Minęła połowa mojego urlopu. Nadal próbuję różności z innych kuchni. Tym razem dzielę się z Wami przepisem od mamy mojego męża. Wykonanie również nie moje, ale
W kuchni u MonikiBatoniki na śniadanie? Jak najbardziej jestem na tak! Razem z córką uwielbiamy śniadania na słodko. Płatki kukurydziane Lubella zawierają naturalne składniki dlatego podając je
Smakołyki AsiPrzepyszne małe słodkości, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Żałuję, że tak późno zdecydowałam się je zrobić. Na pewno jeszcze je powtórzę, tym bardziej, ze mojej
Smakołyki AsiGalette to płaska krucha tarta o nieregularnych brzegach, która kryje w sobie dosyć cienką warstwę nadzienia słodkiego lub wytrawnego. Zazwyczaj zawija się nieregularnie lub ozdobnie brzegi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębatonika. Ważne jest tutaj jednak, aby nie pomijać żadnego ze składników, ani nie zamieniać go na inny. Bo o ile w przypadku spodu możecie użyć dowolnych ciasteczek lub też przygotować inną wersję spodu, tak w przypadku kremu masła z orzechów laskowych nie zamieniajcie na inne, bo to już nie będzie to samo. Biała czekolada też jest tutaj z ważnego powodu(...)drobno. Możesz też przełożyć je do strunowej torebki i rozkruszyć za pomocą wałka. Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych ciastek. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Tortownice wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż na nią masę ciasteczkową, rozprowadź po całej powierzchni blachy i dobrze pociśnij. Tortownice wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj krem. Białą czekoladę rozpuść
365 dni dookoła kuchniładniki: 50g mielonych migda łó w bez sk ó rki 50g wiórków kokosowych 50 g drobnego cukru 75 g suchego maku 4 bia ł ka 4 żół tka Wykonanie(...)składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g) do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie
w mojej kuchniDo cakepops miałam już kilka podejść, część z nich mogliście zobaczyć na blogu. I choć dobrze się bawiłam przy ich przygotowaniu, w smaku były ok, to
CiastkozercyHiszpańskie churros chrupiące w postaci gofrów. Zamiast smażyć je na głębokim tłuszczu polecam usmażyć je w gofrownicy. Podane ze śmietaną i czekoladą, z nutą pomarańczy są
wesoła kuchniaTen przepis, opracowany przez Monikę Mrozowską, nie jest na naszym blogu nowością, publikowałam go już w ubiegłym roku, ale tym razem dostosowałam do wykonania w robotach
Cztery FajeryOstatni dzwonek na świeże maliny zbliża się nieubłaganie. Polecam Wam upiec bardzo mocno czekoladowy, sycący, wilgotny tort z malinami i bitą śmietaną. To prawdziwa uczta dla
maniapieczeniaDzisiejsza propozycja jest idealna dla wszystkich zabieganych, a przede wszystkich dla tych, którzy kochają serniki i babeczki. Zapach jaki unosi się podczas ich pieczenie lub kosztowania
Słodkie okruszkiprostym deserze. Zupełnie zrezygnowałam z gotowych mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii(...)preferuję studzenie budyniu w jednej misce i po wystudzeniu dopiero nakładam go do mniejszych salaterek. Budyń możesz podać sam bez dodatków, ze świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram
Book of spellsprostym deserze. Zupełnie zrezygnowałam z gotowych mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii(...)preferuję studzenie budyniu w jednej misce i po wystudzeniu dopiero nakładam go do mniejszych salaterek. Budyń możesz podać sam bez dodatków, ze świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram
Book of spellskruche, z warstwą kremu orzechowo- kakaowego. Idealne z kubkiem ciepłego mleka, lub do moczenia w kawce czy herbacie. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, wystarczyła chwila i moje ciasteczka już gotowe, wędrowały do piekarnika. Dzień dziś niestety chłodny i ponury, więc zaprosiłam córkę do wspólnej zabawy przy wykrawaniu u lepieniu ciastek. A może i Wy skusicie się na wykonanie(...)spływa z łyżeczki. Krem jest ekologiczny, bezglutenowy, wegański, bez zbędnych ulepszaczy. Źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak: - cukier kokosowy - mleko kokosowe w proszku - pasta z orzechów kokosowych 12% - olej słonecznikowy - błonnik z akacji - olej
Zrób to smacznieZach ęcam do wypróbowania tego ciasta, jest pyszne, najlepsze po 3 dniach. Składniki na ciasto kruche; 30 dkg maki 20 dkg masła 5 żó ł tek
Gorący kąsek