Co prawda jesteśmy dopiero po połowie listopada, jednak wiele osób zaczyna już powoli przygotowywać się do świąt i tym samym szuka inspiracji na świąteczne wypieki. Dlatego
Okiem Blondynki by McBlondiPrzygotowania do świąt trwają w najlepsze, a choć za oknem śniegu jak na lekarstwo, to w powietrzu wyraźnie czuć już świąteczny klimat. Czas zatem, na małą
Okiem Blondynki by McBlondiPrzygotowania do świąt ruszyły pełną parą i wszędzie już czuć świąteczny klimat. Udzielił się on również mnie, dlatego dzisiaj mam dla Was mój wypróbowany przepis na
Okiem Blondynki by McBlondiSkładniki: 500 g zmielonego białego sera 500 g mąki 3 łyżki ukwaszonej śmietany 18% 50 g cukru 4 żółtka 3 łyżeczki spirytusu (jeśli nie mamy, pomijamy
Walijskie Pichcenieprezencie dołączyłam także tabelę motywacyjną i tabelę do pomiarów, aby stosowanie menu było przyjemne i co najważniejsze – satysfakcjonujące! Jest też coś dla łasuchów – przepis na kultowe ciasteczka kakaowe z fasoli, które skradły Wasze podniebienie przy okazji poprzedniego e-booka: „ Słodycze bez cukru, słodzików, glutenu i laktozy „ . Przykładowe pyszności z zimowego menu O korzyściach płynących z diety
Natka Pietruszkikroku dodaj do nich suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) i dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni układaj porcje ciasta i smaż na złoto z obu stron. Słodkie ciasteczka To najszybszy przepis na wykorzystanie banana – poza smoothie – jaki poznasz. Wystarczy pulpę bananową wymieszać z płatkami owsianymi, orzechami włoskimi, rodzynkami. Następnie uformuj małe kuleczki i ułóż je na blasze wyłożonej
ProstePesto.plTak jak już Wam wielokrotnie pisałam niesamowicie się cieszę, że seria FIT przepisów robi taką furorę zarówno na blogu, jak i na moim Instagramie , na którego
Ostra na Słodkotygodni. Po schłodzeniu rozwałkowujemy je na placek o grubości około 3 mm, najwygodniej na podkładce sylikonowej lub blacie podsypanym mąką. Na połowie powierzchni placka pieczątką do ciasteczek polecam wycisnąć delikatnie wzorki - u mnie, jak widać na zdjęciu, dość pokaźne gwiazdki. Placek piernikowy piekłam w kwadratowej foremce silikonowej, po przestudzeniu przekroiłam go na dwie równe
Kronika Piekarnikaprzekąski na jeden kęs, niektóre podaję na zimno, ale robię też takie na ciepło. Najlepsze do tego typu dań jest ciasto francuskie, z którego możemy zrobić zarówno proste ciasteczka na słodko, jak też wytrawne przekąski. Takie też są dzisiejsze moje sakiewki ze szpinakiem i pieczarkami, które zrobiłam na imprezę sylwestrową. Przekąski takie robi się bardzo szybko, a jeżeli farsz przygotujemy
Danka Pichcipapierem do pieczenia. Smarujemy roztopionym masłem i posypujemy ziarnami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Wyciągamy i studzimy. Następnie każde ciastko przekroić na połowę. Składamy dwa rodzaje kanapeczek jedne z szynką drugie z łososiem wędzonym. Dolną cześć posmarować serkiem kanapkowym ułożyć kawałek sałaty położyć pół plastra szynki/ łososia zwinięte
Andzia PichciTe proste rogale budyniowo-marcepanowe sprawdzą się doskonale jako szybki deser, przekąska dla niespodziewanych gości, na imprezę czy po prostu coś dobrego do kawy. Rogale są
Słodki sentymentchrzcin w restauracjach organizowane są posiłki. Przeważnie jest to obiad, czasami obiad i podwieczorek. Nieraz goście mogą liczyć na tzw. gościniec, czyli ładnie zapakowane ciasto na wynos lub ciasteczka zapakowane efektownie w pudełeczko lub woreczek. Jakie dania zamawiają goście? Organizatorzy takich uroczystości najczęściej zamawiają polskie dania – rosół, pieczeń, schabowy, ziemniaki, surówki. Dania są polskie, dość ciężkie, ale doskonale sycą
jakszef.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki drobno kruszymy, za pomocą malaksera lub blendera. Masło roztapiamy i dodajemy do zmielonych ciasteczek. Mieszamy do połączenia składników. Następnie ciasteczkową masę przekładamy na blaszkę i ugniatamy za pomocą łyżki. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 10 minut
Przepiski.plMasa orzechowa na ule 400g orzechów włoskich 200 herbatników 1 cukier waniliowy 200g cukru pudru 150g masła 2 białka 2 łyżeczki kakao Krem 3 żółtka
Gotowanie jest łatwe