Jakiś czas temu odkryłam fajny pomysł na ciasto pierogowe , które idealnie nadaje się do smażenia jak ciastka. W wersji na ostro ( np. z nadzieniem mięsnym lub
Ostra na SłodkoFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dziś pokazujemy ja zrobić coś słodkiego, zdrowego i na dodatek taaaak łatwego do zrobienia. Przygotowanie tej
CRAVEmonkeymleka, są zdrowym zamiennikiem maślanych ciasteczek z mąki pszennej. Idealne dla dzieci na podwieczorek lub dla osób na diecie bezglutenowej. Mają lekko orzechowy posmak za sprawą mąki z ciecierzycy i słodkość migdałów. SKŁADNIKI na 30 ciasteczek 200 gr mąki z ciecierzycy 100 gr migdał ó w (bez sk ó rki) 100 gr cukru trzcinowego 60 gr oleju extra vergine
La grande e la piccola cuocarozwałkuj na ok. 0,5 cm i wycinaj z niego okrągłe ciasteczka. Układaj je na blasze do pieczenia. Piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw je na ok. 5 minut. Odcedź wodę, dodaj masło orzechowe i całość zmiksuj. Do masy daktylowej dodaj orzeszki(...)wymieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Na upieczone i lekko wystudzone ciastka nakładaj masę daktylowo orzechową (mniej więcej łyżeczkę na środek ciastka). Ciastka polej rozpuszczoną czekoladą i odstaw na ok. 1h do lodówki. Smacznego Zobacz więcej – przepisy na ciastka Buziaki, Angelika Artykuł Fit ciasteczka jeżyki pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniorzechy oraz podgrzać mleko, w którym rozpuszczamy ksylitol. Mleko studzimy i dodajemy do niego orzechy i olejek migdałowy. Powstanie z tego masa do ciasteczek. Jedną część ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować i posmarować przestudzoną 1/2 masy orzechowej. Zwinąć w rulonik i odłożyć do lodówki na co najmniej 15 minut. Z drugą częścią postępujemy tak samo.Gdy ciasto się schłodzi, pokroić
Smaczne ZdrowePełne smaku, zdrowe ciasteczka z mąki gryczanej, płatków owsianych i kaszy jaglanej. Z olejem kokosowym i masłem orzechowym. Opcjonalnie także ze świeżymi malinami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, bez bałaganu na blacie i używania miksera. Sprawdzą się na podwieczorek do herbaty lub jako zdrowa przekąska do śniadaniówki (nie tylko dla dzieci). SKŁADNIKI / 9 sztuk * 1 szklanka płatków owsianych
cool and mintypisałam, nie tylko piekę na niej ciasta i muffinki, ale nawet smażę naleśniki. Zerknijcie choćby na mój zeszłoroczny przepis na pomarańczowy keks , czy te orzechowe muffinki z burakiem . Oliwa to tradycyjny składnik greckich ciasteczek melomakarona oraz włoskich sassanelli . Choć klasyczne montecados robi się na smalcu, ja nie używam go w swojej kuchni i zdecydowałam się zrobić wersję wegetariańską
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam batony granola- od kilku miesięcy to moja miłość- DOSŁOWNIE. Mogłabym jeść je non stop. Podobnie jest z orzeszkami ziemnymi, a szczególnie w postaci masła- nie
peanutbuttermonsterchce się nam włączać piekarnika, albo po prostu go nie posiadamy? Wtedy robimy takie pyszne czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym. Lekko słonawe krakersy idealnie się komponują z czekoladą, a przygotowanie tych ciasteczek jest banalnie proste. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie tez inne przepisy na ciastka: Muffiny marchewkowe z orzechami Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi Pełnoziarniste tartaletki z morelami(...)borówkami amerykańskimi Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym Proporcje na 4 foremki o średnicy12 cm Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki Spód: 170 g krakersów
Kulinarne przygody GatityPołączenie kawy i orzechów laskowych od razu mi się spodobało. Już zaopatrzyłam się w spore ilości orzechów na Święta, czas więc zacząć je wykorzystywać. Ciasteczka wyszły pyszne - odpowiednio chrupiące, mocno kawowe i trochę orzechowe. Coś wspaniałego! Jedyne, co zmieniłam, to sposób przygotowania. Zamiast ciasto wałkować i wykrawać z niego kółeczka, uformowałam kiełbaskę i pokroiłam ją w plasterki. Szybciej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKruche babeczki orzechowe to od lat specjalność mojej mamy. Delikatne, kruche, wytrawne ciasto świetnie pasuje do słodkiego nadzienia z kawałkami orzechów, które na zewnątrz jest chrupkie
Trzeci talerzSzaleństwo sernikowe trwa nadal :) Dzisiaj na ruszcie wersja orzechowa. To drugi sernik orzechowy, który znajdziecie na moim blogu. Pierwszy sernik świąteczny przygotowałam z karmelem, orzechami i
Przepisy AleksandryMiałam trochę podsuszonych biszkoptów, wiórki, orzechy i ogromną ochotę na coś słodkiego, ale bez wysiłku i włączania piekarnika. Wymieszałam więc kilka składników i w krótkim czasie
Smaczna PyzaWykonanie: wszystkie składniki wkładamy do miski czyli ciecierzycę ( wcześniej opłukaną) ,masło orzechowe, syrop z agawy, sodę, sól oraz ekstrakt z wanilii i blędujemy do uzyskania gładkiej masy za pomocą np. łyżki do lodów nakładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, spłaszczamy tak aby uzyskać ciasteczka około 0,7-05mm ( mi lepiej smakują ciasteczka spłaszczone) , na wierzch
Słodkie zapomnieniebardziej struktura. W każdym razie ciasteczkowe biszkopty wyszły dosyć oryginalne, ładnie wyrośnięte i oczywiście smaczne 😄 Są mięciutkie, raczej delikatnie słodkie, czuć obecność banana i masła orzechowego, a także nutkę kokosa. Finalnie okazały się nawet ciasteczkami wegańskimi . Składniki (7 sztuk): 100 g mąki orkiszowej 50 g mąki kokosowej 75 g masła migdałowego (Terrasana) 20 g cukru kokosowego (Terrasana
Zdrowie na języku :P