ciasteczka z orzechami włoskimi - 1000 przepisów (strona:27/67)

Tort oreo z czekoladą i chrupiącą praliną orzechową. 493

razem z mascarpone wymieszać na średnich obrotach. Jak masa zacznie gęstnieć dosypać ciasteczka (dłużcie sobie trochę do dekoracji 3-4 łyżki). Nie miksujcie za długo- tylko do uzyskania stabilnego kremu. Pralina orzechowa 25 ml wody 40 g cukru  40 g orzechów drobno pokruszonych(użyłam  orzechów włoskich) 40 g czekolady deserowej 30 g kukurydzianych płatków śniadaniowych (pokruszonych) Wodę(...)patelnią trzymając za rączkę - nie mieszać - Następnie przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia posmarowaną olejem. Wystudzić.  Wystudzone orzechy pokruszyć, następnie zmiksować na półpłynna masę- trochę to potrwa-. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać zmiksowane orzechy, oraz pokruszone płatki śniadaniowe.  Na papierze do pieczenia narysować okrąg, odrobinę mniejszy od średnicy blatów biszkoptowych. Na tak przygotowany

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Najlepsze zdrowe batony musli FIT 293

Witam Was po dość długiej przerwie! Z racji moich licznych wyjazdów w ostatnim czasie, miałam dość mało wolnego czasu i zaniedbałam Was. Lecz moim postanowieniem noworocznym

Be Fit Be Strong
Ciastka owsiane z bananem i żurawiną 121

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 jajko 1 banan 50g żurawiny garść posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Widelcem roztrzepujemy jajko. Następnie dodajemy płatki owsiane, rozgniecionego banan, żurawinę i posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na blachę z wyłożonych papierem do pieczenia formujemy (1 łyżka - jedno ciasteczko) ciastka. Pieczemy w 10 stopniach przez ok. 15 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Małe pieguski 105

najdzie nas wielka ochota na małe co nieco. Dzięki temu wiem, że ciasteczka są idealne do dłuższego przechowywania. To co, znajdą się chętni na te małe pyszności? :)"  Składniki115 g masła120 g cukru 3 jajka300 g mąkipłaska łyżeczka poszku do pieczenia75 g orzechów włoskich drobno posiekanych100 g gorzkiej czekoladyłyżka mąki ziemniaczanejSposób przygotowania:Do miski wrzucamy masło pokrojone na małe

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka piernikowe z kaszą jaglaną i orzechami pekan 142

wykrawania ciasteczek użyłam również foremek które były w paczuszce.  Zapraszam do wypróbowania bo wyszły pyszne : ) Składniki : 100 g  kaszy jaglanej Cenos 500 g mąki 200 g masła miękkiego 2 jajka 1/2 szklanki miodu 4 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy do piernika 1 płaska łyżeczka sody kilka kropli olejku waniliowego 100 g drobno posiekanych orzechów pekan lub włoskich(...)woreczku gotujemy i studzimy, delikatnie rozdrabniamy mikserem. W misce ucieramy masło, miód, olejek,i jajka,następnie dodajemy mąkę z sodą, kakao , przyprawę do piernika i posiekane orzechy, jeśli nie macie pekan mogą być włoskie lub laskowe, wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinkę do lodówki. Ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę  rozwałkowujemy na około 1 cm i wykrawamy dowolne kształty

Sama słodycz i szczypta chili
Ciastka kokosowo-owsiane z orzechami włoskimi (delikatnie korzenne, super chrupiące) 94

jajko 125g mąki pszennej 80g otrębów owsianych (mogą być płatki błyskawiczne) 1,5 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 60g orzechów włoskich (posiekanych) W pierwszej misce należy połączyć oba cukry, miękkie masło lub olej oraz jajko, a w drugiej - mąkę, otręby, sodę, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać(...)orzechami. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego.  Każdą kuleczkę ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać, ponieważ podczas pieczenia - same "rozleją się" na boki.) Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 12-20 minut (**) w 180 stopniach. Upieczone ciasteczka wyjąć z blachą - z piecyka, a następnie po kilku minutach

