Dekorowanie tortu gotowymi słodyczami Dekorowanie tortu gotowymi słodyczami to proste i szybkie zadanie, z którym poradzi sobie niemal każdy cukiernik-amator. Żelki, pianki, rurki z kremem czy pokruszone ciasteczka? Wiele zależy od rodzaju słodyczy, na które się zdecydujesz. Równie istotna jest wymyślona przez ciebie kompozycja. Pamiętaj, że powinna tworzyć ona stylową i estetyczną całość, która musi pasować do siebie
Kuchnia MagdaLenyżurawiny. Pierniczki Pyszne, proste, efektowne. Możesz je posypać cukrem pudrem bądź polukrować i dowolnie ozdabiać. To szczególne zadanie dla małych pomocników. Przepis na pyszne pierniczki jest łatwy, a same ciasteczka super smaczne. Keksy Idealny wypiek na Święta Bożego Narodzenia to keks makowy . Możecie do ciasta wrzucić dowolne bakalie, skórkę pomarańczową, cytrynową lub kandyzowany imbir. które dodatkowo wzbogacą smak i aromat
Zasmakuj KuchniDomowa czekolada z dodatkiem ulubionych bakalii. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link). MIEJSCE 3 – Czekolada
BullioPierniczki z ciasta dojrzewającego Jeszcze rzutem na taśmę zostawiam Ci przepis na pierniczki z ciasta dojrzewającego. To pyszny sposób na wykorzystanie wcześniej przygotowanego ciasta → ciasta na
Kulinarne przygody Gatitywzmocni Waszą odporność a także pomoże przy infekcji, poznacie przepisy na najlepszy budyń orzechowy, cykorię faszerowaną migdałami, różanym balsamico i chorizo, na najukochańsze jajka faszerowane Lary, na fistaszkowe ciasteczka piaskowe albo na letnią sałatkę z pikantną omastą z orzechów pekan. I na koniec muszę wspomnieć o szacie graficznej, nie znajdziecie tu sztucznie wystylizowanych zdjęć, pojawiają się za to zdjęcia piękne
Wylizany Rondelwzmocni Waszą odporność a także pomoże przy infekcji, poznacie przepisy na najlepszy budyń orzechowy, cykorię faszerowaną migdałami, różanym balsamico i chorizo, na najukochańsze jajka faszerowane Lary, na fistaszkowe ciasteczka piaskowe albo na letnią sałatkę z pikantną omastą z orzechów pekan. I na koniec muszę wspomnieć o szacie graficznej, nie znajdziecie tu sztucznie wystylizowanych zdjęć, pojawiają się za to zdjęcia piękne
Wylizany Rondelsłoiczków z etykietami. Co więcej, możesz zrobić tego rodzaju prezent bliskiej Ci osobie, która uwielbia gotować. Słoiki ze szklaną, ozdobną pokrywą to także piękna ozdoba stołu – schowaj w nich ciasteczka, a dłużej pozostaną świeże. A gdyby tak wykorzystać małe słoiki do przechowywania rzeczy w łazience? Patyczki kosmetyczne, waciki czy gąbeczki do podkładu w eleganckim szklanym naczyniu będą się doskonale prezentować
sierotka maRysia w kuchniPrzepyszne kruche kardamonowe ciasteczka idealne na święta Bożego Narodzenia. Zostaw kilka sztuk pod choinką dla Mikołaja ;) Składniki (22-23 szt.): 120 g. masła 80 g. cukru
Delicious PlaceOkres przedświąteczny to okres wzmożonego wypiekania. Są to ciasteczka, pierniczki, ciasta na przedświąteczne spotkania z przyjaciółmi i znajomymi no i oczywiście wypieki typowo świąteczne. Ponieważ wiele osób prosiło mnie o przepis na biszkopt piernikowy postanowiłam opisać jak zrobić takie ciasto z dodatkiem luźnych powideł lub gęstego musu owocowego. Pamiętajcie jednak o tym, że jeśli wasz mus będzie
Gotuj Sam!Ciasteczka orzeszki z nadzieniem kakaowym. Moim najnowszym dodatkiem do mojej kolekcji ciasteczek są wypełnione kakaowym nadzieniem orzeszki. Moja rodzina uwielbia wszelkiego rodzaju ciasteczka, a jeszcze lepiej
Zdrowy Styl JoannyŚwiąteczne cantucci z żurawiną i pistacjami, z dodatkiem skórki pomarańczowej. Twarde, włoskie ciasteczka idealne do kawy. Idealne też na samodzielnie wykonany, słodki podarunek. Zapakujcie w torebkę
Cooking for EmilyDzień dobry! W ramach świątecznych przygotowań mam dla Was przepis na maleńskie pierniczki, pochodzące z Danii. Zmieniłam trochę ich skład, żeby miały niski indeks glikemiczny, jednak
Pełny talerzPrzepyszne nadziewane pierniczki, które nie potrzebują leżakowania by zmięknąć, ponieważ od razu wychodzą super mięciutkie! Jako nadzienia użyłam domowych powideł śliwkowych, ale możecie nadziać je dowolnym
Opowieści z piekarnikaokoło1 godzinę lub do zamrażalki na 30-40 minut. 2. Po tym czasie wyjmujemy zagniatamy jeszcze raz (możemy podsypywać mąką) i wałkujemy na grubość 0,5 cm, wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez 8-10 minut. Wystudzone pierniczki dowolnie przyozdabiamy :) Tutaj widać jak miękkie i pulchne wychodzą te pierniczki, plus mała wpadka na koniec
Gotowanie...to proste !