ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:161/431)

Ciasteczka z Nutellą 222

masła 3 łyżki cukru 230 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody łyżeczka kakao ok. 100 g orzechów laskowych             Ciasteczka z Nutellą - Sposób przygotowania: Masło miksujemy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy Nutellę (w temperaturze pokojowej), mieszamy i wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, sodą  i kakao(...)następnie odrobinę je spłaszczamy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka układamy luźno, ponieważ dość mocno "rozlewają" się na boki. Czekoladę oraz orzechy kroimy na niewielkie kawałki i wbijamy w każde ciastko. Ciasteczka pieczemy przez ok. 8-10 minut w ok. 175 stopniach. Tuż po upieczeniu ciastka będą nadal miękkie i dopiero gdy stwardnieją ściągamy

Słodka Strona
Cannoli z bitą śmietaną i czekoladą 237

Dzisiaj Walentynki. Z tej okazji postanowiłam przygotować rurki z kremem ale nie nasze tradycyjne tylko cannoli. S ą to chrupiące, włoskie rurki z kremem, nadziewane serem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zajmujemy dzieci #5: czekoladowe cisteczka z płatków kukurydzianych (chocolate cornflake cakes)... 107

się znakomicie, jako zabawa i poczęstunek na dziecinne przyjęcie, albo do zabrania na piknik do parku. Inne bardzo proste pomysły dla dzieci: ciasteczka ryżowe , albo ryżowo-czekoladowe . Przepis ze strony Netmums . Składniki: (na 10-12 sztuk) 100g czekolady, najlepiej mlecznej 2 łyżki golden syrup 50g masła 100g płatków kukurydzianych W sporej misce roztop czekoladę z masłem i golden syrup

Lejdi of the house
Reese's cake - czyli masło orzechowe, herbatniki i czekolada 261

nawet ten kto nie przepada za masłem orzechowym będzie zachwycony tym przepisem. SKŁADNIKI (25x20 cm) 200g herbatników/ciasteczek owsianych/ lub innych kruchych ciasteczek 2 kopiaste łyżki masła orzechowego 1 kopiasta łyżka masła 200g gorzkiej czekolady ( lub 100g gorzkiej i 100g mlecznej) 1 kopiasta łyżka masła orzechowego 50g białej czekolady 1 płaska łyżka masła orzechowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy blenderem

DefinicjaSmaku
Czekoladowe walentynki 214

boku ok. 1-1,5 cm (chyba że mamy minimarshmallows, wtedy oczywiście nie trzeba ich kroić). Do rozpuszczonej, ale nie bardzo gorącej czekolady dodajemy herbatniki i pianki i dokładnie mieszamy, jednocześnie starając się nie połamać bardziej naszych ciasteczek. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja mam formę silikonową i w jej przypadku nie trzeba tego robić. Wygładzamy i lekko

Ratunku obiad
Orkiszowe ciastka ze świeżą żurawiną i kawałkami białej czekolady 105

Przyznać się kto z Was nie lubi ciastek? Ja uwielbiam! Zazwyczaj staram się robić ciasteczka w zdrowszej wersji z pełnoziarnistej mąki, małą zawartością tłuszczu, bez cukru… Ale kiedy zobaczyłam przepis Pauli z wilkuchnia.pl stwierdziłam, że trzeba zrobić odstępstwo od tej reguły i zrobić coś innego! Akurat w markecie dorwałam świeżą żurawinę, więc lepsza okazja nie mogła się nadarzyć :). Koniecznie(...)Składniki na ok. 14 ciastek: – 225g mąki orkiszowej 620 – 125g miękkiego masła – 100g świeżej żurawiny – 90g cukru – 50g białej czekolady – 40g ksylitolu – 1 jajko – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Miękkie masło ucieramy z cukrem i ksylitolem. Dodajemy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą

Be Fit Be Strong
Tiffin – Batoniki Czekoladowo Orzechowe 189

zawsze kuszą… Tym razem jestem jednak dumna ze swojej silnej woli. Delektowałam się jedynie pyszną, smakiem orzechową kawką. A ciasteczka, zwłaszcza tzw. tiffin postanowiłam zrobić sama. Tiffin to nic innego jak przekąska z herbatników, rodzynek, orzechów zatopionych w czekoladzie, ewentualnie dodatkowo polana mleczną czekolada. Zrobiłam i już tego żałuje, zjadłam więcej aniżeli mi wolno. U mnie w postaci cieńszych

Made By Mom And Son
Popołudniowe ciasteczka do kawy 214

upiekłam. Wyszły naprawdę dobre, wręcz idealne do popołudniowej kawy, herbaty lub (tak jak w moim przypadku) do kakao czy gorącej czekolady. Są dość twarde i chrupkie, ale środek jest miękki i delikatnie ciągliwy. Mowa oczywiście o biscotti. To takie ciasteczka do maczania. Można je spotkać zarówno jasne, jak i ciemne (czekoladowe), zazwyczaj z dodatkiem orzechów. Moje

