ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:234/431)

ekspresowe imprezowe owocowe przekąski 174

składniki: banany mandarynki trochę roztopionej czekolady paseczki z kiwi lub natki pietruszki wykonanie: Banany obieramy, przekrawamy na pół. Na każdym bananie czekoladą malujemy przy pomocy np

Domowy Smak Jedzenia
Raffaello z truskawkami 1028

Ciasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu

Oryginalny smak
Czekoladowe cappuccino 135

Pyszna kawa na jesienne popołudnie, z kawałeczkiem jakiegoś dobrego ciacha ma się rozumieć:) Proporcje składników na 2 filiżanki: szklanka wrzątku 2 kopiate łyżeczki dobrej, drobno zmielonej

Maślane ciasteczko
Czekoladowe babeczki z kremem jagodowym 197

Jagody i Nutella to jedna z najsmaczniejszych ciastkowych kombinacji jaką mogę sobie wyobrazić. Czekoladowe babeczki można w prawdzie piec z kostką czekolady w środku, ale to

Ciastkozercy
Szybkie Brownie 178

Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
S'mores brownies 126

more to taki amerykański przysmak znany z kreskówek. Składa się z herbatników, czekolady i pianek. Całość podgrzewana jest nad ogniskiem, dzięki czemu wnętrze się rozpuszcza. Mimo, że za marshmallows nie przepadam to pomysł na brownie wyglądające jak s'more akurat mi się spodobał. Spód to chrupiące, lekko słone ciastka, wnętrze - baaardzo czekoladowe ciasto, przykryte piankową chmurką. Jedyne zastrzeżenie(...)innych pełnoziarnistych 4 łyżki rozpuszczonego masła Pokruszone ciasteczka wymieszać z masłem i wyłożyć nią dno blaszki o wym 20x20 cm (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia). Schłodzić w lodówce przez 10 min. W tym czasie przygotować masę brownie i nagrzać piekarnik do 175 st. C. Brownie 115 g masła 3 tabliczki czekolady deserowej 3/4 szklanki cukru 3 jajka w temp. pokojowej

Słodkie inspiracje
CIASTECZKA MIGDAŁOWE AMARETTI + film 124

Słodkie bezglutenowe ciasteczka amaretti o delikatnym migdałowym smaku i zapachu.  Są bardzo proste do przygotowania.  Idealne  dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast,  lodów i serników.  Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą.  SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder(...)migdały , likier amaretto i wszystko mieszamy szpatułką do uzyskania gęstej klejącej masy. - Masę nakładamy łyżeczką lub szprycą na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę . Wilgotnymi palcami kształtujemy masę w formie ciasteczka lekko ją spłaszczając. Jak nie chcecie mieć płaskich ciasteczek to pomińcie ten proces i wtedy uzyskacie efekt wypukłych ciasteczek.  - Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół

RITA food channel
Czekoladowe ciastka z soczewicy 138

Dodawanie warzyw do ciast czy deserów jest coraz bardziej popularne. Przepis na te czekoladowe ciasteczka z soczewicy pochodzi z książki Marii Banach "Strączki". Ciastka są bardzo czekoladowe, a soczewica wręcz niewyczuwalna. Autorka książki zaleca czerwoną lub żółtą soczewicę, ja użyłam tej pierwszej. Jedną rzeczą, którą zmieniłam to ilość cukru. Moim zdaniem 180 g to w tym przypadku o wiele(...)sztuk)   100 g czerwonej lub żółtej soczewicy (u mnie czerwona) 100 g mąki pszennej 180 g cukru (dałam 100 g, moim zdaniem tyle wystarczy) 50 g gorzkiej czekolady 80 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli garść czekoladowych groszków lub pokrojonej na drobne kawałki czekolady     Przygotowanie

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe orzeszki z masa truflową. 93

dzieciństwa. Ciasteczka, które u nas w domu są bardzo lubiane i bardzo często je robię. U mnie w domu pojawiają się one w dwóch wersjach, klasycznej i czekoladowej. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na orzeszki czekoladowe. SKŁADNIKI: Ciasto: 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli 2 czubate łyżki kakao Krem: 200 g gorzkiej czekolady 50 g masła(...)mniejsze kawałki, czekoladę. Do rozpuszczonej czekolady dodać masło, całość mieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać skondensowane mleko. Całość podgrzewać na parze przez 3 -4 minuty. Tak przygotowany krem zdjąć z grzania i dodać do niego zmielone orzechy. Całość dobrze wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Wypieczone i ostudzone skorupki, wypełnić przygotowanym kremem. Dwie polówki złączyć ze soba, tworząc ciasteczko w formie

