ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:49/654)

Tort jogurtowo - truskawkowy na zimno 222

Ciasto na niedzielę" i nowe wydarzenie "Ciasto z truskawkami" [ klik ]. Wspólnie z innymi osobami pieczemy ciasta z truskawkami, obojetnie jakie czy to na zimno czy na ciepło ale truskawki obowiązkowe. Mam i ja pyszny tort jogurtowy. Lekki, delikatny i smakowity, zapraszam do degustacji. Tort jogurtowo - truskawkowy na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z truskawkami 317

samo.  Truskawka truskawce nie równa :) Składniki:  250 g margaryny, 0,6 szklanki cukru, 1 jajko, 1,5 szklanki mąki, krem: 400 g mascarpone, 3 jajka, 5 łyżek cukru, 300 g truskawek.Przygotowanie:  Z  margaryny, jajka(1), cukru i mąki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dobrze wyrobione. Następnie wkładamy(...)sztywno. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i na wolnych obrotach ubijamy z żółtkami, następnie dodajemy ubite białka mieszając delikatnie łyżką. Na ostudzone ciasto wykładamy krem, na który układamy plasterki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce ok 1 godziny

Aga w kuchni
Szybkie ciasto z truskawkami i kokosem 211

Podobno najlepsze są najprostsze przepisy. I tak właśnie jest z tym ciastem, dlatego idealnie sprawdzi się, gdy nie masz czasu, albo goście zapowiedzieli się niespodziewanie. Jest bardzo delikatne, puszyste z truskawką i kokosową nutą, wspaniale pasuje do popołudniowej kawy i na weekendowy piknik. Zatem do dzieła :) Składniki: 3/4 kostki masła 3 jaja 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy do niej budyń i wiórki i mieszamy całość delikatnie. Blaszkę (moja miała 23x33 cm) wykładamy p apierem do pieczenia, wylewamy ciasto, na cieście rozsypujemy truskawki, a nie roz s marowu jemy piankę kokosową. Wstawiamy do pieka rnika (180st. C) na 45 minut (ja po ok 20 zmnie jszam temperaturę na 150) i gotowe

Cynamonowe szczęście
Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami 189

posmarowanej masłem i oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia) (fot.1). Rozwałkowane ciasto ponakłuwać widelcem, następnie rozłożyć na nim umyty, pokrojony i osuszony rabarbar oraz truskawki (fot.2). Całość delikatnie posypać cukrem. Na tak przygotowane ciasto posypać kruszonkę (którą przygotowujemy w bardzo prosty sposób, a mianowicie wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać i zagnieść, rozcierając palcami na drobne kawałeczki) oraz płatki

Świat Ciasta
Truskawki i tymianek. Drożdżówki 166

cukru 500 g truskawek dodatkowo: 3 łyżki mleka lukier: 15 gałązek tymianku 170 g cukru pudru 3 łyżki mleka Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać 100 ml mleka i trzy łyżki mąki. Wymieszać, żeby nie było grudek, odstawić na 15-20 minut. Mąkę przesiać do dużej miski. Dodać rozczyn, jajka, pozostały cukier i mleko. Zagnieść ciasto. Wlać rozpuszczone(...)czasie ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości 0,5 cm i długości około 50 cm.  Serek wymieszać z cukrem, posmarować nim ciasto. Na wierzchu rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki. Ciasto zwinąć ciasno jak roladę, pokroić na 12 plastrów. Ułożyć je blisko siebie w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 20-30 minut do napuszenia. Wyrośnięte drożdżówki posmarować mlekiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Łatwe ciasto z truskawkami i serwatką 160