Ratunku obiad
Brownie z ciasteczkami Orito 128

jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kakao szczypta soli 21 ciasteczek orito (lub oreo;)) Sposób przygotowania: Masło roztapiamy w rondelku na najmniejszym ogniu, cały czas mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy pokruszoną w drobne kawałki czekoladę - rozpuszczamy nadal mieszając, aby powstała jednolita masa. Odstawiamy do ostudzenia. Jajka, żółtka, cukier brązowy i wanilinowy ucieramy mikserem

Kolorowy Przepisownik
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 234

ekstraktem waniliowym. Masa nie powinna być za rzadka, bo będzie wypływała w ciasta. 7. Nadziewamy nią faworki. Boki możemy obtoczyć w cukrowych groszkach, startej czekoladzie lub mielonych orzechach. 8. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przekąski , Przepisy Tagged: dla dzieci , dla niejadka , dynia , faworki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sernik pistacjowy 293

Serniki to zdecydowanie moja bajka! Uwielbiam je piec i raczyć nimi moich gości. Tym razem do masy serowej dodałam pastę pistacjową i wodę różaną. Spód powstał ze zmielonych ciasteczek owsianych i masła orzechowego. Całość smakowała tak, jak to sobie wyobrażałam. Sztos! Przypomniał mi się smak lodów pistacjowych z chałwą z mojej ulubionej szczecińskiej lodziarni Marczak. I już po fakcie przyszedł(...)pistacjowej 400 g mleka skondensowanego 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki wody różanej zielony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dekoracja: biała czekolada, roztopiona w kąpieli wodnej pistacje suszone płatki róż Przygotowanie: Spód:  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło i masło orzechowe i mieszamy, tak aby całość nabrała konsystencji mokrego piasku. Mieszaninę przesypujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Makaroniki z kremem czekoladowym i suszoną śliwką 185

No nie – jak nie muffinki to makaroniki No cóż – to jest po prostu taka nasza słabość :) Ta opcja jest nieco inna ponieważ stwierdziliśmy, że

Kuchenne Wariacje
Kruche ciasteczka z konfiturą 107

Kruche ciasteczka z konfiturą na pyszny deser do kawy. Chrupiąca i łatwa do przygotowania słodka przekąska, którą można podać zarówno domownikom, jak i gościom. Kruche ciasteczka bardzo dobrze się przechowują i nie tracą swojej chrupkości. Nie ma chyba nic lepszego niż własnoręcznie przygotowane kruche ciasteczka z konfiturą. Na ciastka kruche potrzeba niewiele składników, nie zawierają żadnych konserwantów ani poprawiaczy smaku(...)łyżki cukru pudru 100 g masła (schłodzić) 1 jajko Dodatkowo: 3 - 4 łyżki konfitury (u mnie wiśniowa) Polewa z czekolady: 50 g czekolady deserowej 20 g masła lub śmietanki 30% 1 łyżeczka miodu naturalnego Jak zrobić kruche ciasteczka z konfiturą? Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Do mąki dodać zimne masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki

Kuchcik gotuje
Czekoladowe ciasteczka z cynamonem “Glamour” 94

Czekoladowe ciasteczka z cynamonem Dodatek cynamonu sprawia, że przepis na ciastka czekoladowe to dobra alternatywa dla pierniczków, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki 175g masła ½ szklanki brązowego cukru 2 jajka ½ opakowania cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250g maki pszennej 120g mąki ziemniaczanej szczypta soli ½ łyżeczki cynamonu 150 gr gorzkiej czekolady Polewa ciemna 100g czekolady gorzkiej 1 łyżka

Tajemnice Smaku
Szpinakowe ciasto z kremem pomarańczowym 390

otarta z 2 pomarańczy 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 3 żółtka 1 budyń waniliowy 200 g śmietanki kremówki 30% DEKORACJA: 100 g czekolady białej ok 100 g okruchów ciasta ze szpinakiem 1 łyżka masła ciasteczka typu oreo cząstki pomarańczy Liście świeżego szpinaku umyć pod bieżącą wodą, a następnie zmiksować blenderem na jednolite puree. Jajka ubić z cukrem na puszystą(...)piec przez około 45 min, do suchego patyczka. Ciasto wystudzić, ściąć wyrośniętą „górkę”, a resztę przekroić na trzy równe blaty. Ścięte ciasto rozkruszyć i połączyć z rozpuszczoną białą czekoladą i masłem. Z takiej masy uformować parę zielonych kulek. Odłożyć do stężenia. Częścią soku z pomarańczy (ok 1/4 szklanki) zalać żelatynę i odstawić do napęcznienia. Pozostały sok wlać do garnuszka dodając

https:KKuchniaMniam