Pani M - kuchnia smakowita
POPĘKANE CIASTECZKA CYTRYNOWE 1005

Przedstawiam urocze ciasteczka cytrynowe, które poprzez pęknięcia, nabierają uroku. Wyglądają z wierzchu na twarde, ale nic bardziej mylnego, posiadają bardzo miękkie i aromatyczne wnętrze. Bardzo przypadły mi do gustu, choć już myślę jak by smakowały w wersji pomarańczowej :) Z pewnością niedługo się przekonam ;) SKŁADNIKI:  na 12 sztuk 50g białej czekolady 2 łyżki masła 180g mąki 80g białego cukru(...)zrobić: W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą. Jajko utrzeć z cukrem na gładką masę, dodając szczyptę soli. Do masy jajecznej wlać rozpuszczone masło z czekoladą, sok i skórkę z cytryny, cały czas miksując miksując. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować, aż składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie dość "zwarte". Gotową masę wstawić

Kuchnia w opałach
Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą 172

Składniki na 36 ciasteczek: 170 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 120 g płatków owsianych 125 g masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/2 szklanki cukru pudru 1 duże jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 75 g suszonej żurawiny 50 g orzechów włoskich (grubo posiekanych) 140 g płatków białej czekolady lub białej czekolady startej na tarce(...)czekoladę i orzechy (fot.1) . Wstaw ciasto do zamrażalnika na 10-15 minut. Po tym czasie z ciasta uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce, zachowując duże odstępy (najłatwiej robić to maczając ręce w wodzie - ciasto mocno się klei, ale tak ma być). Każdą kulkę spłaszczyć łyżką (fot.2) . Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż ciasteczka staną

Świat Ciasta
ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA 385

rodzaju kruchych ciasteczek i dlatego też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem. Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca się w ustach … obłędna! Jest fantastycznym pomysłem do kawki. Zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * herbatniki zwykłe – ok. 100 g * ciastka kruche w czekoladzie

Ostra na Słodko
Włoskie cantuccini 178

Dziś pierwszy w Nowym Roku przepis kulinarny na blogu. Po wyczerpujących, głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez tony kremu, czekolady, polewy ... (powiedziała, zajadając właśnie czekoladową tartę z rumem i czekoladowym ganache :) - chyba najlepsze ciasto, jakie ostatnio poczyniłam - przepis wkrótce!). :) Wracając zaś do tematu - coś, co chętnie zabierzecie ze sobą do pracy(...)winie. Idealnie pasuje do nich słodkie wino. Robi się je w mgnieniu oka, nie wymagają również posiadania genialnego talentu kulinarnego. Wystarczy tylko mieć ostry nóż. Mowa o włoskim przysmaku - ciasteczkach cantuccini. :) Składniki: 250 gramów mąki  2 jajka 150 gramów cukru trzcinowego 5 gramów proszku do pieczenia 50 gramów posiekanych migdałów * 50 gramów migdałów w całości * skórka otarta

Garniec Magalie
Migdałowo - maślane gwiazdki 67

Taką mamy kulturę. Posługując się cytatem, taki też mamy klimat,  choć tu normy normami być przestały. Dziś 18 stopni. Dlaczego o tym wspominam, chcąc zaprezentować przepis na ciasteczka? Bo to ciasteczka uniwersalne - w okresie świątecznym uzupełnieniem niech będą tradycyjnych pierników, po świętach - pyszną przekąską samą w sobie. Smak migdałowo - cynamonowy. Kruche, pachnące masłem, bez proszku do pieczenia, więc idealne(...)wykrawamy dowolne kształty - u mnie talarki z motywem gwiazdki, zrobionej stempelkiem i kilka koników. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach, przez 15 minut. Powinny nabrać złotego odcienia z rumianymi brzegami. Część po wystudzeniu przełożyłam rozpuszczoną gorzką czekoladą, robiąc z nich markizy. Zostało już kilka sztuk. Zostało mi również kilka dni współpracy z ludźmi, którym przy

Kronika Piekarnika