Ciasteczka snickerdoodle to ciasteczka, które podbiły serce całej mojej rodziny. Przepis na nie znalazłam na moim ulubionym blogu Wilkuchnia . Uwielbiają je wszyscy, bo są niezwykle delikatne. Dodatkowo, za sprawą masła i cynamonu przepięknie pachną, wypełniając przyjemnym aromatem cały dom. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach – tradycyjnej, z użyciem tradycyjnego masła oraz w wersji bez nabiału, zamieniając masło na masło(...)roślinne. W jednej i drugiej wersji ciasteczka smakowały wyśmienicie Więc jeśli nie możecie jeść nabiału, to proponuję dokonać małej podmiany Ciasteczka snickerdoodle Składniki: 100 g masła 100 g cukru jajko 200 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki octu winnego łyżeczka cynamonu Sposób wykonania: Do miski przełóż masło oraz cukier. Ucieraj aż do połączenia się składników. Jeśli
365 dni dookoła kuchniUpominek od strony Cookpad za przepisy na słodkości Bożonarodzeniowe. Polecam stronkę https://cookpad.com/pl i serdecznie dziękuję za nagrodę bambusowy uchwyt na telefon lub
Ciastka - domowe słodkościWygrana w konkursie świątecznym Boże narodzenia na stronie Facebooka na grupie społecznościowej Nasze Ulubione Słodkości. Polecam grupę są na niej bardzo fajne i miła atmosfera oraz
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt cytrynowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 1 łyżka cukru cytrynowego 200 g margaryny 2 łyżki oleju 190 g jogurtu naturalnego 1,5 szklanki
Ciastka - domowe słodkościsernik, przynajmniej dla mnie, jest najlepszym wśród ciast. Dziś u mnie sernik łatwy i w miarę szybki do zrobienia. Bez ciasta na spodzie, a w zamian za to na ciastkach: markizach i margaretkach. Sernik puszysty i delikatny, który wychodzi równy i nie zapada się. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera z wiaderka 200g serka homogenizowanego waniliowego(...)1szkl. cukru 125g masła 50ml śmietany 30% 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 1 budyń śmietankowy szczypta soli szczypta proszku do pieczenia ulubione ciastka (u mnie mini markizy i kruche z marmoladą) Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę o wymiarach 26x26cm wyłożyłam papierem do pieczenia, wpuszczając brzegi w obręcz tortownicy. Na dnie blachy ułożyłam ciastka. Jajka i masło wyjęłam
Waniliowe Improwizacjemasę i wlewamy do wrzącej wody z sokiem. Gotujemy budyń, często mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzony budyń. DODATKOWO: 2 paczki ciastek Delicje pomarańczowe 2 galaretki pomarańczowe 3 szklanki wody Odsączone brzoskwinie z 1 puszki 1/4 szkl. mocnego naparu z kawy 3 łyżki alkoholu, np. spirytusu ZŁOŻENIE CIASTA: Na biszkopt kokosowo(...)orzechowy wykładamy połowę kremu budyniowego. Kawę łączymy z alkoholem i nasączamy delikatnie ciastka Delicje. Ciastka układamy na masę budyniową czekoladą do dołu (lekko wciskamy je w krem). Na ciastka wykładamy pozostałą część kremu. Przykrywamy plackiem kokosowo-orzechowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki. Układamy je na wierzchu placka
psgotujemyTarta śledziowa to pyszne danie na ciepło. Sprawdzi się idealnie na spotkanie świąteczne, obiad, czy kolację. Składniki: Ciasto: 260 g mąki pszennej 140 g zimnej margaryny
Ciastka - domowe słodkościjuż wyszły. Biorąc pod uwagę fakt, że My tak średnio za słodkościami, ja coś tam dziubnę, ale też bez szaleństw (choć czasem szaleństwa się zdarzają) to ten… 25 ciastek poszło! Przepis znalazłam przypadkiem. Szukałam przepisów na wykorzystanie suszonych jabłek, których miałam w nadmiarze. I tak od strony do strony, od miksera do piekarnika – są. Tzn. były(...)suszonych jabłek 200 g mąki 80 g cukru trzcinowego 100 g zimnego masła 1 jajko pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia (przepis na około 25 ciastek) Jabłka miksujemy w robocie kuchennym na drobne kawałki. Dodajemy do nich mąkę, cukier, masło, sodę i proszek do pieczenia, miksujemy do uzyskania kruszonki. Na bok odkładamy 2 łyżki kruszonki
KardamonovySkładniki: Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy do piernika
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru pomarańczowego 2 łyżki startej skórki pomarańczowej 3/4 łyżeczki mielonych goździków 0
Ciastka - domowe słodkościW najnowszym e-magazynie Cookpad nr 3 Boże Narodzenie znalazły się 4 moje przepisy wraz z króciutką historią tradycji Świąt Bożego Narodzenia w moim rodzinnym domu
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt piernikowy : 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka przyprawy do piernika Masa chałwowa: 2
Ciastka - domowe słodkościKruche ciasteczka z witrażykiem. Składniki : 250 g mąki 120 g masła 60 g cukru pudru żółtko szczypta soli cukier wanilinowy 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie ok 300 g landrynek cukier puder do posypania Wykonanie : Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać je z mąką , aż powstaną grudki. Dodać cukier wanilinowy i żółtko, a następnie szybko(...)lodówki. Landrynki włożyć do woreczka (każdy kolor osobno) i pokruszyć za pomocą tłuczka. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 3-5 mm na stolnicy posypanej niewielką ilością mąki. Wycinać ciasteczka, a mniejsza foremką wyciąć okienka na środku. Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W powstałe okienka wsypać pokruszone landrynki. Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Pomysłowa kuchniaAdwentu. Aromatyczne, czekoladowe, intensywne w smaku. Tak smaczne, że nie można się od nich oderwać. A co najważniejsze, łatwe i szybkie do upieczenia. Składniki potrzebne do upieczenia tych tradycyjnych ciasteczek zawsze mamy w domu. A jeśli brakuje cynamonu lub goździków, to w okresie Swiat i tak warto je dokupić. Ciasteczka polane są lukrem z dodatkiem soku z cytryny, ale amatorzy(...)procentów mogą zastąpić sok białą wódką wiśniową. A gdy lubicie grubą warstwę lukru, dodać więcej cukru pudru. A jak zrobić takie aromatyczne ciasteczka? Bardzo łatwo. Składniki zagniatamy, dzielimy na sześć wałeczków i pieczemy w dwóch porcjach, czyli po trzy wałki na blaszkę. Po upieczeniu gorące wałeczki lukrujemy i natychmiast kroimy na ukośne plasterki o szerokości 2 cm i zostawiamy
dolcevitainmykitchenSkładniki: Biszkopt makowy z bakaliami: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy manny 1
Ciastka - domowe słodkości