ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:167/431)

CIASTECZKA MEGA KRUCHE 224

olejek waniliowy -4 żółtka -200g masła -szczypta soli -100ml oleju roślinnego -200g gęstej kwaśnej śmietany Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciastek + dodatki : płatki migdałów, kokos, kawałki czekolady, cynamon, kolorowe posypki, itp. Zimne masło pokroić na mniejsze kawałki i dodać do ok.4,5 szkl. mąki. Dodać do tego ksylitol, cukier lub olejek waniliowy,szczyptę soli, żółtka, proszek(...)wszystko zależy od rodzaju mąki). Ciasto podzielić na 3 części. Do każdej wmieszać inne dodatki, otrzymamy za jednym razem 3 różne rodzaje ciasteczek. Np.ja dałam : do 1 części płatki migdałów, do 2 wiórki kokosowe, do 3 kawałki czekolady. Ale można oczywiście dać dowolne dodatki. Każdą część ciasto dokładnie zawinąć w oddzielną folię spożywczą i dobrze schłodzić - co najmniej przez

Smaczne Zdrowe
Zdrowy krem czekoladowy 218

smakuje sam lub w towarzystwie innych owoców (w sezonie polecam polecam truskawki). Krem przygotowałam na bazie kaszy jaglanej i dobrej jakości (prawdziwej) czekolady. A więc samo zdrowie Jeśli szukacie innych zdrowych przepisów polecam Wam również moje owsiane ciasteczka z kandyzowaną skórką . Deser przygotowałam na bazie kaszy jaglanej od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również wysokiej jakości

Słodkie okruszki
Ciasteczka z ciecierzycy 199

tabliczka czekolady do polania Wykonanie Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, termoobieg. 2 blaszki z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciecierzyce blendujemy na gładką masę (może być blender kielichowy) i dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy. Wersja THERMOMIX: Do thermomixa wsypujemy składniki według podanej kolejności.Mieszamy około 1 minuta, obroty 5 pomagając sobie kopystką. Łyżką dużą układamy ciasteczka(...)blaszce i po ułożeniu od razu wstawiamy do piekarnika na dolny ruszt. Drugą blachę wstawiamy po ułożeniu kolejnej partii ciasteczek na wyższy ruszt. Pieczemy około 20 minut aż do suchego patyczka, sprawdzamy żeby się nie przypaliły. Po wystygnięciu polać roztopioną czekoladą

Apetyt na Zielone
Truskawkowy sernik na zimno 135

śmietany kremówki 36% schłodzonej Polewa –  100 g białej czekolady – 40 ml śmietany kremówki 36% –  kilka truskawek do dekoracji ok. 150 g –  płatki migdałów do posypania Przygotowanie: Składniki wyciągnąc kilka minut wcześniej z lodówki. Masło rozpuścić i ostudzić. Ciasteczka dokładnie pokruszyć i wymieszać z masłem. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i przestudzić(...)Następnie dodać resztę truskawek pokrojonych w plasterki i delikatnie wymieszać. Masę truskawkową wylać na spód tortownicy. Następnie schłodzić w lodówce przez 2-3 h (najlepiej włożyć na całą noc). Czekoladę rozpuścić i wymieszać ze śmietanką kremówką. Sos  zdjąć z kuchenki i ostudzić. Na wierzchu  ułożyć przekrojone na mniejsze kawałki truskawki. Wszystko polać sosem czekoladowym oraz posypać migdałami. Smacznego

I LOVE LIFE
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 175

Oreo 0,25 kostki (50 g) masła + 1 łyżka do wysmarowania formy Polewa: 1 tabliczka (100 g) czekolady mlecznej 2-4 łyżki śmietani 30% Dodatkowo: ciasteczeka – czekoladowe markizy z nadzieniem śmietankowym typu Oreo do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka zblendować, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem, wyrównać i ugnieść

Fitsweet.me
Żytnie placuszki czekoladowe z twarożkiem kokosowym i kiwi 189

dojrzałe kiwi :) Każdy kiedyś miał swój ulubiony batonik :) Moim zawsze był Bounty, z wilgotnym kokosowym nadzieniem, oblany gorzką czekoladą... Batoników już nie jadam. Poważnie. Zerwałam ze słodyczami już jakiś czas temu i jestem z tego powodu bardzo dumna. Nie toleruję sklepowych ciasteczek, żelków, cukierków i tego wszystkiego czym zajadało się w dzieciństwie. Cukru mi jednak nie brakuje, ponieważ spożywam

Chocolate Muffin Blog
Sernik z mango – bez pieczenia 278

będziecie mieć z nim problemów. Polecam szczególnie tym, którym wersja pieczona smakowała, ale Ci, którzy zawiedli się tamtym sernikiem, też mogą spróbować i porównać Spód: około 140 g ciasteczek maślanych około 60-70 g masła Warstwa serowa z mango: 500 g pulpy mango 400 g twarogu sernikowego (u mnie Piątnica) 3 łyżki drobnego cukru 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl. mleka(...)Piątnica) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 5 łyżek drobnego cukru 1 i 1/2 łyżki żelatyny 1/4 szkl. mleka Dodatkowo: 50 g białej czekolady + 1-2 łyżki słodkiej śmietanki 30% kilka łyżek pulpy mango Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piach. Łączymy z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (24cm śr) wykładamy papierem do pieczenia. Rozprowadzamy masę ciasteczkową, dociskając łyżką. Żelatynę zalewamy