Kolejna propozycja zutylizowania serwatki. Tym razem słodka. Jest to zwykłe ciasto z truskawkami, takie codzienne. Nieduże, w sam raz na podwieczorek lub drugie śniadanie. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające dzięki skórce z cytryny. Ku mojemu  ciasto zdziwieniu przybrało piękny miodowy kolor w środku. W tym przepisie, jak też w poprzednich, wykorzystałam serwatkę z zamrażarki, uprzednio ją rozmrażając. To bardzo(...)właśnie robię. Lubię małe pojemniczki, bo dzięki temu rozmrażam taką ilość, jaką akurat potrzebuję, a reszta serwatki czeka na swoją kolej. Dzisiaj zużyłam kolejny pojemniczek :) Łatwe ciasto z truskawkami i serwatką forma 17 x 23 cm (mierzona po dnie) lub okrągła 22- 23 cm 2/3 szkl. serwatki 2 jajka 60g oleju skórka starta z pół cytryny 2/3 szkl. cukru

Posadzone i zjedzone
Ciasto ucierane z truskawkami i kakao. Zebra truskawkowa 169

Szybkie ciasto z owocami. Dwukolorowe, migdałowo-czekoladowe, z truskawkami prosto z pola. Mikser i miska. Tortownica. Chwila czasu i ciasto już jest na Waszym stole. Dwie garście słodkich, dorodnych truskawek dokładnie myjemy z piasku, osuszamy, pozbawiamy owoce szypułek i kroimy na pół.   Całe jajka wbijamy do miski i ubijamy je na biało z cukrem i szczyptą soli, na puszystą(...)wlewamy na zmianę po łyżce ciasta – raz ciemnego, raz jasnego. Czekamy, aż każda warstwa się rozpłynie i powtarzamy – łyżka ciemnego i łyżka jasnego. Gdy wykończymy obie masy, na cieście rozkładamy truskawki, przekrojeniem do dołu. Ciasto podniesie się ponad poziom owoców i je zatopi. Pieczemy 35-45 minut, w zależności od wielkości tortownicy (moja ma 24cm, spokojnie możecie użyć mniejszej

Karo in the Kitchen
Tarta z kozim serem 217

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 160

witamina B6 - 0,047 mg Źródło:  USDA National Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju(...)chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z truskawkami 158

małe kawałeczki – dodać do masy i delikatnie wymieszać. Biszkopty ułożyć na spód tortownicy (forma o średnicy 20 cm) i wylać masę. Udekorować ciasto kilkoma truskawkami. Schłodzić w lodówce minimum 6 godzin (najlepiej całą noc). Krok po kroku: 1. Rozpuścić galaretkę 2.Ubić śnieżkę 3. Do ubitej śnieżki dodać serki waniliowe(...)Masę serową zmiksować z zimną galaretką 5. Przygotować kawałki truskawek 6. Wymieszać truskawki z masą 7. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę 8. Ciasto udekorować truskawkami Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na zimno z truskawkami Artykuł Sernik na zimno z truskawkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z truskawkami 168

wylewa się na ciasto  galaretkę i galaretka wsiąka w ciasto..w sumie kiedyś robiłam takie ciasto i specjalnie wlewałam galaretkę do ciasta.Ciasto zrobiłam w ramach akcji Ciasto na niedzielę...u mnie truskawki dopiero zaczynają dojrzewać, więc za dużo ich nie miałam..Pomysł na takie ciasto znalazłam  tutaj. Truskawkowe słodkości można podziwiać u : cdn. 1,5 szkl.mąki pszennej(...)wrzącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Masło, cukry i jajka zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko razem ponownie zmiksować.Ciasto przełożyć do blaszki. Na ciasto wyłożyć truskawki oprószone mąką. Piec około  40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Pierogi w TRUSKAWKOWE ŁATY Z JABŁKAMI I MUSEM JABŁKOWO-CYNAMONOWYM (wegańskie) – Foods by Ann 210

opakowania poczułam intensywny zapach buraka i truskawki. Smak również jest bardzo silny, dzięki temu lio shake sprawdza się jako dodatek do koktajli, ale i wszelkich innych dań – truskawkę użyłam do ciasta pierogowego i ten przepis dzisiaj przedstawiam Wam poniżej Buraka planuję użyć do makaronu. Ciasto: 350 g mąki (50 g żytniej, 50 g z ciecierzycy, 250 g pszennej(...)oliwy ok. 150 ml ciepłej wody dodatkowo do połowy ciasta 50 g truskawki LIO shakes i 40 ml ciepłej wody Nadzienie: 5 jabłek cynamon, kurkuma Mus: 2 jabłka 50 ml wody 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki soku z cytryny ew. wybrany słodzik Sposób przygotowania: Aby przygotować ciasto mąkę wymieszaj z oliwą, a następnie dodawaj stopniowo wodę wyrabiając

