Pyszne i urocze ciasteczka bałwanki idealne na Mikołajki jak i na święta dla dzieci. Fajne też na urodziny tematyczne np. Kraina Lodu :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne i urocze ciasteczka bałwanki idealne na Mikołajki jak i na święta dla dzieci. Fajne też na urodziny tematyczne np. Kraina Lodu :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldczasem jest bardzo pomocne. Tym razem zakupy zaczęłam od mojej ulubionej granoli czekolada i truskawka, wzięłam też do spróbowanie chrupiące musli 5 ziaren z miodem i żurawinę do ciasteczek. Córka zażyczyła sobie swój ulubiony makaron w kształcie zwierzątek i kulki w trzech smakach dobra porcja. Syn koniecznie chciał wypróbować gorzką czekoladę Sturbucks i pastę orzechową. Dla męża wzięłam
kruche babeczkiTe ciasteczka migdałowo-orzechowe bez cukru są bardzo łatwe i bardzo szybkie. Chrupiące, smaczne i z dodatkiem erytrolu. Słodko, ale bez wyrzutów sumienia Uwaga: szklanka 200
Słodki sentymentjuż niczym zaskakującym. W sumie zastanawiamy się czy często je kupujecie? Bo nam już się zdecydowanie przejadły i mając ochotę na coś słodkiego częściej sięgamy po jakieś zdrowsze ciastko czy czekoladę niż po przekąskę z suszonych owoców i orzechów. Te batoniki nie są złe ale drugi raz już byśmy ich nie kupiły. Skala: 4 pandy
Candy PandasU mnie przygotowania do świąt już się zaczęły. Popiekłam pierniki , które po upieczeniu wychodzą niesamowicie miękkie i puszyste. Po prostu rozpływają się w ustach. Tak
Zrób to smaczniesuszone owoce mają w sobie wystarczająco dużo cukru, więc jego dodatek w przepisie jest niepotrzebny. Sprawdź też inne przepisy na świąteczne potrawy: Lebkuchen Śledzie w oleju z cebulką Popękane ciasteczka czekoladowe Metrowiec Sernik królewski Drukuj Kompot z suszu #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star
Na-talerzu.plKokosanki, czyli ciasteczka o czekoladowo kokosowym smaku to klasyka polskich wypieków. Nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Składniki Ciasto 2 szklanki mąki 1/4 kostki masła 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru pół szklanki mleka 2 łyżki miodu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa 3/4 kostki masła tabliczka czekolady 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao Przygotowanie Masło ucieramy
Wasze PrzepisyBardzo smaczne pierniki w dodatku przekładane marmoladą. Są miękkie zaraz po upieczeniu i nie wymagają leżakowania. Można je upiec na ostatnią chwilę, polecam przepis. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje Marioliktórzy już zaczynają poszukiwania świątecznych inspiracji wcześniej niż zwykle na blog powraca zakładka Wigilia i Boże Narodzenie - KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do pieczenia ciast i ciasteczek, a także mięs możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TU - KLIK! przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjekolacji wigilijnej jest karp, natomiast w Karyntii- pieczona kaczka. W większości regionów wieczerza składa się tylko i wyłącznie z dań postnych. Królują ryby. Na deser Austriacy jedzą różnego rodzaju ciasteczka. Na świątecznym stole nie może zabraknąć ciasta składającego się z mleka, mąki, soli, masła i miodu. Taki wypiek ma być dobrą wróżbą na kolejny rok. Oprócz tego wśród austriackich świątecznych
ProstePesto.plZawijaski cynamonowe występują w różnych odmianach. Sama robiłam je kilka razy i zawsze smakowały naprawdę dobrze. Jednak ten przepis z kolekcji Thermomixa (TM) trochę mnie zaskoczył
W mojej kuchnikońcu dodać sodę i ponownie masę wymieszać Tak przygotowaną masę przykryć i pozostawić w zimnym pomieszczeniu do czasu pieczenia ciasta na Święta. Z tej masy piernikowej można również upiec ciasteczka - pierniki. Ja wykorzystam do zrobienia tradycyjnego piernika. Upiekę 3 placki i przełożę je powidłami śliwkowymi. Tak jak w tym podobnym, ale trochę innym przepisie. Tam znajdziecie więcej wskazówek jak ostatecznie
Proste PotrawyBiałka ubijamy. Gdy mocno się spienią zaczynamy stopniowo dodawać drobny cukier (miksujemy za każdym razem przez 2-4 minutki). Na sam koniec dodajemy mielone orzechy, wiórki kokosowe oraz pokruszone ciasteczka (nie wszystkie muszą być bardzo drobno pokruszone, mogą zostać gdzieniegdzie niewielkie kawałki), delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Smaki Na Talerzu