Smaki Na Talerzu
ŚWIĄTECZNY MAZUREK NA KRUCHYM, KAKAOWYM SPODZIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I OWOCAMI 117

drobny cukier do wypieków – 140 g * Czarne Kakao Intense Dr.Oetker – 40 g * Ciemne Kakao Dr. Oetker – 40 g * jajko L – 2 szt MASA: * biała czekolada ( najlepiej pastylki ) – 300 g * śmietana 30% – 150 ml * Pasta waniliowa Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii – 0,5 tubki DODATKOWO: * wiśnie(...)Intense i Ciemne Kakao. Dodajemy pokrojone, zimne masło, zarabiamy, formujemy kulę, chłodzimy. Ciastem wylepiamy formę do tarty ( 28 cm ). Z reszty wypiekamy ciasteczka. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. MASA: Śmietankę gotujemy, zdejmujemy z ognia. Czekoladę wrzucamy do śmietanki, dodajemy Waniliową pastę, rozpuszczamy, wylewamy na wystudzony spód ( ja jeszcze boki dodatkowo posypałam posiekaną w malakserze czekoladą ). Trzymamy w lodówce

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 312

łyżeczki kakao 60 g roztopionego masła Na masę serową 500 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 300 g białej czekolady ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 500 g świeżych  truskawek  Wykonanie: Ciasteczka miksujemy razem  masłem i kakao. Spód tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy folią spożywczą

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia 122

też zwykłe herbatniki, wtedy dać 2-3 łyżki kakao i 100 gr masła zamiast 50 gr) 50 gr gorzkiej czekolady 50 gr masła, w temperaturze pokojowej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, posiekać tak aby całość miała konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkami wysypać na formę, najlepiej z wyjmowanym dnem, wyrównać, wgnieść w dno i boki formy. Wstawić do lodówki na czas

moj przepis na
Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia 148

też zwykłe herbatniki, wtedy dać 2-3 łyżki kakao i 100 gr masła zamiast 50 gr) 50 gr gorzkiej czekolady 50 gr masła, w temperaturze pokojowej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, posiekać tak aby całość miała konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkami wysypać na formę, najlepiej z wyjmowanym dnem, wyrównać, wgnieść w dno i boki formy. Wstawić do lodówki na czas

moj przepis na
Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia 264

też zwykłe herbatniki, wtedy dać 2-3 łyżki kakao i 100 gr masła zamiast 50 gr) 50 gr gorzkiej czekolady 50 gr masła, w temperaturze pokojowej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, posiekać tak aby całość miała konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkami wysypać na formę, najlepiej z wyjmowanym dnem, wyrównać, wgnieść w dno i boki formy. Wstawić do lodówki na czas

moj przepis na
Makaroniki pistacjowe 258

góry, pojeździliśmy na nartach, pojedliśmy trochę góralskiej kuchni a teraz wracam z naładowanymi akumulatorami do Was i już mam dla Was przepis na coś słodkiego ale lekkiego. Ciasteczka, które podbiły serca francuzów, powoli podbijają również serca polaków – Makaroniki. Makaroniki to nic innego jak bezy z dodatkiem zmielonych orzechów. Czyli białko plus cukier plus migdały, można też użyć innych orzechów(...)temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu 100 gr gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 250 gr serka mascarpone'; document.write(" "); Składniki na 30 (gotowych, złożonych już ciasteczek) 150 g zmielonych pistacji, niesolonych 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej

moj przepis na
Sernik potrójnie kokosowy 223

ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego (opcjonalnie) ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Tortownice o średnicy 25 cm lub mniejszą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy

Mania Gotowania
Świąteczne ciasteczka czekoladowe 157

przepis który możecie wykorzystać na świąteczny stół, na Mikołajki i na zwykły odpoczynek przy wieczornej herbacie. Mówię tu o ciasteczkach czekoladowych. Ich smak dorównuje najlepszym jakie kiedykolwiek jadłam. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku. Smakują jak kawałki czekolady :) Czasem warto eksperymentować.  Grzechem byłoby nie podzielić się  z Wami tym przepisem. Słodko polecam! "Składniki(...)następnie dodajemy jajko. Wszystko miksujemy, a gdy masa się połączy, dodajemy ostudzoną czekoladę. Mąkę mieszamy z kakao i przesiewamy do ciasta. Wszystko mieszamy - ja to robię łyżką, ale można to zrobić mikserem na najniższych obrotach.Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z małą końcówką w kształcie rozetki. Wyciskamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 8 minut. Musicie być

Słodkie Przyjemności