Via Gusto
Najłatwiejsze ciasto biszkoptowe z truskawkami 246

Wspaniałe, pachnące truskawkami i rozchodzi się   w   iście ekspresowym tempie, ciasto z truskawkami. Delikatne w smaku, nie przesuszone, jak w przypadku biszkoptów. Dla mnie idealne. Uwielbiam truskawki, mogłabym jej jeść całym rokiem.   W sezonie zawsze muszę je mieć w domu, żeby móc sięgnąć po ten wspaniały owoc. Przepis znalazłam TUTAJ Składniki(...)końcu mąkę i proszek.   Wszystko dokładnie zmiksować. Przygotować formę   ( u mnie   z kominem) , wysmarować masłem lub margaryną i posypać tartą bułką. Wlać ciasto do przygotowanej formy a następnie poukładać na nim truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 – 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się nie przykleja. Gdy jest suchy

Na słodko lub wytrawnie
szybkie, łatwe, smaczne ciasto francuskie z serem, truskawkami... 117

Składniki: ciasto francuskie 1 rolka, truskawki świeże lub odmrożone 25 dag, twaróg śmietankowy 50 dag, cukier puder 3 łyżki, jajka 1 sztuka "L", mąka ziemniaczana 2 łyżki, aromat migdałowy 3 krople Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić na połówki, jeśli są mrożone to trzeba na sitku odmrozić, z kompotu odsączyć dobrze z soku. Twaróg śmietankowy (nie trzeba mielić) łyżką dobrze utrzeć(...)środku rozsmarować twaróg, na wierzchu rozłożyć truskawki. Brzegi ciasta wywinąć na ser zostawiając z 4 cm nie zakryte, ciasto posmarować zimną wodą. Piekarnik nagrzany na 210C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić na blaszce - pyszne, łatwe, szybkie ciasto francuskie z serem i truskawkami, zawsze mam w zamrażalniku zapas ciasta francuskiego na smaczne

W Mojej Kuchni Lubię
Kopiec kreta z bananami i truskawkami 165

szklanka mleka 3,2% 1 szklanka oleju Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 2 banany 1 szklanka truskawek Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny  krem. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy przez sitko. Naprzemiennie do jajek wsypujemy mąkę oraz wlewamy olej i mleko(...)wiórki. Możemy ją też zetrzeć na tarce. Do śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy do kremu. Chłodzimy w lodówce przez 1-2 godziny

VioletoweKucharzenie
Tarta z truskawkami Fit (bez pieczenia, wege, bez glutenu) 23229

stanowczo jedne z najzdrowszych i najmniej kalorycznych owoców. Nie tylko wybornie smakują ale również odkwaszają organizm, obniżają poziom złego cholesterolu, ułatwiają spalanie tłuszczu i wybielają zęby. Truskawki wspaniale sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów.  Tym razem proponuję zdrową wersję tarty z truskawkami. Prawdziwa tarta FIT! Tarta bez wyrzutów sumienia :-) Kruche przepyszne ciasto, delikatny budyń z kokosową nutą(...)gładki krem. Wrzucić wiórki kokosowe, wymieszać. Lekko przestudzić. Truskawki umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na pół. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Jaglany budyń równomiernie rozsmarować na kruchym cieście. Wierzch ciasta udekorować gęsto truskawkami.  By otrzymać piękny połysk na truskawkach należy lekko podgrzać konfiturę truskawkową i przy pomocy pędzelka posmarować nią każdą truskawkę. Dzięki temu zabiegowi truskawki nie tylko uzyskują blask

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania