składniki na ciasto kruche: 480 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka 2 łyżki śmietany, kwaśnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250
Domowy Smak Jedzenianaturalnego, 3,5 szklanki mrożonych truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej, truskawki oraz borówki do dekoracji. Truskawkowy kusiciel sposób przygotowania Krakersy oraz herbatniki zmielić blenderem. Masło roztopić i dodać do ciastek. Dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 11 cm na 25 cm wyścielić folią spożywczą. Do foremki wyłożyć
Pani domowaczas przemieszać.) Masło ubić do białości i po łyżce zmiksować z zimnym budyniem. Na dnie formy ułożyć połowę herbatników i następnie wyłożyć masę budyniową. Krem wyrównać i przykryć pozostałymi ciastkami. Na wierzchu rozsmarować warstwę toffi. Ciasto schłodzić w lodówce i opcjonalnie udekorować wg uznania
Di gotujeDziś mam dla Was prosty i naprawdę pyszny deser: budyń z kaszy jaglanej. W sumie sama byłam zaskoczona, że to może być aż tak dobre ;) Mój
Ciastkozercyczekam na nią ze słodką niespodzianką. Mama zaprosiła ją do ogrodu na kawę, na kocyk i powiedziała, że czeka na nią mała niespodzianka. Karolina czekając na kawę z ciastkiem nie spodziewała się mnie we własnej osobie, a tym bardziej, pysznego czekoladowego ciasta. Wrażenia bezcenne, a dzięki waśnie tej akcji z Kostką do pieczenia KASIA nie wpadła bym sama
Niezły Młynekpieczemy 10-15 minut. Ptysie studzimy, kroimy na pół. * ptysi wychodzi z podanych proporcji dużo, oczywiście ich ilość zależy od wielkości, polecam robić średnie, jeśli chcecie duże ciastka musicie je piec dłużej, tak by nie były mokre w środku. KREM śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serem mascarpone i cukier puder-miksujemy. Ptysie nadziewamy kremem, oprószamy cukrem pudrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuskładniki na biszkopt: 90 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru 4 jajka wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier
Domowy Smak Jedzeniamasła 1 puszka kajmaku 2 banany 500 g śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miodu czekolada deserowa do dekoracji ( 3 kostki ) Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy. Ciastka blendujemy , albo drobno kruszymy. Rozdrobnione łączymy z roztopionym masłem i miodem. Masą przygotowaną wyklejamy dno foremki i wstawiamy na godzinkę do lodówki. Puszkę z masą kajmakową wkładamy na kilka minut
Różne smaki w kuchniBardzo popularna, lubiana i wyjątkowo prosta surówka z kapusty, marchewki i cebulki z dodatkiem majonezu i jogurtu naturalnego. Idealna jako dodatek do obiadu, niezależnie od pory
Oryginalny smakkakao, wszystko mieszamy aż masa zgęstnieje. Gotową masę zdejmujemy z ognia. Połowę gorącej masy przekładamy na wczesniej ułożone herbatniki i równo ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę ciastek a na herbatnikach równomiernie rozprowadzamy pozostałą masę. Na wierzchu ciasta układamy trzecią, ostatnią warstwę herbatników. polewa Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz margarynę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym
Smakowite DaniaMango BIO. Produkty są dostępne na dzień dzisiejszy w sklepach Piotr i Paweł, Auchan, Carrefour. Bakalie BIO firmy MAKAR są wysokiej jakości. Idealne do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów. Produkty są warte polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia KasiJuż dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka tygodni. Ale wróciłam :) Uporałam się
CiastkozercySkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek oreo ok. 0,5 kg … Czytaj dalej Sernik na zimno z oreo
czarrna od kuchniskładniki na 1 porcję: ok. 50 g kaszy jaglanej 250 ml mleka lub wody 1 garść orzechów garstka malin miód wykonanie: Kasze jaglaną płuczemy 2-3
Domowy Smak Jedzeniarównie pysznym są danonkowe serniczki na zimno. Co potrzebujemy: kilka kubeczków #danonków np.6 x 90g opakowanie żelatyny na litr wody około 500 ml wody gorącej domowy sok malinowy kruche ciasteczka Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w w gorącej wodzie, po przestudzeniu mieszamy połowę płynu z malinowym sokiem, a druga połowę z jogurtami. Układamy wszystko warstwowo w szklaneczkach, pokruszone ciasteczka i jogurty
Życie zaczyna się w kuchni