Sernik z malinami i kruszonką Bardzo prosty w przygotowaniu, a zarazem pyszny sernik. Nie wymaga wcześniejszego podpiekania spodu, wykładamy wszystkie warstwy i całość pieczemy razem. Smak
Blog z ApetytemPo szparagach i botwince czas na coś z truskawkami. Taka wiosenne kolej rzeczy:) I chociaż ciągle mam poczucie, że tegoroczna wiosna przechodzi mi koło nosa ( to
Cooking for EmilyCiasto z truskawkami na maślance. Placek z truskawkami i cukrem pudrem . Ciasta z tymi owocami to hit nad hity w sezonie truskawkowym, są szybkie, pyszne i
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTruskawkowa rolada bezowa Słodka i chrupiąca beza wypełniona pysznym kremem śmietankowo-truskawkowym. Niebo w ustach! Ciasto jest dość proste i szybkie w wykonaniu, bezę pieczemy krótko
Blog z ApetytemJeśli potrzebujecie prostego i bardzo szybkiego przepisu dla alergika lub weganina to ten przepis jest idealny. Warto go także mieć w zanadrzu, gdy tak jak u
Poezja smakuOto tradycyjny przepis na masę do andruta, pochodzący z mojego domu rodzinnego. Jest mnóstwo przepisów na masę do wafli, jednak jak dla mnie, ten przepis jest
Calzonella.comSernik z rabarbarem Kremowy sernik w kruchym cieście kakaowym z dodatkiem rabarbaru. Jest to łatwy i szybki wypiek, gdyż spodu ciasta nie musimy wcześniej podpiekać. Bardzo
Blog z ApetytemPrzepis z bloga Eweliny . Składniki: (na okolice 20-25 sztuk, zależnie od wielkości) 1,5 szklanki wiórków kokosowych, 1,5 szklanki płatków owsianych, 100g masła, 3
Lejdi of the houseSą pewne przepisy, które towarzyszą mi tak długo, że nawet nie zdaję sobie sprawy o ich braku na blogu. Drożdżówkę z serem robię regularnie od paru
Poezja smakuKolorowe babeczki z kremem i owocami Składniki: Ciasto na zielone babeczki: 100g świeżego szpinaku (najlepiej szpinak Baby) 2 jajka 3/4 szklanka cukru 1,5
Blog z ApetytemKochani na dzień dziecka proponuję przygotować gofry z maślanką bardzo chrupiące, które uwielbiają małe i duże dzieci. Goframi możemy się delektować przez cały dzień. Zastąpienie mleka
Kulinarne pyszności MolkiSerowa tarta rabarbarowa na kruchym spodzie. Z rabarbaru można wyczarować naprawdę coś pysznego. Galaretka jest świetna, kwaskowa i idealnie łączy się z sernikiem. spód
wesoła kuchniaKruche ciasto z rabarbarem, budyniem i bezą Sezon na rabarbar w pełni, więc warto pomyśleć nad zrobieniem pysznego ciacha. Moja dzisiejsza propozycja to delikatne kruche ciasto
Blog z ApetytemSkładniki : 1 kubeczek jogurtu naturalnego ( 200 g ) 3 kubeczki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kubeczek cukru kryształu 15 g cukru z
Przepisy i porady kulinarne