Sezon na rabarbar jest krótki, kojarzy mi się ze zbliżającymi się wakacjami, oraz z truskawkami, które uwielbiam. Rabarbar jest zapowiedzią lata, ciepła, odpoczynku, chociaż póki co nie zapowiada się na odpoczynek u mnie, ale to dobrze, że jest praca, że jest co robić. Uwielbiam rabarbar, uwielbiam jabłka i jak zobaczyłam u Asi przepis na pudding z rabarbarem i sosem karmelowym(...)razu wiedziałam, że sama muszę go wypróbować. Kwaskowaty rabarbar i jabłka przełamane słodkim ciastem i sosem. Pychota! Ostatnio trochę tu mnie mniej, więcej jestem w pracy, jedna budowa, teraz druga budowa, do tego przygotowanie projektów, będę starała się, żeby było mnie i moich przepisów troszkę więcej, a tymczasem zapraszam na pyszny pudding, mi najlepiej smakował jeszcze gorący wyjadany łyżeczką prosto
dom-agi.plPozostajemy nadal w truskawkowym, gorącym klimacie. Temperatura wysoka bo prawie 30 stopni - w cieniu. Pomimo tego, że za oknem leje się żar z
Krakowskie smaki Aninastępnie dodać mleko, ostudzone masło, sodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki lub miksera. Mąkę przesiać i dodać do masy, dokładnie wymieszać na gładką masę. Odstawić ciasto na 15 minut, żeby odpoczęło. Smażenie – mocno rozgrzać patelnię do smażenia naleśników i wylać część ciasta.Boki naleśnika lekko zsunąć do środka za pomocą płaskiej łyżki. Smażyć na średnim ogniu(...)momentu aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki ( takie dziureczki) Przewrócić na drugą stronę i smażyć już tylko chwilkę. Formowanie tortu – położyć usmażone naleśniki na talerz, obłożyć zmiażdżonymi truskawkami i malinami. Następnie położyć kolejne naleśniki i owoce. Polać płynnym miodem. Możecie podać takie naleśniki złożone na pół w środku ze zmiażdżonymi owocami
Kuchnia PokoleńSzukając inspiracji na smaczne i zdrowe śniadanie, Madzia znalazła przepis na pyszne naleśniki Jamiego. W oryginalnym wydaniu naleśniki były robione z mąki pszennej, my jednak postanowiliśmy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ekspresowe ciasto do zrobienia ze składników, które zawsze mamy w domu. Wystarczy dodać dowolne owoce sezonowe lub z puszki i ciacho do kawy mamy raz-dwa. Moim domownikom tak smakowało, że poszło w całości jeszcze ciepłe. *forma 25*34 cm Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru(...)szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g owoców (truskawka, czereśnia, banan) Jajka ubić na pianę z cukrem. Ubijając dolewać olej, następnie mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy jajecznej i delikatnie zmiksować. Ciasto wylać do blaszki, na wierzchu ułożyć owoce (można obtoczyć je w mące). Wstawić do piekarnika nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMogłabym jeść serniki codziennie :) Ten serniczek na zimno jest cudowny lekki, na pewno Wam zasmakuje :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldMogłabym jeść serniki codziennie :) Ten serniczek na zimno jest cudowny lekki, na pewno Wam zasmakuje :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldRewelacyjne ciasto ,prościej się nie da - przygotujecie je w 5 minut + pieczenie i będzie pyszne !!! Ja robię je z truskawkami ale super sprawdzą się również maliny . Jest bardzo wilgotne nawet na drugi dzień - zakochacie się w nim tak jak ja!!! Polecam
Swojskie jedzonkoGdy planowałam przygotowanie tego serniczka, w wyobraźni widziałam go w towarzystwie truskawek w czekoladzie. Chciałam roztopić czekoladę, otoczyć w niej truskawki, następnie stężałe poukładać na biszkoptach
Smaki Na Talerzukażdy z tych wariantów się sprawdzi. I dodam jeszcze, że rabarbar również możecie wymienić na inne sezonowe owoce...np. na truskawki, które już są dostępne ( jupiii! ) :). Sernik jest dość ciężki, ale jednocześnie kremowy i delikatny. Bardzo polecam :). Kruche ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 130 g masła, zimnego 80 g cukru pół opakowania cukru wanilinowego
Opowieści z piekarnikaDawno nie jadłam tradycyjnego sernika na zimno. Takiego z truskawkami i galaretką. Zatęskniłam za smakiem dzieciństwa, uświadomiłam sobie, że moje dziecko jeszcze nie miało okazji go
Mienta blogSzpinak w cieście daje bardzo fajny efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć
Kolorowy PrzepisownikKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z dojrzewającymi w słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru
Szalona Kuchnia EwelinyW wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie by
Kolorowy PrzepisownikT e babeczki to prawdziwy cud, miód i orzeszki! Właściwie to nawet głównie orzeszki, bo podstawą przepisu są orzechy nerkowca. Zdrowe, pełne dobrych tłuszczów, bezglutenowe (bo
Food Square