosłodzić masy. Odstawić całość na 10-15 minut do lodówki, by zgęstniała (zbyt rzadka masa wylana na herbatniki mogłaby spowodować, że ciastka wypłyną na powierzchnię).  Na dnie blaszki ułożyć herbatniki. Na ciastka stopniowo wylać gęstniejącą masę twarogową. Wstawić do lodówki na czas przygotowania kokosowego wierzchu. Na patelni, na małym

Lekcje w kuchni
Młoda kapusta z koperkiem 59

Młoda kapusta z koperkiem to oczywiście pozycja obowiązkowa na wiosennych stołach. Pyszna i zdrowa, świetnie komponuje się z różnymi mięsami i ziemniaczkami . Smok poleca zwłaszcza chyba

Bardzo Gruby Smok
Kruche ciasteczka kokosowe 56

Proste i super pyszne ciasteczka kokosowe, które przygotujesz dosłownie z kilku składników. Składniki 500 g mąki 180 g cukru pudru 180 g wiórek kokosowych 1 proszek do pieczenia 1 margaryna w temp. pokojowej 2 całe jajka 2 żółtka Przygotowanie Mąkę przesiewany do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut. Następnie(...)formujemy kulki wielkość wg własnego uznania, zależy jak duże chcemy mieć ciasteczka, a następnie delikatnie splaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach aż się zarumienią. Będzie to około 15-20 minut. Należy pamiętać by zostawić odstępy między ciasteczkami ze względu na to, że urosną podczas pieczenia. Autor przepisu: Sylwia Artykuł Kruche ciasteczka kokosowe pochodzi

Wasze Przepisy
Szparagi w cieście francuskim z pomidorami i boczkiem 70

Urządzacie małe przyjęcie w sezonie szparagowym i chcecie poczęstować czymś gości, a przy tym ich zaskoczyć? Koniecznie zaserwujcie szparagi w cieście francuskim z pomidorami i boczkiem

Bardzo Gruby Smok
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 96

Zawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem kukurydziano-pomidorowa 64

Lubicie nietypowe smaki na obiad? Zupa krem kukurydziano-pomidorowa będzie idealna dla Was ze swoją zaskakującą delikatną słodyczą {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 64

Przepis tak prosty, że aż dziwnie go spisywać, ale może przekona osoby, które korzystają tylko z gotowych produktów. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką jest pyszny, szybko

Bardzo Gruby Smok
Kruche ciasto z rabarbarem z pianką 64

Kruche ciasto z rabarbarem z pianką jest przepyszne. Koniecznie musicie je wypróbować teraz, kiedy jest sezon na rabarbar. Do rabarbaru można dodać też inne owoce, np

Bardzo Gruby Smok
Zupa krem ze szparagów 69

Zupa krem ze szparagów to absolutny hit w sezonie szparagowym. Prosta, szybka, a co najważniejsze pyszna zupa dla całej rodziny. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image

Bardzo Gruby Smok
Ptysie z kremem malinowym 66

woreczka  i wyciskamy na przygotowaną blaszkę niewielkie ptysie. Proponuję w kształcie ślimaczków o średnicy 4 cm i wysokości 1,5 - 2 cm. Konieczne jest zachowanie odstępów, bo ciastka urosną - w górę i na boki. Przez 15 minut ptysie pieczemy w temp. 180 stopni,  potem zmniejszamy temp. do 160 stopni  i dopiekamy je jeszcze około(...)minut. Ważnie: nie otwieramy piekarnika w czasie, gdy ciastka się pieką  - zmiana temperatury spowoduje ich opadnięcie. Po upieczeniu, ptysie studzimy na kratce,  przekrajamy ostrym nożem i możemy przystąpić do nadziewania. Proponuję robić to bezpośrednio przed podaniem,  by nie zdążyły zwilgotnieć i pozostały chrupiące. Składniki kremu: 300 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 słoiczka dżemu lub konfitury

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania