ciasteczka kruche - 5126 przepisów (strona:289/342)

Pyszny i kruchy jabłecznik. 268

Składniki : Ciasto : 40 dkg mąki pszennej 25 dkg margaryny lub masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 mały cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepisy i porady kulinarne
Banoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia 10638

Banoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia – to połączenie bananów i toffee, stąd też nazwa tego ciasta :) Jest ono bardzo popularne na Wyspach. Idealnie

Kulinarne Przeboje
Nieklasyczna carbonara z cukinią 209

Ostatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 177

przepis jest świetny. Prażynka jest łatwa, pyszna i chrupiąca . Cały czas zastanawiam się tylko dlaczego ja nigdy niw wpadłam na tak oczywisty pomysł. Karmelizowany i uprażony sezam, pokruszone ciasteczka, a do tego jeszcze biała czekolada. Na prawdę pyszne. Print Ciasto pistacjowo - limonkowe na migdałowym biszkopcie. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course(...)razu. Tych, które pozostały na pistacjach należy się pozbyć ręcznie. W misie blendera ręcznego zmiksuj pistacje na gęstą pastę. Jeśli miksujesz już ponad 3min, a pistacje są dalej kruche i nieklejące, dodaj parę kropel oliwy z oliwek. Miksuj jeszcze chwilę, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozpuszczoną czekoladę wlej do pistacji i zmiksuj wszystko razem na jednolitą pastę. Włóż pastę

SmartBake.pl
Kyjksy (Ciasteczka maślane) 166

Jak żech już wciep [1] sam mirbetajg, [2] to terozki [3] prziszła kolyj na kyjksy. Moja Muter robi je bez [4] maszynka do miysa [5] (w

Chop w kuchni
Kruche ciasteczka z maszynki wg Aleex 173

Trzy dni temu odbyły się uroczystości upamiętniające 70. rocznicę wyzwolenia obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau (Oświęcim-Brzezinka). Wzięły w nich udział delegacje rządowe z wielu państw, byli

W mojej kuchni
Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem 229

Dzisiaj będzie  o czekoladzie, o której dużo czytałam, ale jeszcze nie próbowałam. Dawno, dawno temu, w 1817 roku we Włoszech przyszedł na świat Domenico Ghirardelli

Posadzone i zjedzone
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 142

Ś wiąteczne przygotowania trwają w najlepsze, a choć za oknem śniegu jak na lekarstwo, to w powietrzu wyraźnie czuć już świąteczny klimat. Czas zatem, na małą

Okiem Blondynki by McBlondi
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 188

Ś wiąteczne przygotowania trwają w najlepsze, a choć za oknem śniegu jak na lekarstwo, to w powietrzu wyraźnie czuć już świąteczny klimat. Czas zatem, na małą

Okiem Blondynki by McBlondi
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 142

Część z naszych sprzętów kuchennych ma już swoje lata i coraz częściej odmawiają współpracy. Kiedy podliczyliśmy wydatki na zakup niezbędnego dla nas AGD, doszliśmy do wniosku

Cztery Fajery
Sylwestrowe krakersy serowe z makiem + propozycje przekąsek 202

Chociaż do końca roku zostało raptem kilkanaście godzin, na pewno zdążysz przygotować coś pysznego i smacznego na ostatnią chwilę. Na pomysł krakersów wpadłam dwa dni temu

Anioszek w kuchni
Wilgotne ciasto z serem i owocami 265

Czy wiecie, że 21 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia ? Inicjatywa powstała by pokazać, jak drobnym gestem, którym jest przygotowanie domowego ciasta, możemy sprawić radość bliskim –

Poezja smaku
Lebkuchen-pierniczki 110

Czas czytania: 3 min Lebkuchen-pierniczki niebywale aromatyczne Znacie niemieckie pierniczki -Lebkuchen, jeśli nie to jest okazja, żeby je wypróbować! Przepis powinien się Wam spodobać, ponieważ

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowy baton musli- recenzja 220

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jakiś czas temu otrzymałam do testowania zupełnie nowy produkt Spiżarni Babuni - mianowicie mieszankę do wypieku własnych, domowych batonów musli

Kuchnia w czekoladzie
Beza. Wszystko co najważniejsze 287

Beza francuska, klasyczna, jest świetnym, delikatnym i bardzo wdzięcznym ciastem. Jeśli tylko opanujecie podstawy jej wykonania, będziecie w stanie zrobić wiele ciast, ciasteczek a także pyszne torty ze świeżymi owocami. A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE. Podstawową proporcją tego ciasta jest 50g cukru na jedno białko (białko jaja rozmiaru M ma ok.32-34g). Czyli – bierzemy 3 białka + 150g cukru, 4 białka + 200g cukru(...)białek na raz. Masę bezową należy użyć od razu, nie zostawiać na później bo ucieknie z niej powietrze i masa opadnie. Tym razem z pozostałych po wczorajszym kruchym cieście białek upiekłam mini torciki Pavlova – z tej porcji wyszło ich 8. Masę bezową wyłożyłam na blachę dwoma łyżkami stołowymi, zrobiłam wgłębienie na krem. Suszyłam 1 godzinę 20minut w piekarniku z termoobiegiem

Karo in the Kitchen