Di gotuje
Ciasteczka owsiane z żurawiną, orzechami i białą czekoladą 215

standardowej blasze do piekarnika układam 12 ciasteczek (kulek). Składniki: 150 g maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 85 g płatków owsianych (nie błyskawicznych) 125 g masła 75 g ciemnego cukru trzcinowego 100 g cukru (białego) 1 jajko 1 łyżeczka esencji waniliowej 85 g żurawiny 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich 150 g białej czekolady (posiekana(...)Łyżeczką uformować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Włożyć ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 C na 10 - 13 min. Piec aż będą lekko złociste. Wyjąć ciasteczka na kratkę do pieczenia i poczekać aż wystygną wtedy staną się chrupiące. Takie ciasteczka należy przechowywać w w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby nie zmiękły. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami 94

owsianych ciastek „śniadaniowych”. W domowej wersji możemy poszaleć z dodatkami Ja nie przepadam za rodzynkami, więc użyłam mojej ukochanej suszonej żurawiny , która w tych ciasteczkach sprawdziła się genialnie. Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami Składniki: 200 g masła/margaryny (w temperaturze pokojowej) 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko(...)tylko do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulki, wielkości orzechów włoskich, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy formując płaskie pciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C z termoobiegiem około 15-20 minut, aż się ładnie zezłocą. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego Artykuł Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Słodkie ciastka owsiane NIESPODZIANKI czyli Słodki Czwartek odc.137 219

Jak smakują? jak pachną? z czego je zrobiłam?  Wszystko wydaje się oczywiste gdy przeczytaliście tytuł posta.  Małżon był pewien, że zawierają orzechy włoskie, dzieci

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka sezamowe 192

lodówki.Schłodzone ciasto nabierać łyżką, formować kulki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać w pozostałym sezamie i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie, gdyż ciasto się rozleje.Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 190 stopni C, ok. 10-15 min.Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka poukładać na kratce do studzenia

Mix smaku
Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 244

Jeżeli można się tak nazwać, to jestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz fakt, że smakują one, tak samo bardzo jak mi, moim bliskim, znajomym i czytelnikom. Zauważyłam również, że na moim blogu królują słodkości, a wytrawne smakołyki zajmują dopiero drugie miejsce. Nic nie dzieje się(...)zapraszam Was na kolejny słodki i pyszny przepis na wilgotne brownie z fasoli. Zakochacie się w nim, obiecuję! Składniki: – 2 puszki fasoli czerwonej (480g po odsączeniu) – 100g orzechów włoskich – 4 jajka – 2 banany – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 4 łyżki kakao – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oleju – 30g suszonej żurawiny (można pominąć

Be Fit Be Strong
Ciasteczka chałwowe czekoladowe 150

matki wypadało by czymś ugościć moje maleństwa. Z tej okazji pojawiły się ciasteczka chałwowe w trochę zmienionej formie z dodatkiem kakao mąki żytniej 2000. Tutaj przepis do jasnej wersji ciasteczek chałwowych . Składniki (na około 60 ciastek): 1 szklanka tahini (pasty sezamowej), 1 łyżka gorzkiego kakao, 1 szklanka mąki pszennej, 2 szklanki mąki żytniej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka(...)formować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub specjalną matą), lekko spłaszczać dłonią. Piec w temperaturze 180°C przez około 13 - 15 minut. Uwaga są bardzo kruche trzeba chwileczkę poczekać zanim przeniesie się je z blachy. Tym razem użyłam tahini kupnego. które zostało nam po robieniu humusu. Na zdjęciu ciasteczka upieczone oraz druga porcja

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasteczka orkiszowe z orzechami i żurawiną 225

ciasteczka bogato nadziane bakaliami. Dodatkowym atutem są kawałki czekolady, która jeszcze bardziej podkręca smak ciasteczek. Polecam. 200 g masła 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej 1/2 szklanki płatków jęczmiennych 1/2 szklanki zarodków pszennych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g suszonych moreli 50 g suszonej żurawiny 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej

https:KKuchniaMniam
Oreo Cake Pops 122

cream cheese) 200 – 300 g białej czekolady 2 łyżki oleju patyczki do lizaków Ciasteczka kruszymy na drobny pył. Dodajemy serek i zagniatamy do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy. Wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Następnie wilgotną dłonią formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na papierze do pieczenia. Ponownie wkładamy na 15 minut do zamrażarki

Made By Mom And Son
Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym 104

wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Spłaszczamy w dłoniach, na środku kładziemy pół łyżeczki masła orzechowego, zawijamy do środka i formujemy kulkę.  Układamy w odstępach. Na jedną porcję ok 9 do 12 szt maksymalnie, pieczemy na 3 tury  po 12 min każda.  Przy wyciąganiu ciasteczka są jeszcze miękkie z góry, ale takie mają

Życie zaczyna się w kuchni