ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1039/2629)

ziemniak faszerowane z piekarnika 307

składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki czerwonej 150 g pieczarek kawałek ulubionej kiełbaski kawałek sera, startego sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie szczypiorek dodatkowo: np. sos

Domowy Smak Jedzenia
prosty tort z lentilkami 389

składniki na 1 biszkopt jasny: (pieczemy 2 takie biszkopty) 45 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru 2 jajka (białka oddzielone

Domowy Smak Jedzenia
Błyskawiczny sernik wg Aleex 247

pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 laska wanilii lub 1 łyżka(...)amaretto lub 200 ml posłodzonej kawy • gorzkie kakao do posypania Sposób przygotowania: 1. Blaszkę o wymiarach 20 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2. W blenderze zmiksować pokruszone ciasteczka i miękkie masło. Powinniśmy otrzymać konsystencję mokrego piasku. 3. Wyłożyć na dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. W misie zmiksować twaróg sernikowy, dodając serek mascarpone. 5. Wsypać cukier

W mojej kuchni
Deser z serka wiejskiego z ananasem i nutą kawy 174

śmietanką) wymieszać z miodem. Na dnie szklanki szklanki równomiernie rozsypać 2 pokruszone herbatniki i skropić je 2-3 łyżeczkami kawy. Kolejno ułożyć 1/2 porcji serka, krążek ananasa, pozostałe ciastka skropione zaparzoną kawą, serek i na końcu ponownie plaster ananasa. Deser udekorować wg uznania i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub opcjonalnie dodatkowo schłodzony w lodówce. (*) Użyłam kawy z palarni CoffeeNation

Di gotuje
Pastelowy deser serowy 241

opakowanie galaretki pomarańczowej 1 kg sera sernikowego Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 1 szklance wrzątku, odstawić by ostygły i zaczęły tężeć. Na dnie tortownicy(średnica 23cm)rozłożyć ciastka. Twaróg sernikowy podzielić na 3 części.Do każdej dodać po 1 tężejącej galaretce i dokładnie wymieszać.Na biszkopty wylać najpierw czerwoną masę twarogową,potem pomarańczową i na koniec zieloną.Ciasto

Swojskie jedzonko
Miso-shiru z tofu i wakame 167

Miso-shiru to tradycyjna japońska zupa przygotowywana na bazie bulionu dashi i pasty miso, czyli sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu lub jęczmienia. Występują różne rodzaje past

Oryginalny smak
CIASTO SHREK 216

biszkopt, studzimy. Masa różowa: W ¾ szkl. wrzątku rozrabiamy galaretkę, studzimy. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy serek, a na końcu tężejącą galaretkę. Wykładamy na zieloną masę, na wierzchu układamy ciastka.  Całość zalewamy tężejącą galaretką rozrobioną w 700 ml wrzątku. Ciasto przechowujemy w lodówce

słodki bratek
ciasto z orzechową wkładką i nutką kawy 182

składniki na jeden cienki biszkopt: (pieczemy dwa lub jeden z podwójnej porcji a następnie przecinamy go na blaty) 110 g maki orkiszowej lub pszennej 150 g

Domowy Smak Jedzenia
Snicers bez pieczenia 219

cukrem * litr mleka * 200g orzechów ziemnych  * pół szklanki cukru trzcinowego  Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć czarnymi herbatnikami. Budyń przygotować na litrze mleka, gęsty. Wyłożyć połowę na herbatniki, przykryć kakaowymi ciastkami. Wyłożyć drugą część budyniu i przykryć pozostałymi herbatnikami. Rozsmarować masę krówkową. Rozpuścić cukier na suchej patelni. Dodać orzechy, obtoczyć w karmelu. Wyłożyć na masę krówkową. Odstawić na kilka godzin

Magiczne Życie Marty
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 178

przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń bez glutenu , który bez problemu możecie nabyć w sklepie eSłoneczko

Di gotuje
Szybkie kawowe muffiny 156

Dobrze mieć w zanadrzu przepis na szybkie ciasteczka, które możemy przygotować z produktów, które akurat mamy w domu. Jeszcze lepiej, kiedy powstałe słodycze możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły na drugie śniadanie czy słodką przerwę od codziennych obowiązków. W takiej sytuacji doskonale sprawdzą się przepyszne kawowe muffiny, które dzięki zawartości kofeiny doskonale pobudzą nas do pracy i odgonią(...)Powstałe ciasto powinno mieć gęstą, ale płynną konsystencję. Przygotowane foremki wypełniamy do 3/4 wysokości i wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Pieczemy 25 min. Po tym czasie wyciągamy ciasteczka z piekarnika i pozwalamy im wystygnąć w foremkach. Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy roztopioną gorzką czekoladą zmieszaną z odrobiną zaparzonej kawy, dla podbicia smaku. Smacznego

Kuchnia od dwojga
domowe gofry na kefirze 273

składniki: 300 ml kefiru naturalnego (u mnie kwaśne mleko) 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 łyżki cukru pudru 2

Domowy Smak Jedzenia
Domowy kisiel z czarnej porzeczki 202

słodkiego, Do sklepu nie chce ci się jechać nie pozostaje więc nic innego jak przeszukać zakamarki kuchennych szafek i lodówki, a nóż-widelec uchowało się w nich coś pysznego ? Ciastek brak, cukierków brak, ale za to z zamrażarki spoglądają na mnie przyjaznym okiem... mrożone czarne kuleczki  😎. Szybka burza mózgów i już jest plan: robimy pyszny gęsty

Kulinarne przygody Gatity
Bulion dashi 210

Dzisiaj bulion, który jest podstawowym składnikiem kuchni japońskiej. Dashi to wywar z suszonych płatków ryby bonito (katsuobushi) oraz wodorostów konbu. Używa się go jako baza różnych

Oryginalny smak
Mazurek morelowy 184

ciasto. Schładzamy przez ½h w zamrażarce. Po tym czasie wałkujemy na grubość ok 7mm, przygotowanym wcześniej z kartki szablonem wycinamy kształt jajka. Z pozostałego ciasta możemy upiec np. wielkanocne ciasteczka w kształcie zajączków i polać je białą czekoladą. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez ok 20 minut, do zrumienienia. Przestudzone smarujemy dżemem morelowym, a boki dekorujemy kajmakiem(...)Wierzch mazurka możemy dowolnie udekorować bakaliami i kruchymi ciasteczkami

Kuchnia w czekoladzie